Archive for: noiembrie 2017

Doru Mituletu si Petre Traistaru au blocat din nou devalizarea orasului Calafat!

In data de 29.11.2017 a avut loc noua sedinta foarte tumultoasa a Consiliului Local Calafat, in care primarul Lucian Ciobanu a incercat din nou sa transforme Primaria Calafat in feuda lui personala, numai ca in acest moment in Consiliul Local Calafat mai sunt persoane care au coloana vertebrala si nu sunt de acord cu incercarile primarului Ciobanu de a submina bunurile administrate de Primaria Calafat.

In unul dintre aceste proiecte de pe ordinea de zi a Consililului Local, primarul Ciobanu a venit din nou cu o initiativa de a ceda utilajele Municipiului Calafat, care valoreaza aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, pe o noua societate, recent infiintata si condusa de Gigi Pirvan, totul pentru a-si achita datorii mai vechi catre dubiosul personaj numit Gigi Pirvan.

Cum am mai spus in articole mai vechi, nu poti sa cedezi aceste utilaje cu greu cumparate de administratia calafeteana din banii tuturor calafetenilor, unei societati nou infiintate condusa de Gigi Pirvan, pentru ca daca aceasta societate falimenteaza, si suntem sigur ca Gigi Pirvan o va duce spre faliment, aceste utilaje se vor pierde. Se mai poate ca Lucian Ciobanu chiar asta sa vrea, ca societatea sa falimenteze si utilajele primariei daca vor fi cedate acestei societati sa fie vandute la pret de nimic de potentialii creditori pentru a-si recupera debitele, oare sa credem prin absurd ca SC TASI TRANS SRL ar avea nevoie de utilaje foarte bune si foarte ieftine? Sa speram ca nu, dar istoria lui Lucian Ciobanu ne face sa credem acest lucru, si mai ales cand in aceasta “combinatie” de trasferare a utilajelor este implicat  si Gigi Pirvan.

Din pacate, din nou, pentru Lucian Ciobanu, si de aceasta data, consilierii PNL condusi de Doru Mituletu, care  reprezinta o alternativa tot mai buna pentru Primaria Calafat, si consilierul Petre Traistaru, au blocat din nou aceasta initiativa prin care se incearca subminarea intereselor Primariei Calafat si ale calafetenilor.

Asteptam ca si alti consilieri, chiar daca sunt in acelasi partid cu Lucian Ciobanu, sa-si dovedeasca verticalitatea si sa nu-i mai permita acestu individ pe nume Lucian Ciobanu, vremelnic in functia de primar al Calafatului, sa vina in Consiliul Local cu initiative care nu fac deloc bine orasului Calafat.

Consilierii PNL Calafat si consilierul Petre Traistaru, singurii care se opun abuzurilor primarului Ciobanu!

Inca din momentul castigarii fotoliului de primar al Mun. Calafat, multi cetateni din acest oras au avut mari semne de indoiala in privinta verticalitatii lui Lucian Ciobanu si a promisiunilor facute de acesta locuitorilor din Calafat. A trecut aproape jumatate din mandat si se pare ca persoanele care au avut mari dubii in privinta primarului Lucian Ciobanu au avut dreptate. Nu numai ca nu a dat senzatia ca ar vrea sa inceapa reconstructia orasului Calafat, dar, mai mult decat atat, prin proiectele care le-a sustinut in Consiliul Local Calafat, acesta a demonstrat chiar contrariul.

