Archive for: octombrie 2013

Şova: Vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie

Patru tronsoane de autostradă, pe traseele Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu, vor fi inaugurate în luna decembrie, a anunţat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

“După ce am inaugurat, în iunie, Deva-Orăştie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie şi mă refer la Lugoj-Deva – lotul 1, la Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4. Pe teritoriul judeţului Sibiu este Orăştie-Sibiu – lotul 4, urmând ca, în anul 2014, să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 şi 2, şi Orăştie-Sibiu lotul 3”, a declarat Dan Şova, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

Potrivit acestuia, în 2015 vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă “abia licitate”.

“Mă refer Timişoara-Lugoj – lotul 2 şi Lugoj-Deva – loturile 2, 3 şi 4. Deci asta în 2015. Cu inaugurarea ultimelor patru loturi pe care le-am menţionat, vom avea coridor continuu de la Nădlac la Sibiu. De asemenea, la anul deja vom avea, după ce inaugurăm Orăştie-Sibiu – lotul 3, vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce va fi deja o realizare foarte importantă”, a afirmat Şova.

El a spus că “Sibiul, din punctul de vedere al construcţiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracţie”.

În plus, ministrul Şova a precizat că, în anul 2016, vor fi inauguraţi cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV.

“E important de ştiut că, odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeş-Turda, ieri (miercuri – n.r.) deja s-au primit ofertele, până pe 19 decembrie vom desemna şi câştigătorii la Sebeş-Turda. Probabil că vom avea contestaţii, ca de obicei, e mai puţin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru Sebeş-Turda”, a spus Dan Şova, care a adăugat: “odată cu Sebeş-Turda vom avea contractări pe fond de coeziune autostrăzi 107 la sută”.

Potrivit lui Şova, tronsoanele care vor fi inaugurate în luna decembrie a acestui an însumează peste 120 de kilometri de autostradă.

Şova: Vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie

Arctic a investit 24 milioane euro într-o nouă linie de producţie a frigiderelor

Producătorul de electrocasnice Arctic, parte a grupului turc Arcelik, a inaugurat joi o nouă linie de producţie de frigidere la fabrica din Găeşti, în urma unei investiţii de 24 milioane euro, care va duce la înfiinţarea a circa 400 de noi locuri de muncă, în următorii 5 ani.

Din total, 10,2 milioane euro sunt ajutor de la stat, iar restul fondurile companiei.

“Acest moment marchează o nouă etapă în dezvoltarea Arctic, pentru că ne permite să ne continuăm creşterea. În ultimii ani am produs la capacitate maximă. Arctic a avut o performanţă constant pozitivă, cu un ritm de crestere mediu de 5% pe an”, a declarat directorul general al companiei, Monica Iavorschi.

Prin noua investiţie, Arctic şi-a extins producţia cu 25%, la 2,5 milioane de unităţi anual, respectiv congelatoare orizontale şi aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic, destinat în principal pietei locale, şi Beko, care merge şi la export. De altfel, 85% din producţia Arctic este destinată exportului.

“Cu această investiţie, cota de exporturi va fi şi mai mare. Arctic a devenit cea mai mare fabrică de frigidere din Europa. Am creat deja 195 de locuri de muncă şi vom crea până la 572 în cinci ani. Statul îşi va recupera investiţia în mai puţin de 5 ani. Din 2002, când am cumpărat Arctic, am investit 108 milioane euro în fabrica din Găeşti”, a declarat directorul general al grupului Arcelik, Levent Cakiroglu.

Arctic a încheiat anul trecut cu o cifrã de afaceri de 1,37 miliarde lei, cu 24% mai mare faţă de 2011.

Arctic Găeşti

 

Falimentul administratiei Mircea Guta sau sfarsitul abordarii demagogice la Calafat

Modelul copiat de primarul Mircea Guta si PNL Calafat este la apus, modelul Traian Basescu implementat la Calafat de Mircea Guta, acela al demagogiei, populismului si amagirii celorlalti incepe sa apuna la Calafat. Vorbim despre izolarea politica a liberalilor din Calafat pe toate planurile, astazi Mircea Guta ramane o palida imagine, coborata in increderea calafetenilor mai rau decat Traian Basescu.

