Archive for: septembrie 2014

Declarație de presă – Claudiu Manda (PSD Dolj)

Claudiu Manda (președintele PSD Dolj): Lansările lui Klaus Iohannis și Elena Udrea au fost eșecuri totale, simulacre ale sprijinului popular

Lansările lui Klaus Iohannis și Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni au marcat dezastruos ultimul weekend dinaintea începerii campaniei electorale. Evenimentele organizate de ACL și PMP au fost eșecuri totale, simulacre ale sprijinului popular care au devenit caricaturi reprezentative pentru candidații lansați.

Iar discursurile cuplului Iohannis-Udrea au fost trase la xerox după Traian Băsescu — doar agresivitate și ură, fără niciun proiect național constructiv, orientat spre viitor. Se pare că toți oamenii lui Băsescu aleg să trăiască în trecut, cu speranța că vor ajunge din nou la putere dacă încurajează dezbinarea și conflictul.

Dar dacă aceștia vor să reprezinte România așa cum o face Klaus Iohannis, folosind imagini cu stadionul din Varșovia în materialele de campanie, cu siguranță românii nu le vor acorda încredere în noiembrie.

Claudiu Manda,

Președinte PSD Dolj

Deputat PSD

Unde sunt copacii din parcul de la Monumentul Independenţei din Calafat?

Mai mulţi locuitori ai Calafatului au reclamat dispariţia unor copaci din parcul de la Monumentul Independenţei,  aceştia au venit cu imagini care le dovedesc spusele. În aceste imagini observăm cum o serie de copaci ornamentali pur şi simplu au dispărut din peisaj. Aşteptăm un răspuns oficial din partea Primăriei Calafat!

DSC01152

IMG 0125

IMG 6430

IMG 0094

 

 

 

 

 

O fabrica de bani falsi a fost descoperita in Romania

O fabrica de bani falsi apartinand gruparii mafiote italiene Camorra a fost descoperita de procurorii DIICOT la Oradea, anunta B1 Tv. DIICOT a confiscat 13 milioane de euro, bani falsi. Banii au fost gasiti intr-o groapa de gunoi. Banii falsi erau in bancnote de 50 de euro.

In fabrica de bani falsi au fost descoperite doua tiparnite.

Potrivit anchetatorilor, in fabrica de bani de la Oradea au mai fost falsificati si alti bani in afara celor confiscati, insa li s-a dat foc inainte sa fie gasiti.

Trei persoane au fost retinute si vor fi duse la audieri, la DIICOT Bucuresti.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca in urma cu doua zile, Directia Nationala Antimafia din Italia a ridicat trei persoane din aceeasi grupare si a confiscat 19 milioane de euro.

Potrivit acelorasi surse, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a lucrat in colaborare cu directia din Italia, dar a avut exclusivitate de coordonare a anchetei din Romania.

Procurorii DIICOT au facut perchezitii la Oradea, in noaptea de joi spre vineri, avand informatii ca membrii gruparii ar fabrica acolo bani falsi, fiind ridicate trei persoane, care ar face parte din gruparea de crima organizata Napoli.

La perchezitii au fost gasiti aproximativ 13 milioane de euro, in bancnote de 50 si 100 de euro, precum si doua tiparnite, cerneala si matricile aferente fabricarii banilor falsi, au precizat sursele citate.

Cei trei suspecti sunt audiati la DIICOT Oradea, iar in cursul zilei de vineri, acestia vor fi adusi in Capitala, la structura centrala a Directiei.

Festivalul ,,Roadele Toamnei” Calafat, editia 2014 in acest wekend 26-28 septembrie !

In acest week-end la Calafat:

festivalul roadele toamnei calafat 2014

Claudiu Manda, PSD Dolj: Comunitatea internațională apreciază că România este reprezentată de un lider tânăr ca Victor Ponta

Președinte PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda: Comunitatea internațională apreciază că România este reprezentată de un lider tânăr ca Victor Ponta

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda este de părere că vizita premierului în SUA este o dovadă a încrederii pe care partenerii noştri strategici o au faţă de Victor Ponta.