Din fericire pentru calafeteni, dar si din pacate pentru el, in Consiliul Local Calafat, sunt oameni care s-au opus si se opun abuzurilor si proiectelor care nu aduc nici un avantaj calafetenilor. Consilierii PNL Calafat, condusi de Doru Mituletu si consilierul Petre Traistaru, putem spune ca au salvat bugetul Calafatului de multe incercari de subminare din partea primarului Ciobanu, cel mai mare “tun” pe care a vrut sa-l dea acesta a fost dorinta de a achizitiona de catre Consiliul Local Calafat a hotelului Amfiteatru, pe motiv ca doreste amenajarea in acesta a unui camin de batrani, lucru care este total folositor Mun. Calafat, dar care poate fi facut in foarte multe cladiri care acum se afla in paragina in Mun. Calafat, cu un cost poate de 10 ori mai mic decat ar fi costat achizionarea hotelului Amifteatru, unde se vehicula o suma de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi, in plus de aceasta suma, probabil ar mai fi costat inca alte cateva miliarde si amenajarea acestuia pentru a se preta unui camin de batrani, deci, se ajungea la o suma exorbitanta pentru bugetul Calafatului, suma care era aproape imposibil de sustinut, dar subterfugile acestei “afaceri” probabil vi le imaginati fiecare dintre cei care cititi aceste randuri. Lucian Ciobanu a dovedit prin asta ca are un caracter care lasa total de dorit, cum sa te folosesti de un subiect atat de sensibil, cum sunt batranii orasului, ca sa influentezi opinia publica si consilierii locali sa-ti gireze un asemenea “tun”? Ce suflet sa ai?

Un alt proiect “grandios” sustinut de Lucian Ciobanu in acest moment, pentru care ii acuza pe liberali si pe Doru Mituletu ca il blocheaza, este trecerea unor utilaje ale Primariei Calafat sub tutela inegalabilului Gigi Pirvan, la noua societate infiintata de Primaria Calafat si condusa de Gigi Pirvan, motivul pentru care o parte din consilierii locali, cei care mai au coloana vertebrala, nu sunt de acord cu acest lucru, este  ca orice ajunge pe mana lui Gigi Pirvan inseamna faliment, iar societatea condusa de Gigi Pirvan in caz ca o sa falimenteze, va pierde si toate utilajele, daca aceastea vor fi cedate de catre Primaria Calafat, iar aceste utilaje au fost achizionate de administratia locala in multi ani si cu multe sacrificii pentru a fi cedate atat de usor, doar pentru ca Lucian Ciobanu sa-si plateasca o datorie catre Gigi Pirvan. Consilierii liberali au propus inchirirea acestora catre socitatea nou infiintata, platindu-se un tarif pe ora de folosinta a utilajului, dar acestea sa ramana in administrarea Primariei Calafat, lucru care este total corect. Din ce cauza doreste Lucian Ciobanu cedarea acestor utilaje catre o societate care in scurt timp o sa fie falimentara, va puteti da seama si singuri.

Ceea ce face Doru Mituletu impreuna cu consilierii PNL si cu Petre Traistaru este un act de curaj care merita laudat si rasplatit de calafeteni, pentru ca sunt singurii care in acest moment tin piept acestui Lucian Ciobanu, care nu are nicio treaba cu Municipiul Calafat, pe acesta interesandu-l doar binele personal si cel al apropiatilor sai.

Imagini pentru lucian ciobanu calafat

Calafatul este din nou ocolit! O nouă fabrică în România: Un grup danez investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică şi creează 450 de locuri de muncă

Din cate se pare, actualul primar al Mun. Calafat, Lucian Ciobanu, nu are deloc priza la investitori,  Calafatul fiind total marginalizat de dezvoltarea unor noi unitati de productie care ar revitaliza social si economic zona. Nu va puneti intrebarea de ce oare investitorii ne ocolesc? Orasul nostru are totusi destul de multe de oferit, acces la Dunare, la calea ferata, platforme industriale care au toate cele necesare pentru activitati de productie, acces la drumuri europene modernizate si unitati de invatamant care s-ar putea incadra foarte bine unui tip de invatamant dual.

