Archive for: martie 2023

Poziția consilierului liberal Cătălin Nicola la manipulările primarului Calafatului: Primarul întunericului! Mituletu face ce stie(și i-a ramas)mai bine:MINTE!!!

Într-o intervenție pe contul personal de Facebook, consilierul PNL, Cătălin Nicola a venit cu o serie de clarificări la acțiunile demagogice făcute de primarul care apinde lumina doar ziua la Calafat.

PRIMARUL INTUNERICULUI

Mituletu face ce stie(și i-a ramas)mai bine:MINTE!!!

A rămas omul mic și lunecos al farsei.Un om al principiilor marunte aplecat spre minciuna, meschinarie și lașitate.Bani pentru iluminatul public SUNT, dar, pentru a-i putea folosi trebuie sa RENUNTE LA ANGAJARI în primărie.

Calafatul nu a mai fost în aceasta situație decât înainte de 1989 și nu credeam ca mai puteam trai asa ceva.Situatia se poate rezolva de pe o zi pe alta.Cum?Simplu.Cerem lui Dorel Mituletu sa facă o ședință extraordinară în care sa vina cu ORGANIGRAMA pentru a fi votată.Este un proces obligatoriu în funcționarea legala a unei administrații locale.

Aceasta ORGANIGRAMA prevede posturi de munca care sunt libere și care,conform legii, sunt deja bugetate.Primaria Calafat este deja arhiplina și bugetul nu mai suporta noi angajări.

Dacă primarul mai face angajări doar pentru a satisface prietenii și rudele, Calafatul risca sa între în FALIMENT TOTAL ajungând în situația sa nu-si permită sa plătească nici apa!!!

Căderile au altitudinea lor.Caderea onestității primarului are toate datele unei consecvențe scabroase.

Majoritatea consilierilor încearcă sa salveze ce se mai poate salva și sa tina Calafatul pe linia de plutire.Este orașul nostru al tuturor nu este moșia familiei Mituletu.Cînd primarul face, iar și iar, aceleași erori, de ce ne-ar mira ce urmeaza? Apariția falimentului e logică și inevitabilă.

Cînd primarul face din nou, aceleași erori, pe care le crede fapte bune si le lauda, recomandîndu-le și impunîndu-le tuturor, avem de ce ne mira. Totul devine de nepriceput. Falimentul se mareste și îi înghite atît pe autorii principali cît și pe cei care nu au contribuit la erori. Ori majoritatea consilierilor asta și încearcă sa evite:FALIMENTUL!!!

Am avut dreptate: Mituletu primarul care a adus falimentul Municipiului Calafat!

Odata cu trecerea timpului, tot mai multe ipoteze lansate de Realitatea Dunareana se adeveresc. Primarul Mituletu este primarul care a lăsat Calafatul în beznă, practic primarul care a adus falimentul la Calafat!

Cu experientă managerială 0 și cu profil de politician coleric, actualul primar, intra în istoria acestui Municipiu ca fiind unul dintre cei mai slabi administratori care i-a avut urbea calafeteană de la înființare și până în prezent.

Dezastrul este raportat la cifre, astăzi Calafatul plătește mai mult de 80% din bugetul local pentru salariile angajaților. Practic cei plătiți pentru a îi face campanie primarului pe Facebook sunt remunerați lunar cu sume ce depășesc 1 miliard de lei.

Practicând politica pe model Băsescu, politica scandalului, actualul primar se vede tot mai aproape de momentul în care va avea de justitificat mandatul acordat de cetățeni. În politica locală a lăsat numai sandaluri, pornind de la certurile cu Mircea Guță, Vasile Adelică, Liviu Pașca, Gheorghe Balaci și mai nou cu tot consiliul local actual.

Practic 20 de ani în care bugetul local este vaca de muls a celui care a fost viceprimar și în prezent primar al Calafatului. Întrebarea este ce a lăsat în urmă? Scandaluri, promisiuni, angajări, lucrări supraevaluate.

Din păcate pentru actuala administrație, pe zi ce trece, tot mai puțini calafeteni mai cred manipulările și scandalurile provocate de primar. Acesta este ales pentru a rezolva problemele municipiului și nu pentru a isca scandaluri, certuri și circ gratuit pe bani publici.

Fie că vorbim despre primari precum Petre Trăistaru, Mircea Guță sau Lucian Ciobanu, niciunul nu si-a permis să falimenteze la propriu primăria pe timpul mandatului și toți au gestionat într-un mod profesionist relația cu consiliul local ales pe mandatele lor.

Apogeul falimentului este dat de stingerea luminii la Calafat, asemănată cu falimentul administritativ actual. Oare când ne-au făcut de rușine în toată țara cu târgul de Crăciun a fost lumină? Oare lucrările supraevaluate de la acoprișul școlii nr.2, de la distrugerea/renovare a monumentelor locale sau de la activitățile de rutină de reparații auto suraevaluate nu trebuiau chibzuite mai bine?

Ce face Mituletu în acest moment este asemănător cu un bărbat care conduce o familie și cheltuiește zeci de milioane pe întreținerea mașinii, pe electronice scumpe, pe ziare, excursii și pe alte excentricități, ulterior acesta ajunge acasă, vede factura la curent și dă vina pe soție. O demagogie politicianistă de foarte joasă speță care nici acum 20 de ani nu prindea la Calafat.

Pentru a se incepe cu reducerea cheltuielilor, primarul trebuie să publice organigrama, salariile angajaților și celor apropiați care au sarcini doar de a face politică zilnic din bani publici.

Vom reveni cu amănunte.