Archive for: iulie 2014

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, va fi noul ministru al Bugetului

Deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, va fi propus pentru funcţia de ministru delegat al Bugetului, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat, la Digi 24, că propunerea de numire a lui Manda în postul de ministru va fi transmisă vineri dimineaţa Preşedinţiei.

Ponta a mai anunţat că tot vineri dimineaţa va trimite şi propunerea de numire a Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anunţat anterior că la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii şi de vicepremier, urmând să fie înlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

 

HALUCINANT: MIRCEA GUTA LA B1 TV

Mircea Guta nu mai are limite: GDS.RO: Cum să faci un Chrysler din cloramină, șuruburi sau măști de gaze – „Afacerile“ primarului Mircea Guță din Calafat

Cum să faci un Chrysler din cloramină, șuruburi sau măști de gaze – „Afacerile“ primarului Mircea Guță din Calafat
Eveniment – Aldezir MARIN

http://www.gds.ro/Eveniment/2014-07-29/Cum+sa+faci+un+Chrysler+din+cloramina%2C+suruburi+sau+masti+de+gaze+-++%E2%80%9EAfacerile%E2%80%9C+primarului+Mircea+Guta+din+Calafat

Procurorii anticorupție descriu în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Mircea Guță, primarul municipiului Calafat, „dedesubturile“ afacerilor dintre edil și romii din Drăgănești-Olt. Anchetatorii au reținut că, în schimbul unui autoturism Chrysler, edilul Mircea Guță a achiziționat de la firmele romilor, cu bani publici, diverse bunuri care au fost facturate pe materiale brute sau piese componente, în situaţia în care unele dintre acestea erau… nedemontabile.

În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Guță, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) spun că edilul a început afacerile cu Constantin Coman, zis Dacul, bulibaşa romilor din Drăgăneşti-Olt, în vara anului 2008, la scurt timp după ce a fost ales primar al municipiului Calafat.
„În vara anului 2008, inculpatul Coman Constantin a avut o discuţie cu inculpatul Guţă Mircea Marinel, cu ocazia prezentării mai multor oferte de bunuri şi produse ce puteau interesa Primăria Municipiului Calafat, pentru o eventuală achiziţie… Ca urmare a acestor demersuri, în perioada 2008-2011, Primăria Municipiului Calafat, prin reprezentantul său legal, primarul Guţă Mircea Marinel, a achiziţionat diverse produse de la SC Bricomat SRL, SC Perhart Instal SRL şi SC Agmeb Materiale SRL“, susțin anchetatorii. După două săptămâni de la discuția dintre cei doi, Coman s-a dus la Calafat cu un Chrysler negru, care i-a căzut imediat cu „tronc“ primarului. „Inculpatul Coman Constantin a trecut din nou pe la inculpatul Guţă Mircea Marinel şi, în interiorul biroului acestuia, primarul l-a abordat şi l-a întrebat dacă autoturismul Chrysler îi aparţine. După ce inculpatul Coman Constantin a precizat că autoturismul este proprietatea sa, însă este înmatriculat pe numele fiicei sale, inculpatul Guţă Mircea Marinel s-a arătat încântat de acest autoturism, exprimându-şi explicit dorinţa de a o avea. Astfel, prin discuţia purtată cu inculpatul Coman Constantin, inculpatul Guţă Mircea Marinel l-a făcut pe acesta să înţeleagă că, în situaţia în care dorea ca relaţia comercială cu Primăria Municipiului Calafat să continue, trebuie să remită inculpatului Guţă Mircea Marinel acest autoturism“, au mai consemnat procurorii anticorupție.
Pe 15 decembrie 2008, primarul Guță și Coman s-au întâlnit la Craiova și au încheiat un contract de vânzare-cumpărare, tranzacție pe care anchetatorii o consideră însă fictivă, actul fiind făcut numai „pentru a acoperi, de fapt, infracţiunea de luare de mită“.
În fața procurorilor, primarul a susținut că a cumpărat mașina din târg cu 20.000 de euro, banii provenind din mai multe credite.