In Calafat nu vin investitori seriosi si de anvergura mare pentru ca sunt mai usor de manipulat persoanele care depind total de ajutorul social dat de Primaria Calafat sau de munca de zilier prestata in cadrul primariei. De ce ar vrea primarul actual sa scoata la lumina Calafatul? Ca sa aiba in Calafat cetateni care sa nu mai depinda de el si sa nu-i mai dea votul? Ii convine extraordinar de mult situatia in care se afla orasul nostru, orice ar spune el si orice ar declara, situatia economica si sociala in care se zbate orasul nostru ii convine de minune, si nu o sa intreprinda nimic pentru a indrepta acest lucru.

Asta este tragedia Municipiului Calafat, atat timp cat cetatenii vor vota persoane gen Lucian Ciobanu pentru a conduce Primaria Calafat, orasul se va zbate tot in aceiasi mizerie, oamenii se vor lovii tot de aceleasi strazi facute praf si pulbere, vor fi haituiti tot la fel de cainii vagabonzi si vor fi tratati tot cu acelasi dispret de conducatorii orasului, pe Lucian Ciobanu nu il intereseaza situatia cetatenilor din oras si a Calafatului, pe el il intereseaza doar persoana lui si apropiatii acestuia, vedeti exemplul cu terenul de tenis asfaltat pe plaja inchiriata de firma lui, TASI TRANS si angajarile care s-au facut in Primaria Calafat, doua persoane din aceiasi familie ai caror parinti “intamplator” ii sunt nasi primarului Lucian Ciobanu.

Totusi, din cate se pare din ultimele sondaje facute, calafetenii nu mai doresc sa fie calcati in picioare de conducatorii pusi doar pe capatuiala, multi dintre acestia dandu-si seama ca se poate si altfel, ca pot alege oameni care sa lupte pentru ei si pentru bunastarea orasului, in acest moment Lucian Ciobanu zbatandu-se undeva la 20-23% in sondajele de opinie. Alegerile locale urmatoare  vor aduce surprize foarte mari pentru cei care au crezut si cred ca locul din fruntea Primariei Calafat li se cuvine si ca sunt de neatins, in mintea lor crezand ca ii pot insela pe calafeteni la nesfarsit.

Mai jos va prezentam o noua investitie de anvergura facuta in Romania:

Grupul Rockwool, cu afaceri totale de peste 2,2 mld. euroinvesteşte 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea 150 de locuri de muncă direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

Este prima investiţie în producţie pe care Grupul o realizează în România şi una dintre cele mai mari în producţia de materiale de construcţii.

Unitatea va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceştii Rahtivani, în  jud. Prahova, producţia de vată minerală bazaltică fiind estimată să înceapă în 2019.

Investiţia ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a creşte siguranţa împotriva incendiilor şi eficienţa energetică în clădirile din ţară.”, spune Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

Imagini pentru lucian ciobanu calafat

Investitiile din Spitalul Municipal Calafat au fost facute de Consiliul Local si de Doctorul Voinea, nu de Radu 6.000 Draghici si nici de iubita acestuia

In urma unei filmari aparute pe canalul de televiziune PRO TV, unde se prezinta o baie mizerabila din cadrul spitalului din Calafat, filmare care a fost preluata de un cotidian local, www.calafatul.ro, Radu 6.000 Draghici in loc sa isi ceara scuze public pentru ca a facut de ras din nou Calafatul, a ales sa jigneasca grosolan anumite persoane din Calafat carora le atribuie articolul de pe www.calafatul.ro in care Radu 6.000 Draghici este principalul protagonist.

Acesti oameni pe care el ii acuza de denigrare inseamna ca pot controla PRO TV-ul si au comandat un atac la adresa lui Radu Draghici, ceea ce nu prea este posibil daca gandim logic. Intr-o postare pe pagina personala de facebook in care incearca sa prezinte realizarile din spitalul din Calafat, Radu Draghici nu spune esentialul, ca acele realizari nu sunt ale lui, si nici ale iubitei lui, el fiind un incompentent si un simplu pupincurist, el a pupat pe rand, cand a pupat la Mircea Guta, cand a pupat la Vasile Adelica, acum il pupa pe Lucian Ciobanu, totul pentru a-si mentine postul bine platit din cadrul spitalului din Calafat.

