Archive for: iulie 8th, 2015

Bora Constantin Dan: Schimbare de atitudine si, setea de adevar

Schimbare de atitudine si, setea de adevar

In ultimul timp, la sedintele Consiliului Local, se observa la unii consilieri(cei drept, doar unul sau doi), un reviriment in ceea ce priveste pozitia pe care o au in consiliu, fata de problemele dezbatute. De regula, pana acum, opozitia era reprezentata de PSD in frunte cu decanul de varsta al Consiliului Local, ing. Petre Traistaru. Acesta, bine sustinut si completat de ceilalti consilieri din echipa PSD, au reusit, nu o singura data, sa demonstreze celor din sala de sedinta, ca, in fata interesului comunitatii locale, trebuie sa dispara orice interese personale sau de partid. Este cert faptul, situatia in care se afla in momentul de fata primarul Mircea Guta isi pune amprenta si asupra prestatiei unor consilieri, dar vorba romanului – “Mai bine mai tarziu decat niciodata….”

Calafetenii au asteptat timp de 7 ani o schimbare in bine de la actuala administratie, insa, in afara de vorbe si titluri bombastice, nu au primit nimic.

Promisiunile primite pe ultima suta si prezentate cu mare emfaza in Ziarul de Calafat, vor avea efectul unei injectii facute unui mort.

Gandul ca pana la alegerile locale din 2016 a mai ramas foarte putin, i-a trezit din amorteala si hibernare pe cei care acum 7 ani, promiteau calafetenilor ca orasul lor va devei un paradis, iar viata acestora aidoma Raiului la care viseaza muribunzii.

La procesul unde Mircea Guta este acuzat de mai mute fapte ce cad sub incidenta Codului Penal, acesta, a sudat din belsug, facandu-si cruci, atunci cand unul dintre martorii acuzarii, prezenta in fata completului de judecata, date precise si concrete despre fraudele produse la Primaria Calafat. Si, fiindca a venit vorba de acest proces de la care marea majoritate a calafetenilor asteapta o sentinta care sa faca dreptate, precizez cu multa responsabilitate urmatoarele:

Tot respectul pentru completul de judecata si reprezentatul DNA care, au avut o atitudine ce denota un inalt profesionalism, deminitate si corectitudine.

Apararea inculpatului Mircea Guta a fost facuta sah mat si prin intrebarile puse unui martor nu au facut decat sa-l afunde si mai mult in situatia critica in care se afla.

Fac aceste precizar pentru a taia elanul fanilor actualului(inca)primar, carora, acesta pentru a-i imbarbata si motiva sa-i tina aproape le spusese dupa proces altceva. Dar cum intoxicarile au facut si mai fac parte din arsenalul unei administratii care va ramane o pata neagra in istoria Calafatului, am considerat ca lucrurile trebuie puse pe tapetul normal.

Concret, cei din anturajul actualei administratii trebuie sa priceapa ca orice inceput are si un sfarsit, iar gandul nebun ca totusi…..TREBUIE SA DISPARA!!!

Intr-o tara unde lupta anticoruptie a ajuns la stadiul de virtute, cei care au incalcat legea si au inca impresia ca vor reusii sa o dribleze se inseala amarnic. Vreau sa fac un apel la toti cei care doresc binele acestui oras si nu se tem decat de Dumnezeu, sa aiba curajul sa spuna adevarul, chiar daca acesta este deranjat.,..

Calafatul moare incet dar sigur si singura posibilitate de reabilitare o constituie o administratie competenta care sa lucreze numai pentru binele cetatenilor. Unii care acum fac front comun cu Mircea Guta avand functii mari in Primarie, insa pe la spate spun cat de patimiti sunt ei si ce eforturi fac pentru binele oamenilor, visandu-se in 2016 chiar primari, sa stea linistiti…nu mai pacalesc pe nimeni.

Sa speram ca 2016 va fi anul ce va inseamna o schimbare in bine pentru cetatenii Mun. Calafat si satelor apartinatoare Golenti, Basarabi si Ciupercenii Vechi, in caz contrar ne vom merita soarta.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!!!

Cu respect, Consilier Local – prof. BORA CONSTANTIN DAN