403.041,93 de euro, prejudiciul calculat de DNA

Procurorii DNA mai spun că, la începutul anului 2011, doi consilieri locali din Calafat au formulat o plângere împotriva primarului, care ar fi achiziționat diverse bunuri la prețuri mult „umflate“. La dosar a fost adăugat și un proces-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, vizând aceleași achiziţii.
În urma anchetei făcute în acest dosar, s-a stabilit că Mircea Guță, „în calitate de primar al Municipiului Calafat şi ordonator principal de credite, în perioada 2008-2011, a determinat şi favorizat cumpărarea mai multor bunuri şi produse, de la SC Bricomat SRL, SC Perhart Instal SRL şi SC Agmeb Materiale SRL, administrate de aceeaşi persoană, respectiv inculpatul Coman Constantin, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează achiziţiile publice şi la un preţ mult mai mare decât preţul pieţei, cauzând prin aceasta unităţii administrativ teritoriale un prejudiciu total de 1.632.398,75 lei (echivalentul a 403.041,93 euro)“. Comparând facturile achitate de Primăria Calafat cu valorile publicate în SEAP pentru bunuri similare, s-a stabilit că valoarea de achiziţie a fost mai mare cu 55%.
Bunurile şi produsele au fost aduse la sediul primăriei de către Constantin Coman, fără nici un fel de formalităţi, transporturile fiind făcute, de obicei, în zile de weekend, iar când au fost făcut în zile lucrătoare, acesta venea în afara orelor de program.
Anchetatorii mai susțin că, în anul 2008, angajații primăriei au întocmit referate de necesitate abia după ce bunurile fuseseră depozitate în curtea DSUP, la care au fost anexate oferte de preţ puse la dispoziţie, în prezenţa primarului, de persoanele ce însoţeau transportul.
În cursul anului 2008, la fiecare astfel de achiziție, directorul DSUP Calafat i-a atras atenția primarului că nu respecta procedura, motiv pentru care, în primăvara anului 2009, a fost înlăturat din funcţie.
În același fel s-au derulat achiziţiile şi după anul 2009. Ulterior, pentru bunurile vândute primăriei, Coman a emis facturi fiscale, „completate conform explicaţiilor exprese ale inculpatului Guţă Mircea Marinel, acestea fiind acceptate pentru plată de funcţionarii primăriei, la presiunile primarului“, mai spun procurorii anticorupție. Pentru a disimula achiziţia unor produse finite, formele de achiziţie s-au efectuat pe materiale brute sau piese componente, în situaţia în care unele dintre acestea erau… nedemontabile.
Din documentele ridicate de la sediul Primăriei Municipiului Calafat s-a stabilit că cele trei firme administrate de Coman au emis, în total, 85 de facturi privind o serie de bunuri cum ar fi: cloramină, bănci stradale, pubele, coşuri de gunoi, hidranţi, măşti de gaze, elemente pentru pichete PSI, elemente componente pentru staţii autobuz, pelerine de ploaie, sârmă etc.

