Archive for: aprilie 14th, 2014

Victor Ponta: Basescu e un mafiot politic, amenintarea la adresa Gabrielei Firea este pur mafiota

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, invitat intr-o emisiune la Romania TV, ca presedintele Traian Basescu a amenintat un membru al Parlamentului si trebuie “sa raspunda penal pentru abuzuri”. “Basescu e un mafiot politic. Eu sunt procuror, am facut scoala in Italia, Basescu are exprimarea unui mafiot”, a spus premierul. Emisiune in desfasurare.

Declaratiile lui Victor Ponta:

 • Despre plangerea impotriva lui Traian Basescu pentru amenintare si santaj:
 • Este cea mai urata manifestare din caracterul dlui Basescu, sa ameninte familia unui senator. A fost o amenintare pur mafiota
 • Traian Basescu trebuie sa raspunda penal pentru abuzuri
 • Dl Basescu isi pierde controlul, pentru ca are doi dusmani: primul este timpul, pentru ca din decembrie el nu va mai avea imunitate, iar al doilea dusman este USL
 • Traian Basescu a depasit orice limita acceptabila. Ma bucur ca pe Gabi Firea nu a intimidat-o, ci mai degraba a stimulat-o, a fost mai curajoasa ca niciodata
 • Am vazut ca dl Dan Diaconescu a spus ca e inacceptabil ce a declarat Basescu si ca trebuie sanctionat, Antonescu vad ca a zis ca nu e treaba lor. Politic, e un moment in care apele se despart definitiv.
 • Basescu e un mafiot politic. Eu sunt procuror, am facut scoala in Italia, Basescu are exprimarea unui mafiot – ‘aveti grija, ca va fac dosare la toti, nu mai cautati…(la Nana, n.r.)’
 • Basescu se tot victimizeaza ca ii e atacata familia. Eu n-am zic niciodata ceva de Ioana Basescu, cautati pe Google. Cred ca un tata care isi baga in fata copiii pentru a face lucruri murdare e un tata degenerat
 • Basescu ma face mafiot si in toate felurile. Am eu vreun dosar?! Nu.
 • Diferenta dintr-un presedinte care ar trebui sa fie un exemplu dar se exprima ca un mafiot din clanul Duduienilor si ceilalti care sunt anchetati e mare fiindca acestia sustin civilizat ca sunt nevinovati, dar nu ataca prorcurorii si familiile lor.
 • Statul romanesc este unul puternic, cu institutii puternice si nu unul mafiot. Poate presedintele Basescu este unul mafiot.
 • Pozitia presedintelui fata de Firea e ca atunci cand ii spunea Corinei Dragotescu cum sta treaba cu cancerul zicandu-i practic sa moara mai repede.

Cât vor sta acasă bugetarii de Paşte şi 1 Mai

Românii vor avea parte de o minivacanţă de Paşte 2014 şi altă minivacanţă în jurul datei de 1 Mai. 

Guvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă. nstituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal sâmbătă 26 aprilie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la 31 mai, pentru a recupera ziua liberă de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului. Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că agenda şedinţei de guvern include hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă şi a precizat că speră ca “predicţiile extrem de optimiste” ale industriei de turism să se adeverească şi să rezulte venituri mari.

Zilele libere sunt:

Paşti

20 aprilie – duminica
21 aprilie – luni

Ziua Internaţională a Muncii

1 mai – joi

2 mai – vineri, se recuperează

Calafatul un dezastru dupa 6 ani de conducere ai lui Guta

Orasul Calafat arata astazi ca dupa bombardament, fie ca vorbim despre strazile(probabil cele mai proaste din Romania) municipiului, despre bombardamentul zonei Debarcader, sau despre schimbarea paranoica a pavelelor din centrul orasului, Calafatul arata astazi ingrozitor.

Daca acum 6 ani putem spune ca ne mandream cu un centru civic nou, cu alei betonate si cu o curatenie de invidiat, astazi orasul Calafat reprezinta groapa de gunoi a Doljului, refugiul cainilor comunitari, dar si probabil cel mai mizerabil oras din zona.