Cum a putut sa ajunga PNL Calafat atat de jos? Cum a putut sa nu-si indeplineasca nici macar o promisiune din campania electorala? cum se aseamana Guta si Basescu in al doilea mandat? Autismul este probabil cea mai grava boala dobandita in acest timp.

1) CENTRALA TERMICA PROMISA DE GUTA ESTE O ILUZIE, O MINCIUNA, O AMAGIRE, ARUNCATA OAMENILOR DE BUNGA CREDINTA, astazi se confirma ca majoritatea calafetenilor sunt doar bataia de joc a clanului liberal.

2) CENTRALA FOTOVOLTAICA, DE LA MINCIUNA LA UMILINTA, visele si lipsa de idei reale a condus la o noua minciuna in care se asigurau beneficii calafetenilor, dar astazi rezultatul este zero.

3) PARCUL INDUSTRIAL, MII DE LOCURI DE MUNCA, sau minciunile care aduc voturi la Calafat.

4) DRUMUL CALAFAT-CRAIOVA, LOCURI DE MUNCA PENTRU CALAFETENI, orice minciuna este buna cand o crede cineva, dar aberatiile conducatorilor manjiti politic in toate partidele existente in functie de interese sunt nemarginite.

5) INVESTITORI STRAINI, INVESTITII, LOCURI DE MUNCA, rezultatul sunt doua vizite in ITALIA SI SUA, ale alesilor, restul despre investitori este asemanator cu cunoasterea limbii engleze de catre Mircea Guta, adica atunci vor veni investitorii.

6) INDEPARTAREA DE CETATENI, TRATAREA CALAFETENILOR CA PROSTIME, TRANSPARENTA BUGETULUI LOCAL FATA DE CLIENTELA SI ASCUNDEREA CONTRACTELOR CU APROPIATII.

7) 4 CONSILIERI PNL IN INCOPATIBILITATE, CONFLICT DE INTERESE SI NERESPECTAREA LEGILOR.

Ca ai 3 locuri de munca, ca ai sau nu afaceri directe cu Primaria, ca ai cumparat sau vandut ceva catre administratia publica, acestea nu sunt fapte de coruptie, considera preascolitii consilieri liberali, mare parte dintre ei avand deja asigurat drumul catre alte partide.

8) FONDURI EUROPENE, FARA NUMAR DAR NU LE VEDE NIMENI

Dezolant este faptul ca astazi destinul orasului Calafat, nu mai este condus de catre calafeteni, ci de grupuri de interese care santajeaza pentru a obtine contracte si dicteaza mersul bugetului la Calafat, fara chiar ca primarul sa mai aiba ceva de zis, acesta fiind santajat din toate directiile.

Trenul politic a fost pierdut de catre administratia Guta, acestia ramand doar cu vizite pe bani publici si cu un mare cutremur in asteptare.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prima decolare spre Londra de pe Aeroportul Craiova

De pe Aeroportul Craiova a plecat prima cursă spre Londra, efectuată de o companie low-cost. Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a ales destinaţia în urma unor cercetări în piaţă, venind astfel în întâmpinarea doleanţelor doljenilor stabiliţi în Marea Britanie.