„Întâlnirile pe care premierul Victor Ponta le-a avut la New York sunt o dovadă clară a încrederii pe care partenerii noştri internaţionali o au în România”, a declarat deputatul Claudiu Manda.

„Este foarte bine că, după 10 ani, România ajunge să fie reprezentată în comunitatea internaţională de un lider tânăr ca Victor Ponta, dintr-o nouă generaţie de politicieni, cu obiective noi şi cu o viziune pozitivă pentru România”, a continuat deputatul PSD.

„Participarea primului ministru Victor Ponta la dezbaterile Adunării Generale a ONU este o dovadă a încrederii pe care partenerii noştri externi o au faţă de un lider nou pentru România”. a mai spus Claudiu Manda.

„Apreciez totodată şi componenta economică a vizitei premierului în SUA. Avem nevoie de investitori puternici în România, în special în sectorul energetic. Aceste investiţii se transformă în locuri de muncă, în salarii mai mari şi în venituri generoase la bugetul de stat, toate acestea lucrând în scopul general de a determina independenţa energetică de care avem nevoie. Victor Ponta cunoaşte foarte bine că putem deveni cea mai importantă putere economică pe plan regional dacă ne menţinem o politică externă eficientă”, a declarat deputatul PSD Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

 

O baronesă de Rotschild la conducerea Electrica

Interesul investitorilor pentru acţiunile Electrica a sporit sensibil, ca urmare a negocierilor cu ENEL pentru preluarea a măcar una din fostele sale filiale, dar şi după ce compania a făcut publică lista de candidaţi pentru un loc în consiliul de administraţie al companiei, printre care se numără baronesa Arielle Malard de Rothschild, managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie.

Arielle Malard de Rothschild este unul dintre reprezentanţii marilor acţionari privaţi ai Electrica şi a fost propusă de Grupul ING. Statul mai deţine doar 48,8% din acţiunile EL, iar acţionarii privaţi au restul dintre care BERD – 8,65%, iar fondurile de invetiţii americane au peste 10%.

Au mai fost aleşi: reprezentantul BERD, Michael Adriaan Maria Boersma şi candidaţii statului Victor Cionga, specialist în investiţii private equity şi fost director general al BVB, Victor Grigorescu şi  Cristian Buşu ( propus de SIF Oltenia).

Au mai candidat  Pedro Mielgo Alvarez, preşedintele executiv al companiei spaniole Red de Gas (propus de BERD), Bogdan George Iliescu, director la BRD Corporate Finance (de fondul FDI Active Dinamic administrat de SAI Swiss Capital Asset Management) şi Mihai Lazăr, managing director la Raiffeisen Bank România (propus de Metropolitan Life şi SIF Muntenia), Cristian Rizea şi Ovidiu Demetrescu, managing partner în cadrul companiei de asigurări London Broker, mici acţionari.

De la noul consiliu de administraţie al Electrica se aşteaptă nu numai o tranzacţie reuşită cu Enel, dar şi dezvoltarea companiei într-o manieră transparentă, cu respectarea principiilor de guvernanţă corporatistă.

Arielle de Rothschild

Idei de ​festivaluri pentru Mircea Guţă

Festivalul caldurii – Se sarbatoresc 4 sau 5  sau 6 ani de cand Calafatul nu mai are caldura;

Festivalul gropilor – Se va alege cea mai mare si cea mai frumoasa groapa din carosabil si cea mai rupta masina din cauza gropilor;

Festivalul cainilor  comunitari – cu arbitrii internationali, invitata de onoare – Brigite Bardot;

Festivalul pubelelor – se va alege cea mai scumpa pubela din lume care va intra in cartea recordurilor;

Festivalul pavelelor – Se face o data la 2 ani cand se schimba cu altele mai proaste si mai scumpe;

Festivalul “Gigi Parvan” – cu aceasta ocazie pentru primarie se va cumpara CO2 la suprapret;

