online ambien music streaming ambien no prescription how to stop ambien withdrawal

difference between tramadol and paracetamol buy cheap tramadol tramadol side effects depression

xanax chute cheveux buy xanax no prescription does xanax lower cortisol

mixing ambien and opiates buy ambien online cost of ambien 10 mg

valium drug monograph buy valium online valium achat

do your pupils dilate on xanax generic xanax accion del medicamento xanax

chloroquine dosage malaria prophylaxis buy chloroquine online what is chloroquine maculopathy

tramadol for muscle aches tramadol online overnight role of tramadol in shivering

injection chloroquine dosage buy aralen buy chloroquine phosphate online uk

wie lange hält levitra an levitra pills levitra 10 mg endikasyonları

Motivele pentru care Mircea Guta si Doru Mituletu ar trebui sa-si dea demisia

Mircea Guta si Doru Mituletu fac echipa ca primar si viceprimar de cativa ani de zile, dar in mare parte se pot lauda doar cu promisiuni neindeplinite si cu o retorica de care majoritatea calafetenilor pare ca s-au cam saturat.

E adevarat, Mituletu nu este cu nimic diferit fata de orice liberal calafetean, care se foloseste de o functie pentru a-si rezolva interesele proprii si ale celor apropiati in detrimentul celor de care este platit sa aiba grija. Insa asta nu ar trebui sa fie o scuza, ci un motiv in plus pentru care Doru Mituletu nu este potrivit pentru a administra problemele Calafatului.

O simpla plimbare prin Calafat, ne arata ca Municipiul Calafat este un oras fara stapan, plin de gunoaie, cu foarte multi caini agresivi liberi pe strada care pot conduce la incidente tragice si cu strazi pline de gropi. Din pacate, lista poate continua aproape la nesfarsit.

Acesta fiind contextul, iata care sunt cateva dintre motivele pentru care primarul si viceprimarul Calafatului ar putea sa-si dea demisia:

1) Iarna nu-i ca vara

Dupa ce a falimentat intentionat uzina termica, intrand in istoria Calafatului drept primul primar care a taiat caldura calafetenilor, primarul ec. Mircea Guta a ramas nepasator si in iarna aceasta. Promisiunile neonoarate, de aducerea unor investitori pe cogenerare, de centrala fotovoltaica sau de alte inventii stupide aruncate calafetenilor, se pare ca nu au tinut de cald nici in aceasa iarna la Calafat.

Vorbim astazi de aproximativ 5000 de consumatori care folosesc surse de incalzire alternative, neavand un sistem ieftin centralizat de furnizare a energiei termice, vorbim despre o problema reala a orasului pentru care probabil vor mai urma niste minciuni, niste furnizori de proiecte si amagiri in frig pentru calafeteni.

Nu mai e o surpriza pentru nimeni cand, in timpul iernii, Mircea Guta sau mai nou, Doru Mituletu, fac declaratii, foarte siguri pe ei, ca strazile vor fi curatate de zapada si ca orasul va fi functional. Asta evident se intampla doar la nivel declarativ.  Inevitabil, aproape intotdeauna iarna ii ia pe nepregatite pe oficialii care se ocupa de oras si ne gandim cu groaza doar la anuntul de vreme proasta. Iar anul acesta nu a fost diferit cu nimic de ultimii in care, surprinzator pentru Primarie, iarna ninge si Calafatul devine un oras fara deszapezire pentru ca nu este gospodarit cum trebuie.

2) Infrastructura este total distrusa

Daca bugetul local a permis toate achizitiile si proiectele fara rost, precum Piata Industriala, refacerea unor spatii comerciale, care nu isi aveau rostul(comerciantii isi puteau desfasura cu totii activitatea in Piata Centrala), refacerea pe hartie a unor obiective, investitii in sensuri giratorii, in fel si fel de lucruri fara sens, se pare ca refacerea strazilor nu este prioritara la Calafat.

Probabil starea carosabilului din localitate va deveni una de referinta pentru oras, adica una jenanta, vom deveni un oras unde nu vei mai putea conduce o masina, dar nu are cine sa vada acest lucru, nu poti sa vezi asta din SUA.

3) Problema cainilor

Daca vorbim despre problema cainilor vagabonzi, niciodatata nu ne putem compara cu Municipiul Craiova, unde primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a inaugurat un adapost canin, putem sa constatam ca intreg centrul orasului Calafat este un adapost canin si ca vom deveni cat de curand un adapost canin cu totii, pentru ca astazi la Calafat exista probleme de alta natura, gen “atragerea investitorilor” printr-o plimbare in zonele salbatice din centrul orasului.

Calafatul este neadministrat in acest moment si acest lucru are un impact fatal in dezvoltarea pe viitor a orasului in contextul podului Calafat-Vidin, in loc sa profitam de oportunitatile podului se pare ca administratia doreste sa ne scufunde cat se pare de jos.

4) Locurile de munca

In campania electorala premergatoare alegerilor parlamentare din 2012, Mircea Guta si Doru Mituletu promiteau cu o extrema mare usurinta realizarea Parcului Industrial Calafat, acestia spuneau ca in lunile martie-aprilie 2013, vom avea primele 600-800 de locuri de munca, dar aproape deja suntem in martie 2014 si nu vedem nici primele locuri de munca si nici vreun Parc Industrial functional in Calafat, ceaa ce ne face sa ne intrebam daca nu cumva au fost amagiti calafetenii din nou cu promisiuni false? Chiar trebuiau aruncate aceste iluzii pentru cetatenii orasului? Majoritatea celor care locuiesc in Calafat sufera din cauza locurilor de munca, iar aceste promisiuni neconcretizate nu fac decat sa-i amageasca si mai rau pe calafeteni, oare nu este mai bine sa promitem ce putem face?

Este important ca Mircea Guta si Doru Mituletu sa inteleaga ca orasul trebuie administrat cu proiecte serioase, printr-un dialog continuu cu comunitatea, pentru ca anul 2014 i-a gasit pe cei doi tot cu temele nefacute, cu zero locuri de munca nou create, fara centrala termica, si cu o infrastructura total distrusa. Cetatenii orasului isi pierd pe zi ce trece increderea in administratia Mircea Guta – Doru Mituletu.

 

Comments are closed.