În urmă cu cinci luni, lansam primele curse Craiova – Milano şi reluam zborurile directe către Roma. Astăzi, deschidem o nouă destinaţie, spre Londra. Alegerea rutei a fost înlesnită de numeroasele solicitări venite de la olteni plecaţi în Marea Britanie şi care doreau astfel să le facilităm legătura cu familiile rămase acasă. Rutelor deja clasice Craiova – Milano și Craiova – Roma, operate de pe Aeroportul Craiova, li se adăugă de astăzi Craiova – Londra, iar de anul viitor zboruri către Dortmund, Bologna și Barcelona. Mă bucur că, după o muncă de câțiva ani, vedem încununat de succes un proiect în care Consiliul Judeţean Dolj a crezut cu tărie: reabilitarea şi modernizarea aeroportului. Am luat această iniţiativă într-un moment în care de pe Aeroportul Craiova plecau sub 300 de călători într-un an întreg. Astăzi, când avem siguranţa că până la sfârşitul anului de la Craiova vor zbura peste 35.000 de pasageri, putem vedea cu toţii cât de mare este pasul pe care l-am făcut în mai puţin de cinci ani”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Constructorii români, italieni, austrieci şi spanioli se bat pentru autostrada Sebeş-Turda.

Licitaţia pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda (70 de kilometri) a atras interesul companiilor româneşti şi străine de construcţii, 43 de consorţii depunând oferte ieri pentru cele patru tronsoane în care este împărţită şoseaua. Printre firmele care au depus oferte se numără italienii de la Astaldi sau Tirrena Scavi, nemţii de la Max Boegl, firmele româneşti Hidroconstrucţia (controlată de management şi salariaţi), Euro Construct Trading 98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu)  sau PA&CO International (Costel Căşuneanu), spaniolii de la FCC Construccion sau austriecii de la Strabag.

Costul estimat de CNADNR pentru construcţia acestei autostrăzi se ridică la circa 554 de milioane de euro, potrivit informaţiilor publicate pe e-licitatie.ro.  Sebeş-Turda este singura autostradă realizată din fonduri europene pe care statul a scos-o la licitaţie anul acesta

Balul Bobocilor 2013, organizat de Liceul Independenta din Calafat, are loc vineri 25.10.2013. Invitat special, Alessia!

BALUL BOBOCILOR 2013 organizat de clasa a XII-a C de la  Liceul Teoretic ,,Independenta”,  va avea loc vineri 25 Octombrie 2013, ora 18:30 la Casa de Cultura a Municipiului Calafat. Personajele spectacolului, si mai exact zane ale Castelului Fericirii, va vor introduce intr-o atmosfera de basm. Cea care va incheia seara, intr-un mod inedit, va fi invitata speciala, ALESSIA.

Petrecerea va continua la Amfiteatru Club, unde intrarea va putea fi permisa doar pe baza biletului de bal.

Începe să bată o ciumă galbenă aşa, către noi

Dinspre Calafat spre Rast vine o ciumă galbenă. Declaraţia a fost făcută în cadrul Conferinţei Judeţene a Tineretului Social-Democrat, care a avut loc duminică, la Ciupercenii Noi. Despre “ciuma galbenă” s-a plâns primarul de la Rast, Iulian Silişteanu. Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a afirmat că va fi combătută cu “culoarea roşie”.Înainte de a-şi începe discursul, mai în glumă – mai în serios, Manda a ţinut să precizeze că declaraţiile pe care le face sunt politice.

Tot ceea ce voi spune de la acest microfon este o declaraţie politică şi, în conformitate cu statutul Camerei Deputaţilor şi Constituţia României, pentru tot ceea ce spun la microfon am imunitate. Am ţinut să fac această precizare pentru că mă gândesc să nu mai am încă vreo plângere penală pentru cine ştie ce mai spun eu pe aici sau cine ştie ce Jihad sare pe câte unul sfios şi necăjit şi pricăjit şi sperios.
Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj

Locul desfăşurării conferinţei TSD a fost ales pentru a da un semnal că PSD vrea să câştige şi zonele PNL-ului.

