Category: Uncategorized

Plătim servicii de proiecte, studii și planuri, dar ele rămân în sertare! Ne mai permitem sa aruncăm bani la Calafat?

Administrația de domeniul științifico-fantasticului la Calafat. Cheltuirea banului public a devenit o joacă pentru actualii administratori. În contextul în care primarul nu dorește să aprindă lumina în oraș, nu dorește să stropească de țânțari sau să strângă gunoaiele, urmăriți pe ce sunt cheltuiți mai nou bani din bugetul local.

  1. Data: 16/06/2022 – Pregatire de proiecte si proiectare, estimare a costurilor (Rev.2)Proiect tehnic + Detalii de executie, si Scenariul de Securitate la Incendiu (SSI) pentru investitia „MODERNIZARE PIATA AGROALIMENTARA” din Municipiul Calafat. – Preț – 124.800 RON https://sicap.ai/achizitii/contract/111872395
  2. Data: 17/06/2022 – Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publiceServicii de proiectare privind realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru investitia „EXTINDERE RETEA DE APA SI CANALIZARE pe strazile Oituz, Popa Sapca, Decebal, Teilor, C. Stere, 1 Decembrie, 22 Decembrie, Ghe. Doja, Balcescu, Jiului, Stefan cel Mare, B-dul de Centura” – Preț – 128.650 RON https://sicap.ai/achizitii/contract/111887716

În ședințele de consiliu local, primarul Mituletu a promis că el nu va băga canalizare atât timp cât se află la conducerea orașului deși are bani alocati de către consilieri. Mai mult, acesta a cheltuit deja sume colosale pe studii, proiecte și planuri.

Șoc! Afacere după afacere! Ponton de 1 miliard la Calafat!

Incredibil dar adevărat, primaria Calafat a achiziționat și pontonul tot de la firma de la care a achiziționat si megacatamaranul de aluminiu. https://sicap.ai/achizitii/contract/112639228

Pentru ca ”să fie bine”, sub autoritatea primarului nostru gospodar s-au achitat 99.000 ron pe acest ponton. O suma infima spunea primarul bucuros după această achiziție. Întrebarea publică este: pentru cine este bine? pentru calafeteni sau pentru alții?

Ca prin minune, achiziția făcută exact de la firma cu barca:

Încet dar sigur încep să apară sumele colosale administrate de către primarul de la Calafat.

Urmează dezvăluiri incendiare legate de cheltuirea banului public în ultimii 3 ani la Calafat. Clienții sau căpușele bugetului local vor fi dezvăluite, dar ceea ce primarul credea ca nu se va afla va fi disponibil pentru orice cetățean.

Așa arată “fondurile europene” la Calafat. Ambarcatiune la 236.870 lei! Aluminiu și prelată!

Minciunile în cascadă ale administrației publice încep să nu mai prindă la calafeteni. După modelul supraestimărilor patentate de când era viceprimar, actualul primar face o achiziție mai mult decât suspectă. Ambarcatiune 12 persoane din aluminiu pe aprope 2.5 miliarde lei!

VEDEȚI BINE! NU ESTE DE AUR! https://sicap.ai/achizitii/contract/112891704

Un contract pe placul primarului, după cum se laudă singur în postări pe facebook plătite. Practic administrația și gasca din jurul lui Mituletu au tras biletul câștigător în urmă cu 3 ani: achiziții după bunul plac!

Foarte suspect este că există informația prin care administratorii orașului ar fi bătut palma cu aceași firmă și pentru minipontonul amplasat la Bașcov.

Din păcate, ne confruntăm cu scenariul previzibil din timpul mandatelor “de formare” ale lui Mituletu. Practic școala achizițiilor “să fie bine” se vede de la “o poștă”!

Aici este minunăția de 2.5 miliarde lei – teoretic.

Și calitatea deosebită a lucrărilor:

RD revine în forță pentru că gradul de corupție instituționalizată este la un nivel maxim la Calafat!

Administrația Mituletu: 0 proiecte pentru Calafat în 3 ani.

După 3 ani de zile de ipocrizie, minciuni și dezacorduri, administrația falimentară Mituletu de la Primaria Calafat a ales să îi mai umilească odată pe calafeteni.

În ședința Consiliului Local de astăzi, ședință transmisă live de Ziarul de Calafat și nu de Primăria Calafat, Mituletu a încercat să spargă gheața proiectelor europene. Cateva propuneri de nivelul său: borduri, pavele, floricele, de această dată pe presupuse fonduri europene.

