“Domnul Goe era un copil fitos, cum sunt smecherii de Dorobanti”. Cand au citit aceste perle, profesorii n-au stiut daca sa rada sau sa planga de lucrarile liceenilo, din a XI-a si a XII-a care au sustinut simularea la limba romana.
O buna parte a perlelor au legatura cu Facebook, dupa ce, in cadrul unuia dintre subiectele de la limba romana, elevii au fost pusi sa explice rolul retelelor de socializare.
Unul dintre elevi a argumentat asupra dualitatii efectelor pe care Facebook le poate avea.
“‘Eu am primit nota 4 la limba romana, pentru ca profesoara mi-a pus o intrebare din lectia pe care o preda si n-am stiut sa raspund, pentru ca nu fusesem atent. Eram pe Facebook, ma distram cu prietena mea. Dar mai bine o nota proasta, decat sa-mi pierd iubita. Prin urmare Facebook-ul are un rol pozitiv, dar si unul negativ”, a scris elevul.
Un altul a spus ca, daca ar fi dupa el, ar interzice profesorilor dreptul de a avea cont de Facebook.
“De pe retelele de socializare am aflat metode noi de copiat. Dar se pare ca si profu’ are cont de Facebook, ca s-a prins si mi-a dat 2. Eu le-as interzice profesorilor sa-si faca cont de Facebook‘”, a scris acesta.
“Am zis odata la scoala ca sunt bolnav si am stat acasa o saptamana, dar am plecat in vacanta si am pus poze pe Facebook. Au aflat profesorii pentru ca nu si-au tinut gura colegii mei invidiosi si a iesit mare scandal“, a marturisit un alt elev.
Alte perle:
– “Ion se iubea cu Florica noaptea pentru ca ziua era prea cald”
– ”Ana era o femeie plictisitoare, nu stia sa-l atraga pe Ion si se lua mereu de el. Dar si el era prea obsedat sa lucreze pamantul, pentru ca era un taran in adevaratul sens al cuvantului si in plus avea si amanta”
– ”Daca aveau si ei un club in sat, un restaurant, ceva, sa se mai distreze poate ca nu se mai certau asa des si Ion nu ii mai facea felul.”
Nici personajele lui Caragiale n-au fost intelese de toti liceenii. Unii il vad pe Dl Goe ca pe ”un copil fitzos cum sunt smecherasii de Dorobanti”. Altii il considera un model.
“Mie mi-a placut de dl Goe pentru ca era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stateau drepti cand deschidea el gura. Nu ca mama sa ma certe mereu”
”Eu cred ca personajele nu erau atat de proaste, dar autorul a vrut sa ne distreze pe noi cand ii citim lucrarea”, scrie un elev despre eroii din piesa ”O scrisoare pierduta”.
Sinonime
“mister = bucatar
mister = maciomen
sfioasa = fioroasa”
sursa: http://stirileprotv.ro
Comentarii recente