soma veiculos telefone sorocaba soma online sonic universe soma fm

can xanax get rid headaches buy xanax is it okay to drink alcohol with xanax

tramadol effect on the brain tramadol 100mg tramadol hcl er tabs 200mg

soma finger spacer buy soma soma birlik anadolu lisesi

my first time taking ambien buy zolpidem online 2.5 dose of ambien

how long after drinking alcohol can i take valium diazepam 5mg can you switch from ativan to valium

medicament pour dormir xanax generic xanax xanax for eye surgery

efectos secundarios de medicamento ambien buy ambien ambien withdrawal sweating

ultram buy Columbus buy tramadol buy tramadol online Edison

get xanax from your doctor buy xanax online what is a large dosage of xanax

Guvernul a DUBLAT alocaţiile pentru 500.000 de copii. Vezi alte măsuri anunţate de ministrul Muncii

Guvernul a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor pentru 500.000 de copii proveniţi din familii sărace, în care venitul net lunar pe cap de membru este sub 530 de lei. De asemenea, în şedinţa de miercuri a Executivului s-au aprobat şi alte măsuri de protecţie socială, anunţate de ministrul Rovana Plumb.

n şedinţa de Guvern de miercuri s-a aprobat mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei pentru 500.000 de copii din familii sărace. Aceste alocaţii se vor dubla, potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb: “Această creştere va fi cu câte 42 de lei pentru fiecare copil, pentru toţi cei 500.000 de copii care provin din familii sărace, în care fiecare membru are sub 530 de lei net pe lună. Mărirea va intra în vigoare de la 1 noiembrie“.

Ministrul Muncii a precizat că deocamdată este vorba despre mărirea alocaţiei de sprijin a familiei, alocaţia de stat urmând să rămână, pentru moment, la suma de 42 de lei.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii aflaţi în sistemul special de protecţie. “Copiii care se află în îngrijire la familii, în plasament, şi care primesc 97 de lei, de la 1 noiembrie vor primi 440 de lei, cât copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali”, a precizat Rovana Plumb, adăugând că este vorba despre 20.000 de copii.

Tot prin Hotărâre de Guvern, de la 1 decembrie 2014 se va dubla alocaţia de hrană zilnică pentru 60.000 de copii aflaţi în sistemul de protecţie specială. De asemenea, de la 1 ianuarie 2015 se va dubla alocaţia de hrană zilnică, de ela 8 la 16 lei, pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire.

Ministrul Rovana Plumb a dat asigurări că există la bugetul de stat resursele necesare pentru acoperirea impactului bugetar pe care îl implică aceste măsuri. “Pentru tot ceea ce înseamnă anul acesta, avem sumele necesare în bugetul Ministerului Muncii, din bugetul de asistenţă socială. Pentru 2015 am provizionat să cerem pentru următoarea execuţie bugetară. În momentul în care luăm o decizie şi luîm în Guvern anumite măsuri, fundamentăm foarte clar dacă avem resurse. Deci avem!”, a punctat Rovana Plumb.

Impactul bugetar al dublării alocaţiei pentru cei 500.000 de copii din familii sărace va fi de 20 de milioane de lei pentru 2014 şi de 245 de milioane de lei pentru anul 2015.

În cazul sumelor alocate pentru tratamentul egal pentru copiii din sistemul de protecţie specială, impactul bugetar va fi de 6,5 milioane de lei pe lună, iar cel al dublării alocaţiei de hrană care se dublează de la 1 decembrie va fi de 4,5 milioane lei pe lună.

Comments are closed.