Pubele și alveole, cumpărate pe bucăți

Ancheta făcută la Primăria Calafat arată cum făcea edilul afaceri cu Constantin Coman. Astfel, pubelele au fost cumpărate pe bucăți – pubele zincate, roţi pubele, balamale și capace. Zece bucăți de containere zincate au fost facturate la preţul de 2.200 lei/bucată, iar capacele, la 2.222 de lei. Roțile pentru pubele au ajuns să coste 480 lei/bucata, iar balamalele aveau preţul de 500 lei/bucata. În final, un container de gunoi complet a ajuns la 7.340 de lei.
La o simplă căutare pe internet, găsim astfel de containere la prețuri de până la 2.000 de lei cu tot cu TVA. De exemplu, ecopractic.ro vinde un container zincat pentru colectarea deșeurilor, de 1.100 de litri, cu 1.807 lei cu TVA, cu tot cu roți, capac, mânere și… balamale. Un alt vânzător, elkoplast.ro, vinde containere zincate la cald cu grosimea tablei de 1,5 mm, de 1.100 litri, la prețul de numai…180 de euro.
Procurorii au pus cap la cap facturile emise de Coman pentru achiziția de „Containere şi pubele deşeuri“ (europubele, coş gunoi artizanal, container, container pe roţi, coş stradal cu suport metalic, cutie plastic legată de stâlp superior, coș fibră sticlă, capac, coșuri stradale, mânere suport, pubele zincate, roţi pubele, balamale) și au stabilit că valorile produselor achiziţionate (fără TVA) de Primăria Municipiului Calafat au fost de 20.275 de euro în anul 2008, de 52.500 de euro în 2009, de 60.825 de euro în 2010 şi de 16.010 euro în 2011, depășindu-se astfel pragurile valorice admise pentru achiziţie directă pentru fiecare an în parte (15.000 de euro). „La indicaţia expresă a inculpatului Guţă Mircea Marinel, valoarea anuală a produselor de acest tip achiziţionate în anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, a fost divizată în valori mai mici prin emiterea unor facturi a căror valoare individuală nu depăşea pragul de 10.000 de euro şi respectiv 15.000 de euro, prevăzut la art. 19 din OUG nr. 34/2006, tocmai în scopul îndeplinirii condiţiilor ce puteau justifica achiziţia directă“, au mai precizat anchetatorii.
Alveolele din stațiile de autobuz au fost cumpărate și ele pe bucăți, inclusiv… vopseaua. Astfel, aceste alveole au fost livrate de Coman ca plexiglas, scaune plastic, platbandă, șurub autofiletant, țeavă 60, țeavă rectangulară, vopsea albastră, lămpi neon cu suport, țeavă decapată și yală cu cheie.
În final, procurorii DNA susțin că toate aceste afaceri au fost făcute la inițiativa primarului, iar toate facturile au fost completate de către o altă persoană, Constantin Coman fiind… analfabet. „Concluzionând, toate aceste achiziţii, efectuate fără respectarea dispoziţiilor OUG nr. 34/2006 sau la preţuri mult mai mari decât cele vehiculate pe piaţă, s-au făcut după ce inculpatul Guţă Mircea Marinel a stabilit numeroase contacte cu inculpatul Coman Constantin, la iniţiativa primarului Municipiului Calafat, care a considerat în mod nejustificat că nu se impunea încheierea unor contracte în acest sens“.
Pe 18 iulie, anchetatorii i-au trimis în judecată pe Guță și Coman, dosarul cu numărul 10599/63/2014 fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Dacă primarul din Calafat este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită, Coman este judecat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.
Am încercat să aflăm și părerea primarului Mircea Guță despre aceste acuzații, însă funcționarii Primăriei Calafat au precizat ieri la telefon doar că edilul nu… este în clădire.

Chryslerul a dispărut în 2011

În declarația de avere din 2008, Guță a precizat că deține două mașini, un VW Passat din anul 2000 și un Daewoo Espero din 1996, un apartament în Calafat și o casă în Ciupercenii Vechi cu o suprafață de… 1.000 de metri pătrați. La rubrica datorii nu apare nici un credit. În declarația de avere din anul 2009 dispare autoturismul Daewoo și apare un… Chrysler, dar și un credit în valoare de 15.800 de lei luat în septembrie 2008 de la Bancpost.
În declarația de avere din anul 2010, edilul Guță și-a amintit că e plin de datorii. Astfel, primarul a trecut în declarația de avere alte trei credite, unul de 25.000 de lei luat în 2005 de la BCR, unul de 18.500 de lei luat de la BRD în 2006 și altul de 10.000 de euro luat în 2007 tot de la BCR. Din declarația de avere din anul 2011 dispare Chryslerul, însă în declarația din 2012 nu apare nici o schimbare. În 2013, Mircea Guță își amintește că are un teren intravilan de 1.000 mp în Ciupercenii Vechi achiziționat încă din anul…. 1998, odată cu casa, care are numai 123 mp. Tot în declarația de anul trecut, edilul a mai trecut un teren agricol de 2.600 mp, cumpărat în 2012 în aceeași localitate.