Acele realizari si investitii facute in anumite compartimente ale spitalului din Calafat, care nu spune nimeni ca nu sunt, au fost facute de Consiliul Local Calafat si de fostul manager al spitalului, doctorul Stelian Voinea, Radu Draghici fiind un simplu stergator de praf in biroul fostului manager Voinea.

Cat despre angajatii spitalului din Calafat, nu spune nimeni ca nu sunt profesionisti sau ca nu isi fac treaba, doar Radu 6.000 Draghici insinueaza asa ceva, multi dintre ei stiu si cine este cu adevarat Radu 6.000 Draghici, sau Radu 10.000 Draghici( o parte dintre acesti angajati ai spitalului suntem sigur ca stiu ce inseamna aceste cifre, 6.000 sau 10.000), si acum printr-o incercare patetica de victimizare incearca sa-i tarasca intr-un scandal pornit din incompetenta lui Radu 6.000 Draghici si le cere acestora sa-i ia apararea.

Ii recomandam lui Radu 6.000 Draghici sa fie atent la anchetele care se pare ca au inceput in cadrul spitalului Calafat, in cauza fiind mai multe angajari facute sau nefacute si multe contracte semnate catre firme care nu dorim sa le amintim, sa lase gargara politica de o parte si sa-si faca treaba pentru care e platit.

Stiim ca ii place sa se plimbe prin mall-ul din Craiova cu iubita lui, putem sa-i prezentam si poze in acest sens, dar sa nu confunde mall-ul din Craiova cu spitalul Calafat, si sa se laude cu realizarile lui, nu cu realizarile altora.  Daca tot ii place sa posteze pe pagina de facebook fel de fel de aberatii, ii sugeram sa posteze si lucruri adevarate, precum contractele semnate pentru aprovizionarea spitalului din Calafat, cum se fac angajarile cu adevarat, iar daca nu vrea, le vom prezenta noi, cu fapte si documente concrete.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/inregistrare-cu-toaleta-spitalului-din-calafat-trimisa-de-un-utilizator-video.html

 

Imagini pentru radu draghici calafat

Stirile Pro TV! Mizeria din toaleta spitalului Calafat! NO COMMENT!

Imaginea perfecta pentru ce reprezinta administrarea defectuoasa a spitalului Calafat de catre Drghici Radu!

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/inregistrare-cu-toaleta-spitalului-din-calafat-trimisa-de-un-utilizator-video.html

Vom reveni cu amanunte incendiare!

Este oficial! Lucian Ciobanu este cel mai slab primar al Calafatului!

   Din păcate, oraşul nostru nu mai are în conducere oameni politici de anvergură. Astăzi, cei care conduc destinele urbei nu ratează nicio ocazie să-și manifeste disprețul față de Mun. Calafat si față de valorile acestui oras. Este o rușine că în fruntea Calafatului care altă dată i-a dat pe Sima Pasaret, Marin Dragulescu, Ilariu Marin, Ioan S. Dragulescu, Stefan Marincu, Petre Bobolicu, Petre Traistaru si altii, acum avem personaje precum acest Lucian Ciobanu, cel mai slab primar din istoria orașului.

Dincolo de gargara lui Lucian Ciobanu, realitatea ne arată că  în calitate de primar al Calafatului de aproape doi ani de zile are un bilanţ catastrofal:

Va prezentam mai jos o parte din “realizările” primarului Lucian Ciobanu zis si primarul “jocuri de noroc”.

