Podul Calafat-Vidin contribuie la creşterea volumului de afaceri între România şi Bulgaria

Deschiderea podului Calafat-Vidin a contribuit la creşterea volumului de afaceri între România şi Bulgaria, transmite marţi agenţia sofiotă BTA, citând experţi români.

Datele statistice arată că România este printre principalii parteneri comerciali ai Bulgariei, ocupând locul cinci după Germania, Italia, Turcia şi Grecia.

La creşterea volumului de afaceri între cele două ţări prin majorarea cu 9,5% a exporturilor româneşti către Bulgaria şi cu 6,1% a celor bulgăreşti către România a contribuit şi noul pod de peste Dunăre, consideră reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

Taxele percepute pentru traversarea podului sunt acceptabile pentru mediul de afaceri, în condiţiile în care sunt de trei ori mai mici faţă de cele pentru trecerea cu feribotul, afirmă Gabriel Toader, directorul Camerei.

Camera de comerţ şi industrie bulgaro-română notează la rândul său că majorarea exporturilor româneşti către Bulgaria cu 9,5% reprezintă o continuare a tendinţei de creştere. În anul 2012, aceste exporturi au ajuns la un nivel record, precizează sursa citată.

Pod Calafat Vidin

Comments are closed.