Quod erat demonstrandum

Dupa multe tergiversari, Dosarul 48/P/2011, in care (inca) primarul Calafatului, Guta Mircea Marinel este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si luare de mita, a fost transmis in instanta de DNA- serviciul teritorial Craiova, Dolj.
Poate ca multi se asteptau si pe buna dreptate, ca inculpatul in acest dosar sa fie retinut si judecat in stare de arest, daca ne gandim ca altii, pentru prejudicii mai mici, au fost arestati imediat.
La un prejudiciu de peste 400000 de euro la care se mai pot adauga cei 7000000000 de lei vechi conform Raportului Curtii de Conturi Dolj, primarul a « scapat ieftin ». Dar, lucrurile nu se vor opri aici, iar bucuria de moment a celor care inca mai cred in « idolul » lor se va transforma intr-o mare dezamagire.

Tot respectul pentru cei care au instrumentat acest dosar, care s-ar putea sa fie o Cutie a Pandorei si anumeferma convingere ca nimeni si nimic nu va impiedica Justitia sa-i pedepseasca exemplar pe cei care au considerat si inca mai considera bugetul local ca fiind propriul buzunar.

In acest context vom continua sa sesizam organele in drept de faptul ca la Primaria Calafat neregulile continua si nu este normal ca inculpatul care este acuzat de abuzu in serviciu in forma continuata si luare de mita, aand in custodie mai multi martori, care in mod cert vor fi citati in instanta, sa fie judecati in libertate.
In acest sens, mai multi cetateni, oripilati de ce s-a intamplat si se intampla la Primaria Calafat, strang semnaturi pentru o plangere care va fi inaintata organelor in drept. Actul de curaj si demnitate al consilierului Bora Constantin Dan, constitue un exemplu de ceea ce trebuie sa fie cu totii atunci cand oameni fara scrupule, alesii sa conduca destinele unei comunitati, se tranforma in adevarati samsari si pradatori a caror deviza (infecta) este « Totul pentru mine, totul pentru noi ! »

Desi , « latul » pe care Guta Mircea, il pregateste pentru altcineva, « se strange » acum in jurul lui, acesta cu o atitudine care vizeaza cele mai elementare norme de conduita, continua sa braveze si sa-si asigure « ortacii» ca « nu sunt probleme in Paradis », iar faptul ca este (inca) liber, trebuie sa-i constientizeze pe cei care « traiesc din mila stapanului », faptul ca nu trebuie sa-si faca probleme. Fals !
Stimabililor, nici nu va dati seama de gravitatea situatiei , asa ca incercati sa stati « pe propriile picioare », deoarece « colosul » vostru are acum « picioare de lut », care « se vor frange curand » ! Atentie mare ! Suntem curiosi cati vor mai ramane langa acest individ cand se va produce declinul?
Vorbeam de gravitatea faptelor- pai ce poate fi mai grav decat atunci cand stiu ca esti cercetat de DNA, iar tu si acoliti tai, continuati sa devalizati bugetul public? Este posibil sa dau unui finantist (fara autorizatie) milioane de lei sa te scoata basma curata, efectuand un audit peste auditul realizat de Curtea de Conturi ??? asta tine de inconstienta sau de sfidarea clara a legii ori de amandoua.
Trezirea la realitate va fi dura pentru Guta et company, dar va fi tardiv.
Amenintarile si abuzurile de genul « in curand dezvaluiri senzationale despre… » aparute in Ziarul de Calafat, sunt si ele o dovada a neputintei celor care, sase ani, s-au crezut stapanii Calafatului.