 • n-a atras nici o investiție de anvergură în Calafat;
 • este singurul primar din Romania care a reusit sa faca un teren de sport din asfalt pe o plaja de nisip;
 • nu a facut nimic pentru a rezolva problema cainilor din oras;
 • infrastructura orasului este distrusa aproape in totalitate, nici un petec de asfalt turnat in aproape doi ani;
 • a ingropat Calafatul si satele apartinatoare in gunoi;
 • a facut o societate de constructii a Primariei Calafat unde  sunt mai multi angajati la birouri decat muncitori;
 • a marit salariile politistilor locali din Calafat la cel mai mare nivel din Romania(aproximativ 4000 de lei/politist local)
 • si-a intors impotriva lui toti proprietarii de terenuri agricole din Calafat, este singurul primar din zona care nu a putut proteja proprietarii de terenuri din Calafat de crescatorii de animale, crescatorii de animale cauzand pagube de sute de milioane de lei culturilor;
 • aproape a reusit sa distruga zona Bascov, cel mai  renumit loc de agrement din zona de sud a Olteniei pe timp de vara;
 • a incercat sa defriseze o parte din padurea Debarcader pentru a realiza un drum pentru biciclisti, care sa faca legatura intre plaja inchiriata de firma lui, SC Tasi Trans si podul Calafat Vidin
 • a pus un viceprimar care are legaturi cu lumea interlopa din Bulgaria, acest personaj pus Ciobanu in functia viceprimar se pare ca a fost tinut cateva zile in portbagajul unei masini pentru o datorie constand intr-o suma foarte mare de bani catre terte persoane din Bulgaria.

Acestea sunt doar o parte dintre “realizarile” celui mai slab primar din istoria Municipiului Calafat. Pe langa ceea ce a facut in acesti aproape doi ani de mandat sau ce nu a facut, Lucian Ciobanu a avut avut foarte multe beneficii de pe urma bugetului local al Calafatului si inainte de a fi primar, avand contracte de multe miliarde de lei vechi pentru constructii gen capela de la cimitir, care a amenajat-o(ATENTIE! doar a amenajat-o, nu a construit nimic, constructia deja exista) pentru o suma de aproximativ 3 miliarde lei vechi. Despre aceasta constructie dureroasa pentru bugetul Municipiului Calafat, si  despre toate celelalte contracte ale primarului Ciobanu cu Primaria Calafat din trecut, va vom prezenta mai multe detalii in ample anchete realizatea de Realitatea Dunareana, unde au fost implicati mai multi martori care nu au mai suportat tacerea si au decis sa vorbeasca!

Imagini pentru lucian ciobanu

Calafatul, un pas înainte şi doi înapoi spre dezvoltare! Balta cu porci politici!

Calafatul se zbate să reziste, purtând pe umeri imensa greutate a dispariţiei vechilor fabrici, aflate acum în ruină, a îmbătrânirii populaţiei, lipsei investitorilor importanţi, dispariţiei sistemului central de încălzire a oraşului, a proiectelor eşuate şi gunoiului ce pare că începe să acapareze din ce în ce mai mult zonele mărginaşe ale oraşului.

Cu locuri de muncă puţine, cu tinerii plecaţi în alte ţări, Calafatul pare că mai are foarte puţine şanse să devină un oraş dezvoltat. Doar proiectele euroepene mai revitalizează oraşul, atunci când autorităţile reuşesc să obţină finanţare. Primăria din Calafat vrea să obţină cât mai mulţi bani din fonduri europene pentru a putea îmbunătăţi infrastructura oraşului. „Anul acesta, bugetul a fost încărcat foarte tare, ne-am axat foarte mult pe proiecte pentru că s-au deschis mai multe linii de finanţare faţă de anii trecuţi şi am considerat prioritar să depunem cât de multe proiecte putem. Pe Interreg România-Bulgaria s-a lucrat la opt proiecte și s-au depus cinci. Este vorba despre proiecte, în mare parte, de infrastructură. Pe InterReg este vorba despre centura ocolitoare a oraşului, despre strada Traian, amenajarea unui campus la Liceul «Ştefan Milcu», un proiect pentru muzeul din Calafat şi un proiect pentru stabilizarea falezei, începând din port și până la ieşirea din oraş. Acesta din urmă va dura mai mult timp. Costă foarte mulţi bani şi noi am aplicat acum doar pentru un proiect prin care să facem documentaţiile pentru o viitoare finanţare cu ajutorul căreia se face lucrarea propriu-zisă. Mai avem un proiect aprobat deja, urmează, cel mai probabil luna viitoare, să se semneze contractul de finanţare pentru refacerea bulevardului Tudor Vladimirescu, un proiect de aproximativ două milioane de euro. Am obţinut şi continuarea unui proiect mai vechi. Este vorba despre asfaltarea unui drum de exploatare care face legătura între Basarabi şi gara de la Golenţi. La anul vom depune şi un proiect pentru reabilitarea celuilalt bulevard mare din Calafat – Horea Cloşca şi Crişan, în valoare tot de aproximativ două milioane de euro.

