Interviu cu domnul Dan Bora: Mircea Guta il concureaza cu sanse mari pe Pinochio

Va prezentam partea a-II-a a interviului dat de directorul Colegiului Tehnic “Stefan Milcu” din Calafat, Dan Bora, pentru Realitatea Dunareana, in care ne vorbeste despre activitatea dansului de om politic:

–         Intrând puţin în viaţa dv. de om politic, spuneţi-mi va rog ce părere aveţi despre ideea pe care a avut-o Mircea Guta de a face un parc industrial pe terenul administrat de Colegiul Tehnic Stefan Milcu? Este posibil să se mai facă?

Dan Bora:  Din punctul meu de vedere nu este posibil să se facă parc industrial într-o unitate şcolară,  mai ales când vizavi sunt blocuri locuite şi spitalul. Din nefericire domnul primar a ales pentru acest motiv să ma reclame la minister timp de 2-3ani, să-mi facă dosar şi să ţină o conferinţă de presă la Calafat unde a fost invitat ministrul secretar de stat domnul Emacu, acolo domnul Guţă a susţinut următoarele: ”dacă dispare directorul de la Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu” oraşul va prospera! “.  Plus că pentru a face un parc industrial este nevoie de investitori, investitori care nu exista la Calafat, oraşul nostru nu are o infrastructura adecvata, astfel încât să atragă investitori .”

 –         Ce parere aveti despre administratia locala si in special despre domnul primar Guta?

Dan Bora: Parerea mea personala despre domnul Guţă este că este cel mai slab primar din istoria Calafatului, obişnuieşte să facă promisiuni pe care nu le onorează, îl concurează cu mari şanse pe Pinochio.  Promite bază sportivă, căldură, programe europene, şi-a format o clică prin care au devalizat bugetul local, iar cetatenii de buna credinta din Calafat  au sesizat acest lucru organelor competente. In momentul de faţă în urma răspunsurilor primite de către acestia, am aflat că a  început urmărirea penală împotriva lui Mircea Guţă, prejudiciul adus bugetului local prin fel de fel de afaceri dubioase, achiziţiile se estimează în jur de 1 milion de €.

Are afaceri cu firme fantomă, iar reprezentanţii acelor firme au facut deja cunoşinţă cu D.N.A –ul. Deşi primarul ştia că se afla sub atenţia organelor D.N.A, matrapazlâcurile au continuat, în urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi Dolj, s-a mai constatat un prejudiciu de 4 miliarde lei vechi.

Cât despre “ilustrul” susţinător al primarului, viceprimarul Doru Mituletu, actual cu gâduri care nu se vor concretiza niciodată, de a deveni primar al Calafatului , nu pot sa mai spun doar că sper ca acest oraş să nu fie blestemat să aiba parte numai de primari cărora le place să li se spună domnule primar, să se plimbe în străinătate cu soţiile şi să considere bugetul local ca pe propriul buzunar, sunt convins că există în momentul de faţă în Calafat oameni legaţi de oraş cu reale calităţi morale şi aptitudini manageriale care să ajungă în fruntea oraşului să-l revigoreze.

–         Există după părerea dv. un dezinteres total din partea primăriei in ceea ce priveşte educaţia cetăţenilor oraşului?

Dan Bora: Nu acordă învăţământului interesul cuvenit deoarece a te ocupa din când în când doar de reparaţii şi întreţinere şi asta în urma mai multor adrese din partea conducerii şcolii nu îseamnă că ai acordat interesul cuvenit.

–         Dar despre veşnica problema a energiei termice, ce îmi puteţi spune?

Dan Bora: Nu cred că se va rezolva, nu vor venii investitori, pentru că nu au nimic de câşigat, oamenii nu au bani, iar cei de la blocuri, majoritatea au deja centrale, se putea rezolva la timpul potrivit, dar acum e deja târziu, a fost o prioritate a oraşului de care primarul trebuia să se ocupe, dar în fiecare an a făcut doar promisiuni.

–         Ce îmi puteţi spune despre problema maidanezilor?Am aflat că şi aici au existat astfel de probleme.

Dan Bora: Nu o singură dată am făcut sesizări să se ia măsuri, aici sunt vreo 10 câini care au muşcat elevi şi profesori, dar nu s-a făcut nimic în acest sens, deşi s-au investit nişte bani pentru adăposturi, după cum vedeţi numai proiecte fantasmagorice care durează de 6 ani.

–         Numiţi vă rog, 3 lucruri care nu vă plac in politică, apoi 3 lucruri care vă definesc.

Dan Bora:  Lucruri care mă deranjază in politica sunt legea pumnului în gura, promisiunile neonorate si faptul că nu tot timpul corupţii primesc ceea ce merită, dar sper că justiţia să-şi facă datoria şi în dosarul 48/2011 în care este inculpat Mircea Guţă, dosar care se află pe rol de 3 ani.

Iar lucruri care mă definesc: munca, verticalitatea, respectul pentru semeni.”

–         Îmi puteţi descrie pe scurt cum vedeţi dv. oraşul nostru?dar cetăţenii?

Dan Bora: Oraşul nostru este superb, cred că încă aşteaptă o administraţe care să-l scoată din impas, calafetenii să nu-ş piardă speranţa în Dumnezeu, să fie convinşi că se apropie momentul să aibă un primar competent, cu capacităţi manageriale reale.

–         Ce părere aveti despre implicarea feţelor bisericeşti în politică?

Dan Bora:  Preoţii au obligaţia să-l slujească pe Dumnezeu, din momentul în care au încălcat acest principiu este o blasfemie. Implicarea preoţilor în politică după mine, nu este bine venită, iar cei care fac lucrul acesta trebuie să aleagă, ori politică, ori preoţie.”

–         Aveţi un mesaj pentru cetăţenii oraşului Calafat?

Dan Bora: Le mulţumesc tuturor celor care acum 2 ani şi-au arătat încrederea în mine şi m-au votat în consiliul local şi promit că atât în calitate de director cât şi în calitate de consilier le stau la dispoziţie pentru orice problemă pe care funcţia îmi permite să o rezolv, şi nu în ultimul rând cu sfaturi competente.

Deasemenea le doresc tuturor sănătate şi speranţa că “soarele ” va răsării din nou în oraşul nostru, iar acest soare îi va încălzii pe toti, nu doar pe unii!”

Comments are closed.