Propunem acordarea titlului de oras martir, al conducerii liberale, pentru ca nici dupa ultimele razboaie din regiune probabil nu mai putem regasi un asemea asezamant.
Dupa un festin de 6 ani din 1200 miliarde, buget local, primarul urmarit penal al municipiului Mircea Guta Marinel se indreapta catre cea mai neagra pata, dar si umilinta acordata acestui oras.
thumb-300x170

Autoritatile locale, in conducerea carora mentionam pe primarul municipiului Mircea Guta Marinel, dar si consilierii PNL care i-au acordat sprijinul in toate proiectele supraevaluate nu au aflat ca astazi:

1) Calafatul nu are o susrsa de incalzire centralizata si ieftina, minciunile aruncate timp de 5 ani nu au mai fost aruncate si anul acesta, Guta si consilierii PNL refuzand constructia unei centrale pe cogenerare.
gunoaie calafat 3

2) Infrastructura este la pamant, strazile, retele de apa si canal, sunt nemiscate, neasfaltate si neintratinute de 6 ani de zile.
calafatul fara apa

3) Zonele tursitice, Debarcader, Bascov sunt in o salbaticie profunda, nefiind calcate de pantofii curati ai primarului, asa cum promitea in alegeri si raman in o adevarata paragina.
Sedinta CL Calafat document DNA 024

4) Proiecte europene 0, specialisti 0, neamuri, consilieri personali, slugi 100%, astazi Municipiul Calafat, condus de Mircea Guta Marinel, inculpatul din dosarul 48/2011 pentru abuz in serviciu si luare de mita in forma continuata, nu a atras nici macar 0 euro fonduri europene, preferand sa plateasca sume colosale catre apropiati sau firme de casa si de partid ale lui Guta pentru refacerea unor obiective care puteau fi refacute pe fonduri europene.(vedeti centrul, debarcaderul, bascovul care puteau primi sume uriase europene pentru modernizare)

calafat-calul-paste-in-centru_9eec1d48cfeccb

5) Locurile de munca 0, dar anuntate pe ziare platite din fonduri publice. Astazi o simpla statistica ne arata ca numarul de locuri de munca este in o continua scadere, dar unde sa mai vorbim despre investitori cand autoritatile conduse de Mircea Guta se poarta jenant cu investitorii. Mai pe romaneste:” investitorii trag la Guta precum …” din acest calcul sunt scoase firmele BRICOMAT, METALBRONZ si altele implicate in investitii masive la Calafat.
calafat 13

6) Petreceri, parastase, sponsorizari catre presa pentru poze si slavire a imparatului Guta. Mai multi consilieri, preoti dar si oameni de afaceri sunt implicati in contracte mai mult decat dubioase cu sume colosale din bugetul local, acesta este raspunsul intrebarii, unde au fost cheltuiti banii din bugetul local?
caini-comunitari

Vom reveni cu publicarea raportului Curtii de Conturi Dolj, dar si cu mai multe probleme ale municipiului care se pare ca se vor rezolva insa in foarte scurt timp.

MARSUL ANTIVIOLENTA- Manifest pro normalitate

In saptamana “Sa stii mai multe,sa fii mai bun”,Liceul Teoretic “Independenta”Calafat a organizat in Municipiul Calafat, “Marsul Antiviolenta”. Prin acesta manifestare am dorit sa tragem un semnal de alarma in privinta acestui fenomen antisocial destul de prezent in scolile romanesti. Aceasta activitate face parte dintr-un proiect local la care au colaborat toate institutiile scolare din Municipiul Calafat,Colegiul Tehnic”Stefan Milcu”,Scoala Gimnaziala Nr:1”Gheoghe Braescu”,Scoala Gimnaziala Nr:2”Constantin Gerota”.
La actiunea programata joi 10 aprilie 2014 au participat peste 500 de elevi si am fost sustinuti de Primaria Municipiului Calafat,dar si de institutiile abilitate privind paza si protectia,Politia Municipiului Calafat,Politia locala si Inspectoratul de Jandarmi Dolj.