De ce a blocat administrația Mituletu 3 ani de zile proiecte de câteva zeci de milioane de euro nu a avut plăcerea să explice, însă, pe un ton arogant, fostul poștaș îi acuza nefondat pe unii consilieri că blochează hârtiile puse în față.

Din păcate pentru Mituletu în acest moment Consiliul Local are o componentă cu mult mai pregătită decât el, consiliul fiind compus din ingineri, medici, specialisi, administratori care au atras fonduri europe de sume consistente.

Despre ce era vorba:

Primul proiect.

Prin propria demagogie, Mituletu (viceprimarul lui Mircea Guta) a propus achizitionarea pe fonduri europe pentru o serie de utilaje care să refacă celebra baltă ȚUȚUROAIE! Practic, gaura din bugetul local de 13 miliarde să fie mărită pe un presupus proiect de refacere a acestei bălți.

Al doilea proiect.

Pavele, borduri, gazon și floricele în zona Debarcader. Un proiect demagogic la adresa calafetenilor, cu 1% șanse de realizare.

În sedința de astăzi a consiliului local se poate observa că domnul primar Mituletu nici măcar nu știa despre ce este vorba în aceste proiecte.

Din păcate, după 3 ani de circ politic, administrația Mituletu se vede ingropată în propriile minciuni, aroganțe și neputințe.

Deși încă se încurcă în explicații, jocuri de cuvinte și minciuni, actualul primar nu poate să depășească nivelul de cel mai slab primar din istoria Municipiului Calafat! Deși la fiecare două cuvinte, își imaginează o logică electorală, comploturi, jocuri de culise și alte forțe meschine, actualul primar nu poate depăși realitatea în care se află la 11,8% în sondaje, realitate ca nu îl mai face parte componentă a viitorului acestui municipiu.

Sau mai pe înțelesul domnului primar: oamenii s-au săturat de circ, dezacorduri, minciuni și nu mai este luat în considerare de nimeni!

Poziția consilierului liberal Cătălin Nicola la manipulările primarului Calafatului: Primarul întunericului! Mituletu face ce stie(și i-a ramas)mai bine:MINTE!!!

Într-o intervenție pe contul personal de Facebook, consilierul PNL, Cătălin Nicola a venit cu o serie de clarificări la acțiunile demagogice făcute de primarul care apinde lumina doar ziua la Calafat.

PRIMARUL INTUNERICULUI

Mituletu face ce stie(și i-a ramas)mai bine:MINTE!!!

A rămas omul mic și lunecos al farsei.Un om al principiilor marunte aplecat spre minciuna, meschinarie și lașitate.Bani pentru iluminatul public SUNT, dar, pentru a-i putea folosi trebuie sa RENUNTE LA ANGAJARI în primărie.

Calafatul nu a mai fost în aceasta situație decât înainte de 1989 și nu credeam ca mai puteam trai asa ceva.Situatia se poate rezolva de pe o zi pe alta.Cum?Simplu.Cerem lui Dorel Mituletu sa facă o ședință extraordinară în care sa vina cu ORGANIGRAMA pentru a fi votată.Este un proces obligatoriu în funcționarea legala a unei administrații locale.

Aceasta ORGANIGRAMA prevede posturi de munca care sunt libere și care,conform legii, sunt deja bugetate.Primaria Calafat este deja arhiplina și bugetul nu mai suporta noi angajări.

Dacă primarul mai face angajări doar pentru a satisface prietenii și rudele, Calafatul risca sa între în FALIMENT TOTAL ajungând în situația sa nu-si permită sa plătească nici apa!!!

Căderile au altitudinea lor.Caderea onestității primarului are toate datele unei consecvențe scabroase.

Majoritatea consilierilor încearcă sa salveze ce se mai poate salva și sa tina Calafatul pe linia de plutire.Este orașul nostru al tuturor nu este moșia familiei Mituletu.Cînd primarul face, iar și iar, aceleași erori, de ce ne-ar mira ce urmeaza? Apariția falimentului e logică și inevitabilă.

Cînd primarul face din nou, aceleași erori, pe care le crede fapte bune si le lauda, recomandîndu-le și impunîndu-le tuturor, avem de ce ne mira. Totul devine de nepriceput. Falimentul se mareste și îi înghite atît pe autorii principali cît și pe cei care nu au contribuit la erori. Ori majoritatea consilierilor asta și încearcă sa evite:FALIMENTUL!!!

