Archive for: martie 17th, 2014

Tanarul Daniel Girtoi, viitor presedinte PNL Calafat?

Dupa megascandalul din ultimele zile in care a fost implicat Mircea Guta, acesta fiind urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu si luare de mita, fiind acuzat de procurori ca a facut mai multe achizitii prin care a prejudiciat bugetul local, in filiala PNL de la Calafat se pare ca in culise se fac anumite jocuri prin care tanarul Daniel Girtoi sa fie promovat ca si presedinte PNL Calafat, jocuri de care Mircea Guta este total strain.

Se pare ca viitoarea echipa aleasa in fruntea organizatiei PNL Calafat, dupa debarcarea lui Mircea Guta, va avea de indeplinit o serie de obiective clare, iar cel mai important va fi stabilirea candidatului la viitoarele alegeri locale.

Surse din cadrul PNL Calafat, ne-au declarat: “Fiecare membru al echipei va avea sarcini clar stabilite. Urmeaza sa fixam criterii clare pentru viitorul candidat la primarie, pentru ca nu va putea candida oricine, dar cel mai in masura pentru a conduce partidul este Daniel Girtoi, care in acest moment este liderul de facto al PNL Calafat si cel care conduce cu adevarat Primaria.”

Daniel Girtoi s-a facut remarcat prin proiectul de acordare a unor facilitati fiscale pentru investitori la Calafat, dar, care a fost, se pare, aruncat la cosul de gunoi de catre consilierii PNL pentru ca nu a fost agreat de Mircea Guta. Intrebarea este cum vor justifica acesti consilieri, apropiati ai lui Mircea Guta, aceasta pierdere de timp, acest impas si aceasta sansa ratata pentru municipiu.

Se pare ca tanarul Daniel Girtoi nu i-a putut face pe acesti liberali care s-au opus proiectului sa inteleaga cum se poate dezvolta economic mediul de afaceri local, acestia inteleg doar sa isi dezvolte propriile mici afaceri pe spatele statului, prin contracte cu statul sau prin fel si fel de avantaje primite direct din partea autoritatilor si nu inteleg ca menirea lor in Consiliul Local al municipiului Calafat este sa creeze un cadru de dezvoltare al orasului si nu doar personal asa cum fac in prezent.

Noua conducere a PNL Calafat, prin viitorul presedinte, Daniel Girtoi, va face o reforma totala in partidul liberal de la Calafat si il va curata de cei care se opun dezvoltarii orasului.

Surse din PSD Calafat ne-au declarat ca Daniel Girtoi ar fi sustinut si de o parte importanta din PSD pentru a conduce PNL Calafat, stiindu-se ca Girtoi este un apropiat al social-democratilor calafeteni, si probabil  este si singurul cu care s-ar putea lucra intr-o viitoare constructie comuna la Calafat.

Va prezentam proiectul depus de tanarul liberal Daniel Girtoi:

Primăria Calafat

Joi, 01 August 2013

Pentru a atrage investitori, Consiliul Local al municipiului Calafat, întrunit în şedinţa ordinară miercuri seara, a votat un proiect de hotărâre prin care acordă mai multe facilităţi fiscale la plata impozitelor şi taxelor locale pe clădiri şi terenuri persoanelor juridice care doresc să deschidă o afacere pe teritoriul municipiului, creând astfel locuri de muncă.

Schemă de minimis

Reducerile la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri sunt semnificative, însă variază şi în funcţie de numărul de locuri de muncă ce vor fi create de un investitor. Cu cât vor fi înfiinţate mai multe locuri de muncă la nivelul municipiului, cu atât mai mică va fi plata impozitului.

Facilităţile fiscale care se pot acorda întreprinderilor în cadrul prezentei scheme de minimis, pentru realizarea unei in­vestiţii iniţiale, sunt reducerea sau scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, în funcţie de valoarea investiţiilor efectuate şi a numărului de noi locuri de muncă create ca urmare a realizării investiţiei.

Astfel, pentru investiţiile mai mari de 500.000 de euro şi crearea a cel puţin 50 de noi locuri de muncă în municipiul Calafat, ca urmare a investiţiei iniţiale, se acordă o reducere de 30% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei. Pentru o investiţie mai mare de un milion de euro şi crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă, Primăria municipală oferă o reducere de 40% la plata impozitului pe clădiri şi scutire la plata impozitului pe teren, iar pentru o investiţie cu o valoare mai mare de trei milioane de euro şi crearea a cel puţin 150 de locuri de muncă, investitorul va plăti un impozit cu 50% mai mic pe clădiri. Cea mai mare facilitate pe care Executivul o oferă investitorilor se referă la cei a căror cifră de afacere depăşeşte cinci milioane de euro, dar cu condiţia să angajeze cel puţin 200 de persoane. În acest caz, investitorul nu va achita decât 30 la sută din valoarea totală a impozitului pe clădiri şi nu va plăti niciun ban pentru impozitul pe teren. Pot beneficia de acest ajutor doar firmele care nu au beneficiat de un alt tip de ajutor de stat.

Daniel Girtoi – consilier al primarului municipiului Calafat

Vin charterele cu turiştii israelieni

Turiştii israelieni vor veni în premieră cu zboruri charter în România începînd din vară, atât în Constanţa, pentru sejururi pe litoral, cât şi în Bucureşti, pentru excursii de tip city break, a declarat agenţiei Mediafax Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT). Primul charter cu turişti israelieni va ajunge pe aeroportul Kogălniceanu pe data de 9 iunie, iar ultimul, pe 15 septembrie.

„Din anul 2009 am tot încercat să aducem turişti israelieni pe litoral, dar nu ne-a sprijinit nimeni cu promovarea. Pe litoralul bulgăresc ajung în fiecare săptămână, în sezon, 12 chartere de la Tel Aviv“, a declarat agenţiei MEDIAFAX Meidan Butnaru, directorul comercial al turoperatorului israelian Meshek INGS. Charterul va ajunge o dată pe săptămână la Constanţa, iar avioanele vor aparţine Blue Air. Agenţia Mareea se va ocupa de serviciile la sol, respectiv cazare, transferuri şi excursii opţionale.

„În acest an va fi un proiect pilot şi turiştii israelieni vor ajunge doar la hoteluri de 3 şi 4 stele în Mamaia, all inclusiv sau cu demipensiune. Anul viitor vom extinde ofertele şi pe sudul litoralului şi sperăm să aducem două sau chiar trei chartere“, a afirmat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.

El a spus că pachetul mediu plătit de un turist israelian pentru o vacanţă pe litoral, incluzînd zborul şi o săptămână de cazare, ajunge la 550 de euro.