Pentru spital mai avem în pregătire două proiecte mari. Unul de anvelopare şi reabilitarea a spitalului, iar unul pentru dotarea şi reabilitarea ambulatoriului, la care vom începe acum să lucrăm şi pentru care sperăm să obţinem finanţare“, a declarat Dan Vârtopeanu, administratorul public al municipiului Calafat.

Căminul de bătrâni, încă în faza de dorinţă

Încă de anul trecut, Primăria Calafat vorbea despre construirea unui cămin în care ar putea să se adăpostească persoanele vârstnice. Însă, nici în acest moment nu a fost făcut nici măcar un pas în acest sens. „Este nevoie de un cămin de bătrâni pentru că populaţia este îmbătrânită. Pe fonduri aveam posibilitatea să facem un centru de zi şi am renunţat la idee neavând nicio clădire pe care să o reabilităm, pentru că acest proiect nu permitea construirea unei clădiri, ci doar reabilitarea. În continuare, căutăm o sursă de finanţare pentru a construi o clădire nouă, cu toate dotările. Am fi avut câteva posibilităţi de clădiri gata construite pe care să le reamenajăm, însă nimic nu s-a concretizat“, a mai spus Dan Vârtopeanu.

Lucrurile nu stau prea bine nici din punct de vedere al investitorilor care ar putea resuscita puţin situaţia economică prin oferirea de locuri de muncă. În acest context, tinerii şi-au căutat peste hotare veniturile lunare pe care în Calafat nu le aveau. „Trendul de îmbătrânirea a populaţiei se menţine, din păcate. În ultima perioadă s-au mai mişcat puţin lucrurile în legătură cu investitorii, în sensul că s-au mai deschis câteva secţii de muncă, nu foarte mari. Este vorba despre nişte unităţi de confecţii. Am înţeles că există posibilitatea să se deschidă o fabrică de conserve. Dar aceste lucruri nu depind de noi, sunt investiţii private. Noi putem doar să le uşurăm puţin accesul, adică să le punem la dispoziţie diferite autorizaţii“, a mai adăugat administratorul public al oraşului.

Parcul industrial – în aer, situaţia proastă cu gunoiul ia amploare
Nici construirea unui parc industrial, despre care administraţia din Calafat vorbea tot anul trecut, nu a avut sorţi de izbândă până acum. „S-au tot purtat discuţii pe această temă. Problema noastră este că nu deţinem un teren atât de mare, cu utilităţile necesare unui astfel de parc. Acum ne aflăm în faza de discuţii. Există, de exemplu, fostele parcuri industriale, care sunt acum terenuri private. Teoretic, ar exista posibilitatea să se facă un parc industrial, însă mai întâi ar trebui să reuşim să obţinem finanţare şi să avem teren. Însă, noi încă nu avem un proiect depus pentru acest parc“, a mai precizat Dan Vârtopeanu.