Ne aflăm la Ciupercenii Noi, este un colegiu în care a ieşit la al doilea mandat, deputat, un coleg al nostru de Parlament, un prieten al meu, actual ministru şi preşedinte PNL Dolj, Mihai Voicu. Dar îmi spunea acum câteva zile primarul de la Rast, domnul Silişteanu: «Domn’e, la mine aicea, la Rast, dinspre Calafat începe să bată o ciumă galbenă aşa, către noi, trebuie să fim un pic mai atenţi». Şi atunci ne-am gândit sau ne gândeam dinainte că ar trebui să nu mai lăsăm lucrurile în Dolj să funcţioneze aşa şi, până să ajungă ciuma galbenă la Rast, conform citatelor din Rast, ne ducem noi cu culoarea roşie exact la ei în colegiu. Am ales să venim aici pentru a le spune celor de pe valea Dunării, că vorbim de Desa, de Rast, de Ciuperceni, Calafat, Poiana Mare, că nu mai sunteţi aici PSD-işti singuri şi ai nimănui, că nu vă părăseşte organizaţia judeţeană, că am venit să ne luăm ce-i al nostru, că am venit să ajutăm oamenii care ţin cu PSD şi că am venit să recâştigăm zone pe care le-am pierdut poate prea uşor sau pentru care n-am început de foarte multe ori o competiţie pentru a le câştiga.
Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj

Claudiu Manda a ţinut să îl felicite pe primarul din Ciupercenii Noi, Gheorghe Mungiu.

Primarul de la Ciuperceni, prezent aici, în sală, a luat la ultimele alegeri locale, pe USL, e adevărat, 87 la sută, un scor cu care şi eu m-aş mândri dacă ar fi fost la PSD şi merită aplauze, chiar dacă este de la PNL.
A afirmat Manda
Mai multe pe www.editie.ro1-incepe-sa-bata-o-ciuma-galbena-asa-catre-noi

FC Universitatea Craiova va putea juca din nou pe Oblemenco

Clubul de fotbal craiovean a primit răspunsul instanței de apel. Tribunalul Craiova a admis apelul depus de FC U Craiova și a decis în favoarea clubului.

FC U Craiova a cerut instanței dreptul de reveni pe stadionul „Ion Oblemenco”, prima istanță a respins cererea depusă de avocatul clubului. Ieri a fost judecat apelul, Tribunalul Craiova modificând hotărârea inițială. Adrian Mititelu va aștepta acum reacția municipalității, Primăria Craiova având dreptul la recurs, ca ultimă cale de atac. „Este dreptul nostru să jucăm acasă”, a declarat Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova. Aurel Țicleanu a fost și el de partea FC U Craiova, declarând că „FC este continuatoarea unicei Universitatea”.

preluare lupamea.ro

Lansare de carte România – Israel 1948 – 1969 diplomatic documents – Europarlamentar Victor Bostinaru

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru, împreună cu eurodeputatul Marek Maciej Siwiec, Preşedintele Grupului „Prietenii europeni ai Israelului”, vor lansa astăzi, la Bruxelles, volumul România – Israel 1948 – 1969 diplomatic documents.
Lansarea va fi însoţită de o conferinţă pe tema relaţiilor diplomatice dintre România şi Israel, unde vor fi prezentate câteva filme de referinţă din arhiva Televiziunii Române.

La evenimentul de lansare vor participa înalţi oficiali europeni, ambasadori, eurodeputaţi şi jurnalişti din presa internaţională. Volumul va fi disponibil gratuit pe website-ul eurodeputatului Victor Boştinaru la adresa: www.victorbostinaru.ro

Prins în flagrant, un polițist a încercat să înghită mita

Bogdan Stîrlea (30 ani), şi Daniel Bulat (25 ani), ambii polițiști la Centrul de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Judeţene Dolj, sunta cuzați că au introdus ilegal telefoane în arest deținuților

Oamenii legii au fost prinși în flagrant în timp ce primeau mită și au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii vor fi prezentați astăzi în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Bogdan Stîrlea (30 ani), şi Daniel Bulat (25 ani), au fost denunțați de iubita unui deținut. Oamenii legii primeau între 200 şi 250 de euro pentru acest serviciu.
Codnucerea IPJ Dolj a demarat o anchetă pentru a stabili dacă cei doi agenți au mai introdus și alte telefone în arest.