Si acum o intrebare pertinenta : mai baieti, cum se face ca intrati in posesia unor « dezvaluiri senzationale », dar atunci cand va « ajunge cutitul la os » ? Daca aveati ceva de spus , trebuia sa spuneti pana acum, ori, nu stiti ca tainuirea unor fraude se pedepseste penal ? Si aviz celor care, in disperare de cauza, incearca aranjarea flagrantului. O faceti pe propria piele. Suntem pregatiti pentru o preintampina orice marsevie a celor care au crezut ca traiesc intr-o societate a bunului plac, in care domneste « legea fortei » si nu Forta Legii ! Grava eroare pe care o veti simti in curand, pe propria piele. Nu o luati ca pe-o amenintare, dar in tara asta sunt si oameni pentru care « Legea este Rege » ! (LexRex) Si nu sunt putini.
Cat despre prezumtia de nevinovatie, ea trebuie luata in calcul, insa ne intrebam cine a semnat facturile de achizitii publice, cine a devalizat bugetul local, de ce Consiliul Local s-a constituit parte cilila, etc, etc.

Acestea fiind spuse, multumim tuturor oamenilor de buna credinta care ne-au sprijinit moral in demersurile noastre pentru a scoate adevarul la iveala si ii asiguram ca nu vom avea liniste pana cand Calafatul nu va avea o conducere administrativa care sa conduca orasul dupa deviza »Cetatenii stapanii nostrii », in sensul corect al cuvantului, iar acel timp nu este departe. Va asiguram !

Preluare GDS: Primarul din Calafat, trimis în judecată pentru luare de mită

20140719_121652
Mircea Marinel Guţă, primarul municipiului Calafat, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în formă continuată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au mai dispus în acest dosar trimiterea în judecată şi a lui Constantin Coman, administrator al unor societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
Potrivit procurorilor, în perioada 2008 – 2011, Mircea Marinel Guță, în calitate de primar al municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin.
Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispozițiile legale privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite, iar facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente.
Primarul Guță a fost sprijinit de Constantin Coman, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale, pe elemente componente, în situația în care s-au livrat bunuri finite.
Prin aceasta, s-a urmărit atât obținerea unui prag valoric mai mic decât cel prevăzut de lege în materia achizițiilor publice, ca limită pentru achizițiile directe, cât și un preț supraevaluat, raportat la prețurile de piață și cele menționate în SEAP, pentru bunuri similare.
Astfel, s-a cauzat bugetului local al municipiului Calafat un prejudiciu evaluat la 403.041,93 euro.
La finele anului 2008, Mircea Marinel Guță a pretins și primit de la Constantin Coman un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de Coman.
Procurorii au dispus şi instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile, aparținând celor doi.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii.

Mai multe pe: http://www.gds.ro/Eveniment/2014-07-19/Primarul+din+Calafat%2C+trimis+in+judecata++pentru+luare+de+mita

Primarul primar din istorie urmarit penal:DNA:Trimitere primar Calafat

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, primar al Municipiului Calafat, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
– luare de mită;
– abuz în serviciu, în formă continuată;

COMAN CONSTANTIN, administrator al unor societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2011, inculpatul Guță Mircea Marinel, în calitate de primar al Municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin.
Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispozițiile OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii), deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite iar, facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente.
În realizarea acestor acțiuni, inculpatul Guță Mircea Marinel a fost sprijinit de inculpatul Coman Constantin, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale, pe elemente componente, în situația în care s-au livrat bunuri finite.
Prin aceasta, s-a urmărit atât obținerea unui prag valoric mai mic decât cel prevăzut de lege în materia achizițiilor publice, ca limită pentru achizițiile directe, cât și un preț supraevaluat, raportat la prețurile de piață și cele menționate în SEAP, pentru bunuri similare.
Astfel, s-a cauzat bugetului local al mun. Calafat un prejudiciu evaluat la 403.041,93 euro.
La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile, aparținând inculpaților GUȚĂ MIRCEA-MARINEL și COMAN CONSTANTIN.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

mai multe pe http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5117&jftfdi=&jffi=comunicat