Am avut dreptate: Mituletu primarul care a adus falimentul Municipiului Calafat!

Odata cu trecerea timpului, tot mai multe ipoteze lansate de Realitatea Dunareana se adeveresc. Primarul Mituletu este primarul care a lăsat Calafatul în beznă, practic primarul care a adus falimentul la Calafat!

Cu experientă managerială 0 și cu profil de politician coleric, actualul primar, intra în istoria acestui Municipiu ca fiind unul dintre cei mai slabi administratori care i-a avut urbea calafeteană de la înființare și până în prezent.

Dezastrul este raportat la cifre, astăzi Calafatul plătește mai mult de 80% din bugetul local pentru salariile angajaților. Practic cei plătiți pentru a îi face campanie primarului pe Facebook sunt remunerați lunar cu sume ce depășesc 1 miliard de lei.

Practicând politica pe model Băsescu, politica scandalului, actualul primar se vede tot mai aproape de momentul în care va avea de justitificat mandatul acordat de cetățeni. În politica locală a lăsat numai sandaluri, pornind de la certurile cu Mircea Guță, Vasile Adelică, Liviu Pașca, Gheorghe Balaci și mai nou cu tot consiliul local actual.

Practic 20 de ani în care bugetul local este vaca de muls a celui care a fost viceprimar și în prezent primar al Calafatului. Întrebarea este ce a lăsat în urmă? Scandaluri, promisiuni, angajări, lucrări supraevaluate.

Din păcate pentru actuala administrație, pe zi ce trece, tot mai puțini calafeteni mai cred manipulările și scandalurile provocate de primar. Acesta este ales pentru a rezolva problemele municipiului și nu pentru a isca scandaluri, certuri și circ gratuit pe bani publici.

Fie că vorbim despre primari precum Petre Trăistaru, Mircea Guță sau Lucian Ciobanu, niciunul nu si-a permis să falimenteze la propriu primăria pe timpul mandatului și toți au gestionat într-un mod profesionist relația cu consiliul local ales pe mandatele lor.

Apogeul falimentului este dat de stingerea luminii la Calafat, asemănată cu falimentul administritativ actual. Oare când ne-au făcut de rușine în toată țara cu târgul de Crăciun a fost lumină? Oare lucrările supraevaluate de la acoprișul școlii nr.2, de la distrugerea/renovare a monumentelor locale sau de la activitățile de rutină de reparații auto suraevaluate nu trebuiau chibzuite mai bine?

Ce face Mituletu în acest moment este asemănător cu un bărbat care conduce o familie și cheltuiește zeci de milioane pe întreținerea mașinii, pe electronice scumpe, pe ziare, excursii și pe alte excentricități, ulterior acesta ajunge acasă, vede factura la curent și dă vina pe soție. O demagogie politicianistă de foarte joasă speță care nici acum 20 de ani nu prindea la Calafat.

Pentru a se incepe cu reducerea cheltuielilor, primarul trebuie să publice organigrama, salariile angajaților și celor apropiați care au sarcini doar de a face politică zilnic din bani publici.

Vom reveni cu amănunte.

Șoc la Calafat! Cel mai slab primar din istorie pleacă din ședința consiliului! Tradarea votului calafetenilor pentru consiliu ”dă rău la cameră”!

În ședința de astăzi a Consiliului Municipal Calafat, primarul în funcția, jurist Mituletu Dorel, invitatul consiliului, a ales să părăseasca sala de ședință!

Este practic începutul sfârșitului pentru admninistrația contemporană, moment în care legitimitatea votului dat de calafeteni pentru consilieri a reprezentat argumentul de forță în fața factorului perturbator.

https://www.facebook.com/ziaruldecalafat/videos/534420168587326/

Consilierii locali au fost aleși cu un număr duplu de voturi față de primar. În practică, primarul a reușit să obțină votul a 15% dintre calafetenii (cu drept de vot). Acest argument democratic nu îi conferă în nici o țară civilizată dreptul să calce in picioare și să perturbe activitatea consiliului dupa interese personale (fier vechi, tarabe racordate la energie publică, pavele, borduri).

În primul rând primarul este cel care inițiază hotărâri, le documentează și le prezintă consilierilor. Consilierii citesc materialele (mai puțin cei care votează la comandă din PNL) și își spun punctul de vedere. Frecvent primarul intervine în discuții care nu îl privesc în calitate de invitat: A se vedea ședintele de C.L. Craiova, Bailesti, Bucuresti, etc.

