Archive for: august 2020

Lansare pe piața media din Calafat: Tribuna Calafatului

De curand s-a lansat o noua publicație on-line pe piața media din Calafat.

Tribuna Calafatului https://www.tribunacalafatului.ro/

O noua sursă de informații în timp real.

Manea Cosmin – Un tănăr pentru Primăria Piscu Vechi!

Candidatul PNL pentru Primaria Piscu Vechi, Manea Cosmin, absolvit scoala gimnazială din comună, liceul Teoretic “Independenta”  Calafat profilul matematica-informatica si facultatea de Mecanica din Craiova specializarea Autovehicule Rutiere, apoi un Master Modelare si Simulare in ingineria mecanica in cadrul aceleiasi facultati.

       Omul Manea Cosmin a ales sa candideze la aceasta functie din convingere, fara a urmari un interes material.

    Acesta  consideră ca atat primarul cat si familia din care provine trebuie sa fie un exemplu de urmat. Manea Cosmin este un om realizat, atat familial ( casatorit si are o fetita de 1 an si 2 luni), cat si material si profesional.

       Nu a mai detinut functii publice, dar experienta castigata in domeniul privat il va ajuta sa vada adevaratele probleme cu care se confrunta cetatenii:

       -lipsa retelei de apa si canalizare, Piscu Vechi este printre putinele comune care au ramas fara apa si canalizare, desi comuna este strabatuta de conducta de canalizare.

       -lipsa trotuarelor si a pistelor pentru biciclisti, fiind nevoiti, in special copiii, care sunt cei mai vulnerabili, sa circule pe sosea.

       -lipsa cosurilor de gunoi si a cosurilor speliale pentru colectarea peturilor care pot fi valorificate.

       -iluminatul public poate fi realizat cu panouri fotovoltaice pentru a putea face economie la bugetul local si astfel banii chetuiti pentru facturile la energia electrica pot fi folositi pentru alte proiecte.

       -cositul buruienilor care au invadat toata comuna.

       -stropitul impotriva tantarilor care au devenit un adevarat pericol.

       Desi a fost neglijata de actuala conducere, din interes sau rea-vointa, atragerea fondurilor europene dupa modelul altor localitati rurale din apropierea localitatii Piscu Vechi, trebuie sa fie prioritara. Primaria are posibilitatea sa acceseze fonduri pentru a sprijini diferite activitati economice:

 • Ateliere auto
 • Ateliere croitorie
 • Ateliere cizmarie
 • Ateliere fierarie
 • Laboratoare de cofetarie
 • Corturi pentru evenimente
 • Frizerie
 • Manichiura
 • Pensiuni agroturistice, mai ales pentru Pisculet
 • Balti pentru pescuit sportive
 • Si multe altele….

Desi este un important producator de legume, Piscu Vechi nu are o asociatie care sa reprezinte interesele producatorilor locali si sa ii sprijine pentru a se dezvolta si a le asigura desfacerea la un pret rezonabil. Desi exista fabrici de procesare, nimeni nu a incurajat oamenii sa incheie contracte pentru a-si putea valorifica la un pret rezonabil productia. O astfel de asociatie ar putea atrage fonduri europene pentru a construe un deposit frigorific unde se pot pastra in siguranta legumele. Producatorii locali trebuie incuraajati sa produca culture care sa le asigure un trai decent.

Votati Manea Cosmin – primar Piscu Vechi!

Doru Mituletu – UN PROFESIONIST DESĂVÂRŞIT LA PRIMĂRIA CALAFAT

Este mare lucru sa iti doresti sa iti respecti meseria si mai ales sa te respecti inainte de toate pe tine insuti.

De asemenea, este mare lucru sa iti pese de locuitorii orasului al carui viceprimar ai fost si mai ales de nevoile acestora! Oamenii din Calafat sunt satui de promisiuni si de vorbe aruncate aiurea doar de dragul de a da bine in public!

Tocmai de aceea este nevoie de cineva care sa stie si sa cunoasca detaliat aceste aspecte, este nevoie de o persoana “la curent” cu tot ceea ce inseamna problememe cetatenilor, acesta este Doru Mituletu, fostul viceprimar al Municipiului Calafat.

Doru Mituletu este omul caruia nu-i place să lâncezească în birou. El consideră că trebuie să fie, în permanență, alături de cetățenii orașului, să le cunoască problemele și să le rezolve. Acolo va fi cu adevărat, cabinetul său de lucru.

În campania electorală, Doru Mituletu le va prezenta alegătorilor mai multe de proiecte pe care o sa urmeze să le ducă la îndeplinire alaturi de echipa lui, printre care:

1 -Finanţarea şi demararea proiectului pentru construcţia unui cămin de bătrani in Municipiul Calafat;

2 -Realizarea unui proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea parcului din zona Cafe-Bar;

3 -Finanțarea tuturor proiectelor propuse de Spitalul Municipal Calafat, in special achiziționarea de echipamente şi tehnică medicală pentru toate secțiile de specialitate;

4- Modernizarea completa a tuturor zonelor cu potential turtistic din zona Calafat;

5-Modernizare tuturor zonelor fara canalizare si fara electricitate din Calafat si satele apartinatoare;

6-Continuarea programului de constructie de locuinte sociale pentru tineri;

7-Finantarea, iniţierea şi promovarea unor proiecte cu impact socio-economic prin care se va incerca aducerea unor investitori de anvergura in Calafat;

8-Amenajarea unui nou cartier in care tinerii vor beneficia din partea Primariei Calafat de loturi de teren gratuite pentru constructia unei case;

9-Amenajarea unui teren de sport sintetic in localitea Golenti;

10-Reabilitarea completa a infrastructurii rutiere si pietonale din Calafat;

11-Realizarea adapostului pentru caini;

12-Reabilitarea pietei agro-alimentare;

Acestea sunt doar unele dintre proiectele pe care Doru Mituletu si echipa lui doresc sa le duca la indeplinire in urmatorii 4 ani.

