Cu trecerea timpului afirmația făcută de RD prinde tot mai mult contur: Avem cea mai slabă administrație din istoria Municipiului Calafat!
Dezastrul administrativ produs de actualii specialiști în management care conduc Calafatul astăzi se va resimți pentru cateva generații. Aducem cifre și argumente în ceea ce reprezintă falimentul modern al Municipiului Calafat!
1) Atragerea de investitori în Calafat distrusă pentru următorii ani. Prin minciunile publice exprimate direct pe contul public de FACEBOOK al primăriei, opinia potențialilor antreprenori a fost puternic afectată printr-o serie de manipulări în interes personal.
Astfel, concesiunea și crearea locurilor de muncă prin parcul fotovoltaic, doar o gogoriță a administrației, nimic concret, toate pe spatele calafetenilor. Nu trebuie să mai menționăm cum cu o nerușinare crasă prea-înalții conducatori ai urbei noastre ne învățau cât de câștigat va fi Calafatul prin atragerea unor investitori. Rezultatul 0.
2) Cele mai mari TAXE LOCALE DIN ISTORIE! Se prefigureză zile negre pentru antreprenorii locali. Politica bolșevică dusă de grupul care căpușează astăzi dezvoltarea orașului a condus în cifre nominale la cele mai MARI TAXE LOCALE PENTRU ANTREPRENORI LA CALAFAT DIN ISTORIE. Pachetul de susținere se lasă așteptat.
3) Investitorii vror să vină în zonă, administrația nu îi primește. 2021 în care zona turistică din jurul Calafatului nu a atras măcar un nou investitor sau o extindere a unei investiții locale. Deși primăria a încercat să concesioneze o serie de parcele în zonele turistice din apropierea Dunării, toate aceste demersuri au fost abandonate fără a se exprima motivul public. Posibilitatea extinderii zonei de turism dunărean de la Debarcader și până la Bascov a fost un eșec pentru actuala administrație care se pare că se va axa mai mult pe conservarea biosferei, decat pe atragerea investitorilor și pe crearea de noi locuri de muncă. P.S. Rămâne WC-ul.
4) A promis că va finanța sănătatea și învățământul. Rezultatul demagogiei publice în cifre: alocare publică pentru învătământ = 2 mld lei vechi, pentru sănătate/ spital 3 mld lei vechi. Practic cele mai mici sume alocate din istorie. Concluzia este foarte simplă, s-a ales să se plătească unul sau doi angajați anual cu sume egale cu sumele alocalte pentru toate unitațile de învățământ și sănătate.
5) O asfaltare de 200m trâmbițată dar nefinalizată. Rușinosul moment de autodistrugere publică prin prezentarea investiției în un petec de asfalt a atras hohote de râs atât în zonă cât și în regiune. Dacă anii 2000 aducea asfaltarea și betonarea tuturor străzilor din Calafat, administrația Mitulețu a reuși promporțional o asfaltare de cam 0,2% din ce însemau realizările de atunci. Față de Municipiul Băileși, nici nu trebuie să ne comparăm.
6) Stadionul, baza sportivă, sala de sport și bazinul olimpic. Din lista proiectelor de tip telegondolă, parc de distracții sau altele, putem spune că astăzi aceste proiecte trebuiau cel puțin demarate, însă bâlbâiala administrativă poate duce la pierderea lor.
7) Expandarea cabinetului personal de propagandă exclusiv prin angajați publici. Trist dar adevărat, astăzi putem spune că există o serie de angajați care se ocupă cu poze, postări și susținere publică față de cel care le-a valorificat competențele prin oferirea unui post plătit din bani publici. Acest lucru a dus la includerea in cerințele de angajare și în fișa postului a criteriilor precum postarea de laude la adresa conducătorului, pupincurism public și activitate 0.
8) Primul an în care nici măcar nu se mai vorbește despre soluții de incălzire, fie centralizate, fie pe gaz, fie prin pompe de presiune, fie prin energie regenerabilă. Practic se finalizează procesul de dezmembrare și vânzare de fier vechi a fortei termocentrale.
9) Calafatul un oraș foarte murdar în comparație cu multe municipii de acest nivel. Calafatul pierde și titlul conferit acum ceva ani de cel mai curat oraș din România. Astăzi Calafat a ajuns o localitate măturată în centru și groapă de gunoaie la periferie. Chiar și amenda dată de garda de mediu Dolj a confirmat acest dezastru.
În concluzie, după mai bine de un an de administrare publică rezultatele se cam văd cu ochiul liber. Menționăm însă două dintre cele mai mari realizări.
- Au reușit să îi spele imaginea vechiului primar prin exacerbarea incompetenței administrative și rezultate sub 0.
- Au reușit să îi unească pe calafeteni, pe cei care nu au reușit să îî angajeze pe salarii din bani publici, împotriva lor.
Vom reveni cu o altă serie de detalii despre ceea ce numim dezastrul administrativ cu impact direct asupra nivelului de trai al calafetenilor normali, a puterii de cumpărare, a umflării taxelor, impozitelor și salariilor proprii.
Comentarii recente