Astăzi a început oficial, democratic decăderea publică a primarului în funcție, ac celui care a pierdut lupta cu democrația!

Exclusiv: Cheltuielile primăriei Calafat au explodat în 2022. Achizițiile directe făcute de primarul Mitulețu într-un singur an cât primarul Ciobanu în 4 ani!

Conform sistemului informatic integrat sicap.ai, în 2022 primăria Calafat a chetuit suma de 6.826.948 până în prezent în 2022. Până la finalul anului vor fi chetuieli de peste 70 de miliarde. Aceste sume sunt acordate direct firmelor pe bază de ofertă, fără a mai trece prin filtrul licitațiilor publice.

De asemenea, o mare parte din sumă merge pe funcțonare, întreținere, etc.

O analiză aplicată asupra sistemlui care oferă date publice mai precizează că în perioada 2016 – 2020 sumele totale chetuite pe achiziții publice sunt de aproximativ 80 de miliarde. Deci în 2022 s-a cheltuit aproape cât în perioada 2016-2020.

https://sicap.ai/achizitii/autoritate/938

Întrebarea este dacă nivelul de trai, nivelul calității lucrărilor publice este cel care să confirme sumele cheltuite?

Această tendiță reprezintă o practică văzută și în trecut la Calafat, dar în curând vor fi publicate toate aceste achiziții, firmele partenere, dar și calitatea lucrărilor executate pe bani mulți după cum se poate observa.

De la transport de lemne, achiziții de carburant până la lucrări de construcții care nu respectă standardele și termenele, la reparații și supraevaluări clientelare, toate vor fi subiectele cheltuirii fără noimă a bugetului local.

Începe târgul de Crăciun la Calafat. În acest an vom avea și patinoar!

Proiectul aprobat în unanimitate de către consilierii locali prevede organizarea evenimentului ” Targul de Craciun” a Calafat în perioada 01 – 31 12.2022.

În acest an se va instala și un patinoar și se vor organiza o serie de evenimente cultural aristice. Evenimentul este organizat în centrul municipiului și organizatorii vor beneficia de facilitați din partea autoritaților.

Să sperăm că primarul nu îi va amâgi pe copiii și nu i-a folosit doar ca miză electorală.

https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiCalafat/videos/527186332659811/

Primarul nimănui! Calafatul supus încă doi ani minciunilor, hoțiilor și incompetenței!

Cu trecerea timpului afirmația că perioada 2020-2024 va fi cea mai slabă din punct de vedere al dezvoltării se confirmă. Lipsa de viziune și prostia în stare pură care a căpușat vârful administrațeie locale va costa urbea noastră câteva generații.

Incompentenți în funcții publice sau prostia dusă la virtute sunt principalele probleme care au constituit factorul determinant pentru reinstalarea corupției la nivelul administrației calafetene.

Dacă actualul primar, despre care se vorbește la timpul trecut, plătește 7 miliarde pentru copertarea unui acopriș de 2700 de metrii pătrați, dacă alocă căteva miliarde pe lucrări de vopsire a monumentelor și consideră că nu va răspunde, ar fi bine să își amintească de perioada în care era viceprimarul lui Mircea Guță.

Dacă angajările au ajuns să se facă pe bază de like-uri și atenții, dacă în timpul serviciului o serie de angajați fictivi la stat lucrează pentru imaginea primarului, atunci să nu vă mai mirați de ce taxele și impozitele plătite nu se văd în lucrări publice.

80 de miliarde a avut pe mână primarul Mituletu, buget de dezvoltare, pe care l-a gestionat prin achiziții directe către firme partenere cărora le promovează lucrările. Denunțul suprem este că în toate materialele de promovare laudă lucrările publice și partenerii în timp ce toți ceilalti primari cer tot mai mult executanților și negociază în favoarea bugetelor gestionate.

Mai sunt 500 de zile de dezastru pentru Calafat, 500 de zile de minciuni, Facebook, manipulări și mizerii publice. După 20 de ani în politică și toate funcțiile ocupate fără să genereze nimic pentru Calafat, generatorul de scandaluri politice, deficitarul personaj va dispărea din peisajul public.

Realitatea Dunăreană a avut dreptate când menționa faptele mandatului Guță-Mitulețu, a avut dreptate când a afirmat că primarul Ciobanu va pierde alegerile și acum afirmăm că Mituletu va avea cel mai deazstruos mandat de primar din istoria modernă a municipiului și va fi menționat la trecut în 2024.

Urmează facturi din primărie! Țineți aproape!