Problema gunoaielor aruncate la întâmplare a luat proporţii, iar la marginile Calafatului, mai ales în zona fostei termocentrale şi în zona „Ţuţuroaie“, este dezastru. „Cu gunoiul este aproximativ aceeaşi situaţie, adică destul de proastă. Noi facem eforturi să o îmbunătăţim, aşteptăm masterplanul şi probabil după aceea se va remedia problema. Staţia de transfer cred că este gata, urmează să fie atribuit serviciul. Va mai dura, probabil, un an. În momentul acesta, oamenii au contracte cu Salubritatea, iar gunoiul se duce de aici la groapa de gunoi de la Mofleni. Când va funcţiona masterplanul, din păcate tariful se va mai mări puţin“, a spus Vârtopeanu. Disparţia termocentralei din Calafat a creat mari dificultăţi în rândul oamenilor, care s-au văzut nevoiţi să investească în diverse sisteme de încălzire. „Oamenii şi-au făcut diverse calcule şi au ales soluţii în funcţie de buget şi de condiţii. Au centrale electrice, au centrale pe gaz de la butelie, pe peleţi, pe brichete. Cred că nu stă nimeni în frig, sunt tot felul de soluţii. Au mai apărut discuţii legate de conducta de gaz, însă nimic concret. Nu ştiu când şi dacă vom putea beneficia de o conductă de gaz. Problema noastră este aceea că nu avem consumatori industriali şi nefiind un consum mare, este posibil să nu fie rentabil ca să fie adusă conducta la Calafat“, a spus administratorul public al oraşului.

Balta din Calafat, tot pe sec

Primul proiect european făcut de Primăria Calafat a fost un eşec. Este vorba despre binecunoscuta baltă, care a secat la aproximativ două luni după ce a fost umplută cu apă, anul trecut. Acum, balta respectivă este, practic, o groapă în care au crescut buruieni şi pe care pasc, uneori, porci. Administraţia dă asigurări, însă, că problema va fi remediată, chiar dacă acum există un proces pe rol cu Autoritatea de Management pentru Programul Opreaţional de Pescuit (AMPOP). „Noi şi acum putem să ţinem balta aceea cu apă în ea, însă cu cheltuieli din bugetul local, pe care noi nu vrem să le facem. Aşteptăm să se termine procesul, să vedem ce se întâmplă. Problema va fi remediată, într-o formă sau alta. Nu vrem să cheltuim bani să o umplem pentru că acum nu este nivelul Dunării crescut. Avem garanţie de executat acolo. Eu cred că anul viitor vom termina şi cu procesul şi se va remedia şi problema. Am avut angajaţi hidrotehnicieni, ingineri şi tot felul de angajaţi plătiţi, care să facă această lucrare. Acolo ar trebui un timp ca să se decanteze şi să se sedimenteze un strat de noroi. Digurile, de exemplu, au o memebrană de impermeabilizare, care a fost prevăzută iniţial pe toată suprafaţa bălţii. Apoi, ca urmare a unor expertize, s-a scos din proiect membrana de pe fundul bălţii. Studiile geotehnice au spus că este strat de argilă acolo şi l-am văzut şi eu. Deci, încă nu a apucat să stea apă în baltă ca să se formeze acest strat. Probabil dacă mai alimentăm o dată sau de două ori dispare problema, aşa spun specialiştii. Dar nu am vrut să cheltuiesc bani din buget ca să ţin pompele de apă şi nişte oameni să le păzească zile întregi. O să o umplem natural, când va crește nivelul Dunării. Dacă vom recupera garanţia pentru această lucrare, ne ajung banii să terminăm totul“, a încheiat Dan Vârtopeanu.

În cazul în care administraţia din Calafat va pierde procesul cu AMPOP, va trebui ca banii pe avans să fie restituiți din bugetul local. Este vorba despre 600.000 de lei. De asemenea, finalizarea lucrărilor ar trebui să fie făcută tot din bani publici.
Preluare GDS.RO
http://www.gds.ro/Local/2017-11-14/calafatul,-un-pas-inainte-si-doi-inapoi-spre-dezvoltare/

Primaria Calafat face angajari! VEZI AICI daca te califici!