Doru Mituletu este omul pe care orasul se poate baza si in care cetatenii orasului au incredere.

Prezentare candidati primaria Calafat : Doru Mituletu – PNL | Ziarul De Calafat

Exclusiv RD: Radu Drăghici a respins candidatura unei femei din partea PSD pentru a candida el!

Realitatea Dunareana vine cu o dezvaluire direct de la sedința PSD pentru desemnarea noului candidat la primaria Calafat.

Liderii PSD au mers, majoritatea, pe desemnarea unei femei pentru candidatura la funcția de primar pentru primăria Calafat.

Radu Drăghici s-a opus din răsputeri pentru a obține el această poziție, lucru care poate fi considerat un foarte mare semn de întrebare.

Oare de ce Drăghici nu a susținut o femeie pentru primăria Calafat, dar a susținut o femeie pentru postul de manager al Spitatului Calafat?

Astfel fostul PDL-ist înfocat Radu Drăghici a devenit acum candidatul PSD. Lucru foarte puțin probabil cu ceva ani în urmă cand era un adevărat adversar al PSD și susținător al lui Traian Băsescu.

Vom reveni cu amănunte despre jocul de cadidat-rezervă pe care îl face în acest moment Radu Drăghici.

Sondaj telefonic făcut ieri la Calafat! Mitulețu trece de 55%, Radu Drăghici sub scorul partidului cu un procent de 24%, iar Luci Ciobanu are 9%

Ieri a fost facut rapid un sondaj de opinie telefonic pentru a se vedea cum au perceput alegatorii din Calafat schimbarea candidatului PSD pentru Primaria Calafat si se pare ca noul candidat, Radu Draghici, care a fost si el inclus in acest sondaj de opinie, sta extrem de prost, practic este necunoscut de majoritatea calafetenilor, iar partidul nu il poate ajuta prea mult. Scandalul din ultima perioada cu candidatul PSD a afectat foarte mult imaginea organizatiei din Calafat, iar noul candidat nu este perceput de calafeteni ca un candidat puternic, cu sanse de a castiga Primaria Calafat.

Mai jos va prezentam rezultatele sondajului telefonic efectuat ieri in Calafat, atat pentru candidati, cat si pentru partide:

Doru Mitulețu are în spate cea mai puternică echipă pentru alegerile locale de la Calafat!

Lupta electorală este la început pentru alegerile de la Calafat și partidele politice și-au anunțat propunerile pentru listele de consilieri.

După cum a început bătălia politică se pare doar PNL și USR au avut reprezentanți specialiști în domeniul juridic in BEC Calafat.

Celelate partide au dat dovadă că nu sunt capabili să poată propune oameni care să aibă capacitatea de a citi o lege electorală.

PNL Calafat

Medicul Stelian Niță, inginerul Popa Emil sunt primele nume propuse de liberali de pe cea mai puternică listă de consilieri propusă. Luând în calcul că acestia nu au facut parte din fostul Consiliu Local, probabil cel mai slab din istorie, se poate spune ca CV-urile din spatele acestor doi oameni pot oferi garanția dezvoltării corecte a orașului Calafat.

PSD Calafat

La vremuri noi rămânem tot noi!

PSD propune același nume pe primele locuri de consilieri, din garnitura ultimelor mandate.

Draghici Radu, Grațiel Ionescu, Usurelu George, Lelescu Menodora. Practic oameni care acumulează de la două mandate de consilieri în sus și care nu s-au remarcat cu propuneri de dezvoltare până în prezent.

PMP și USR surprize plăcute cu oameni capabili.

PMP vine cu o garnitură puternică: Lucian Ciobanu, Vărzaru Constanța , Mihuț-Rezetz.

USR propune specialiști: Livescu Ștefan, Dragotă Dorin.

Cam toate partidele politice doresc schimbare la Calafat, mai puțin PSD.

Doru Mitulețu are un avans de aproape 20% față de următorul candidat în ultimul sondaj efectuat!

A fost dat publicității un sondaj care îl arată pe Doru Mitulețu în fruntea preferințelor calafetenilor în vederea alegerilor locale, urmat de Mihai Cotea la o diferență de aproape 20 de procente.

Mitulețu este cotat cu 48%, în timp ce Mihai Cotea, candidatul susținut de PSD pentru Primăria Calafat, are 29%. Surpriza vine de la Lucian Ciobanu, cotat cu o cotă de 11%, desi mulți spuneau că are mult mai puțin, dar se pare că va rupe destul de mult din electoratul fostului său partid, PSD. El s-a făcut remarcat în ultimele luni drept un opozant al lui Mihai Cotea.

Potrivit sondajului, Mitulețu beneficiază de baza lui de susţinători tradiţionali, dar și de baza de susținători ai lui Emil Popa, acestia fiind in marea lor majoritate în zonele in care tradițional erau fiefuri PSD. Conform acestui sondaj, Mitulețu câstigă in toate secțiile de votare din Calafat, câstigă în Ciupercenii Vechi, la Basarabi proporțiile sunt egale și pierde la limită in Golenți.

Peste 70% din calafetenii cu drept de vot spun că vor vota la alegerile locale din septembrie. Prezenţa declarată la urne e plauzibilă datorită tensiunilor politice din Calafat.