VOM REVENI CU DOVEZI ULUITOARE DESPRE CUM ISI INTRAINEAZA ACESTA AVEREA SI DESPRE CELELLTE DOSARE IN CARE MAI ESTE IMPLICAT PRIMARUL DIN CALAFAT

Un mare producător auto caută să facă în România o fabrică de 300.000 de maşini pe an

Potenţialul investitor are nevoie de un teren de 40 de hectare pentru a construi o unitate de producţie cu 300.000 de automobile anual. Discuţiile cu autorităţile sunt conduse de firma de consultanţă Roland Berger.

Un concern auto de anvergură mondială a însărcinat o firmă de consultanţă să-i găsească un teren de 40 de hectare în România pentru o fabrică greenfield cu o capacitate de 300.000 de unităţi pe an.

Informaţia a fost dezvăluită de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, în prezent director la compania Upetrom 1 Mai. „Roland Berger a venit, pe la începutul anului, cu o adresă la minister în care solicita ajutorul statului în alegerea unui amplasament pentru o investiţie auto, pentru un client al cărui nume nu l-au dezăvăluit. Din discuţiile cu consultantul, am înţeles că România este pe lista scurtă pentru o investiţie într-o unitate de producţie auto cu o capacitate anuală de 300.000 de maşini”, a spus Volintiru.

In fundamentarea deciziei de a investi în România, producătorul auto este interesat de caracteristicile-cheie ale României, precum mediul politic şi economic, nivelul de dezvoltare al infrastructurii şi al industriei auto (alţi producători auto de pe piaţă, furnizori de componente), cadrul legislativ şi mediul de muncă – costuri, flexibilitate, taxarea muncii.

De asemenea, potenţialul investitor cere de la stat “1-2 propuneri de locaţii potenţiale pentru viitoarea fabrică şi argumentarea alegerii (date cheie, prezentare şi poze)”.

Roland Berger este una dintre cele mai mari companii de consultanţă din lume, cu birouri in peste 100 de ţări de pe toate continentele. Printre clienţii ei se numără şi giganţii auto Volkswagen şi Daimler Chrysler, proprietarul Mercedes. 

Exploziv! Afacerile lui Mircea Guta au ajuns pe B1 TV!

Aseara, emisiune bomba pe B1 TV, despre orasul Calafat si despre modul in care sunt cheltuiti banii publici.
Vom reveni cu mai multe detalii, despre cazul cutremurator de la Calafat despre care a aflat toata Romania.
20140713_213227

20140713_213233

20140713_213235

20140713_213242

20140713_213250

20140713_213300

20140713_213306

20140713_213312

VOM REVENI CU INREGISTRAREA COMPLETA!

Exclusivitate: Dan Bora in direct pe B1TV la Sorina Matei

Soc! Soc! Soc!
Prof Dan Bora a fost in direct in aceasta seara la Sorina Matei pe B1 TV, unde a lovit iarasi cu gloante de razboi!
Vom reveni cu amanunte in exclusivitate, dezvaluiri despre clanul Bercea.
Ce urmeaza aflati doar de pe Realitatea Dunareana.

Un bun prieten al PSD Calafat a fost numit prefect de Dolj

Sorin Raducan, un apropiat al organizatiei PSD Calafat, a fost numit prefect de Dolj. Guvernul l-a numit în şedinţa de miercuri pe Nicolae Sorin Răducan, fostul director APIA ,în funcţia de prefect al judeţului Dolj, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Răducan îl înlocuieşte în funcţie pe liberalul Marius Cristinel Deca, cel care şi-a încetat mandatul ca urmare a unei decizii a prim-ministrului, anunță Agerpres.