Primaria Calafat face angajari! Accesati urmatoarele adrese si vedeti daca va calificati:

http://posturi.gov.ro/post/muncitor-necalificat-i-2-primaria-municipiului-calafat-dolj/

http://posturi.gov.ro/post/director-primaria-municipiului-calafat-dolj/

http://posturi.gov.ro/post/inspector-debutant-2-posturi-primaria-municipiului-calafat/

http://posturi.gov.ro/post/446203/

Sondaj de opinie la Calafat! Popa Emil si Mituletu Doru conduc la capitolul incredere!

Sondajul a fost efectuat telefonic în perioada 1-5 Noiembrie 2017, pe un eşantion de 750 de persoane din Municipiul Calafat si satele aparţinătoare.

Conform acestui sondaj problemele legate de locurile de munca, drumuri, câinii comunitari  si agentul termic şi sunt cele indicate de către calafeteni ca şi cele mai mari probleme în ordinea în care ar trebui rezolvate. Astfel, la întrebarea „Dintre următoare probleme, care credeţi că este problema ce ar trebui rezolvată imediat (în primul rând) în municipiul Calafat?”, răspunsurile au arătat astfel: locurile de munca – 28%, starea drumurilor – 26%, cainii vagabonzi – 23%, agentul termic – 15%, curatenia orasului si problema gunoiului – 8%

Sondajul a testat şi încrederea în oamenii politici din Calafat. Întrebarea „Care sunt personalităţile politice calafetene în care aveţi cea mai mare încredere? Enumeraţi maxim trei politicieni, în ordinea importanţei” a fost una deschisă, lăsând exclusiv la voia respondenţilor nominalizarea politicienilor. În acest top conduce Emil Popa (37%), fiind urmat de Mituletu Doru(32%), Guta Mircea (17%), Ciobanu Lucian (14%). De remarcat că în cazul întrebării deschise contează în primul rând de cine îşi aduc aminte respondenţii, pentru că nu primesc nici un fel de indicaţii.

Circa 80% dintre calafeteni sunt interesaţi şi foarte interesaţi de viitoarele alegeri locale. Puţin interesaţi s-au declarat 17%, iar 2% – deloc interesaţi. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local al municipiului Calafat, candidaţii cărui partid i-aţi vota pentru funcţia de consilier?”, răspunsurile se prezintă astfel: PNL – 37%, PSD – 29%, Nu stiu/nu m-am hotarat – 27%,  USR – 7%.

Imagine similară

Bomba la Calafat: Se discuta marirea taxelor si impozitelor locale cu 20% din 2018!PSD Calafat = PDL Calafat! Au schimbat doar sigla!

Bomba economica pregatita pentru calafeteni de catre primarul Lucian Ciobanu si consilierii PSD, pentru a mai avea posibilitatea functionarii din 2018, primaria se va axa pe cresterea impozitelor si taxelor locale.
Calafatul, ca majoritatea municipiilor din Romania se confruta cu mari probleme in ceea ce priveste resursele financiare ale adminsitratiei. Dupa maririle anvelopei salariale din 2017 si obligativitatea de majorare din 2018, desi liderii locali nu sunt de acord, se pare ca s-a gasit solutia: “Taxe si impozite mai mari.”

Haosul economic provocat de noua lege sau “revolutie fiscala”, conduce astfel, implicit, la majorari ale taxelor locale si cand vine vorba despre “saracii” consilieri locali ai PSD, ne putem astepta la orice, atat timp cat acestia sunt reprezentati de maini in deciziile luate si nu de creier.

Vom reveni cu amanunte despre bomba anului si despre bombele pregatite de Lucian Ciobanu si de PSD pentru calafeteni.

P.S. In acest moment PSD = PDL Calafat, PSD este reprezentat in majoritate covarsitoare de fost membrii de baza ai PDL si PNL(ALianta DA). Acestia au promovat taierile de salarii cu 25% pe timpul cand guvernau si se aflau in PDL, acum vor sustine majorarea taxelor, cand sunt in PSD.
PSD Calafat = PDL Calafat