MA3
Prin aceasta activitate am dorit sa continuam o traditie veche de 3 ani si sa promovam moralitatea dar si respectul fata de educatie si semeni. Scopul acestui proiect este de a educa elevii si tinerii privind valorile morale sanatoase ale societatii, transmiterea mesajului ca scoala si partenerii educationali implicati activeaza pentru combaterea violentei, indiferent de formele de manifestare si impunere, am dorit sa promovam un exemplu de bune practici privind voluntariatul si implicarea elevilor in activitati extrascolare.
Actiunea desfasurata a insemnat prezentarea proiectului, pregatirea acestuia , (confectionarea pancartelor) , derularea marsului finalizat prin discursurile autoritatilor locale si printr-un act artistic sustinut de elevii Liceului Teoretic”Independenta”Calafat.
MA4

Sloganul acestui mars a fost”Deschideti inima,nu strange pumnul”dar si cei trei A:
Asertivitate: Comunică eficient. Acţionează inteligent!
Autocunoaştere:Cunoaşte-te în profunzime!
Autocontrol:Stăpâneşte-ţi emoţiile!

Proiectul va continua si anii viitori din dorinta de a aminti oamenilor ca avem nevoie de normalitate, bunavointa si respect daca dorim sa traim intr-o societate sanatoasa.

Liceenii din Calafat petrec o zi în “umbra” angajaţilor din 4 companii şi instituţii locale

Liceenii din Calafat petrec o zi în “umbra” angajaţilor din 4 companii şi instituţii locale

Calafat, 11 aprilie 2014 – La a XII-a ediţie a celui mai mare program de orientare profesională pentru elevi al organizaţiei Junior Achievement România, Job Shadow Day®, 100 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din 2 licee vor petrec o zi în umbra unui angajat din domeniul în care tinerii vor să profeseze.

• “Ce vreau să devin când voi fi mare?
• Care este cea mai potrivită meserie pentru mine?
• Cum să mă pregătesc ca să fac meseria dorită”
Acestea sunt întrebările la care orice tânăr se gândeşte înainte de a termina liceul.

Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® aflat la a XII-a ediţie şi derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri din toată ţara, vine în ajutorul viitorilor absolvenţi de liceu. Petrecând o zi la locul de muncă dorit, tinerii au şansa să observe care sunt principalele responsabilităţi şi abilităţi necesare şi să găsească mai uşor răspunsuri la întrebările legate de viitoarea profesie. La rândul lor, angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările şi pregătirea tinerilor de liceu, putând să contribuie activ la formarea lor profesională timpurie.

În data de 11 aprilie 2014, 110 elevi din liceele “Liceul Teoretic Independenta” si “Colegiul Tehnic St. Milcu” vor merge în shadowing la 4 instituţii şi companii din Calafat. Cele mai dorite meserii de anul acesta sunt: inginer agronom, economist, medic veterinary, technician veterinar, morar, patiser, pompier, .

Partenerii locali de anul acesta sunt: „Moara Calafatului”, „ Cabinet particular veterinar” „Unitatea de pompieri” „ Judecatorie” .

Untitled-300x172

“Ne dorim ca Job Shadow să devină o practică obişnuită a angajatorilor care îşi înţeleg rolul de investitori în educaţia şi formarea tinerilor. O zi în care un licean ia contact cu mediul de afaceri sau instituţional, şi observă ce se întâmplă într-o zi de muncă din punct de vedere al responsabilităţilor, al relaţiilor dintre colegi şi al relaţiei cu clientul este o zi câştigată pentru toată lumea: elevi, angajaţi, profesori şi părinţi ”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

Programul Job Shadow Day® se adresează şi elevilor din clasele 0-X, aceştia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinţi. În acest an, la program participă peste 28.000 de elevi (6-19 ani) din 200 de localităţi din toată ţara.

Pentru informaţii suplimentare:
Coordonator local Job Shadow Day®
Prof. Laviniea, Stanusi, Liceul Teoretic Independenta Calafat