Festivalul Shaormei – Primaria va da gratis de la gratiel Shaorme cu gust de cartofi si fara carne. Evident cumparate la suprapret;

Festivalul mincinosilor – Diploma de onoare – Mircea Guta;

Festivalul diplomelor – Primarului ii vor fi inmanate 14000 de diplome trase la xerox de la toate institutiile de invatamant din Romania si din strainatate;

Festivalul porcului – Premiu special pentru cine s-a ingrasat cel mai mult la conducere;

Festivalul minciunilor – Castigator prin KO pentru calafeteni Mircea Guta;

Festivalul padurarul anului – Defilari de masini de lemne;

Festivalul fotbalului – Se premiaza echipa ce retrogradeaza de 3 ori in 4 ani din aceeasi divizie;

Festivalul Bercea Mondialu – pentru prieteni;

Festivalul plimbatului ursului in padure – echipa liberala;

Festivalul politicianul anului – Omul care reuseste sa fie membru al tuturor partidelor inscrise la tribunal;

Festivalul ANL – petrecere privata.

UEFA, anunţ oficial: EURO 2020 la BUCUREŞTI

Capitala României a fost desemnată de UEFA să găzduiască meciuri la EURO 2020. Patru partide – trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală – se vor disputa pe Arena Naţională.

Comitetul Executiv UEFA a decis, vineri, cele 13 oraşe care vor organiza meciurile turneului final, la împlinirea a 60 de ani de la prima ediţie. Printre ele se numără şi capitala României, Bucureşti, cu Arena Naţională, unde se vor disputa patru meciuri: trei în faza grupelor şi unul în optimile de finală.

Semifinalele şi finala se vor dipsuta la Londra, pe Wembley.

Câte trei meciuri în grupe şi un sfert de finală se vor disputa la Munchen, Baku, Sankt Petresburg şi Roma.

Câte trei meciuri în grupe şi un meci din optimile de finală se vor disputa la Bucureşti şi în alte şapte oraşe: Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Dacă România se va califica la Euro 2020, “tricolorii” vor juca două partide din faza grupelor chiar la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

În Liga Naţiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în patru divizii de câte 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La rândul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi împărţite în alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca între ele, tur-retur, în perioada septembrie-decembrie 2018.

Câştigătoarele grupelor fie se vor califica la turneul “Final 4” (în cazul primei divizii), fie vor obţine promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda în eşalonul inferior.

Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma să aibă câte o reprezentantă la turneul final alături de celelalte 20 de selecţionate calificate direct.

UEFA a decis să organizeze un turneu de-a lungul întregului continent pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, găzduit pentru prima oară în 1960.

În trecut, turneul final a fost găzduit de o ţară sau maximum două, cum au fost cazurile Belgia-Olanda 2000, Austria-Elveţia 2008 şi Polonia-Ucraina în 2012.

La ediţia din 2024 se va reveni la formatul clasic, cu o singură ţară organizatoare a turneului.

Începând cu ediţia din 2016 a Campionatului European din Franţa, turneul final va avea un nou format, cu 24 de echipe participante, faţă de 16 ca până acum.

http://media2.romaniatv.greenlab.ro/image/201409/w620/arena_nationala_78775900_72110500.jpg

Scădere dramatică pentru Mircea Guţă in sondaje, Emil Popa se apropie de 50% in preferinţele calafetenilor

Sondajul a fost efectuat telefonic în perioada 5-10 septembrie 2014, pe un eşantion de 930 de persoane din Municipiul Calafat si satele aparţinătoare.

Conform acestui sondaj problemele legate de drumuri, agentul termic, locurile de muncă şi câinii comunitari sunt cele indicate de către calafeteni ca şi cele mai mari probleme în ordinea în care ar trebui rezolvate. Astfel, la întrebarea “Dintre următoare probleme, care credeţi că este problema ce ar trebui rezolvată imediat (în primul rând) în municipiul Calafat?”, răspunsurile au arătat astfel: starea drumurilor – 28%, locurile de munca – 26%, agentul termic – 23%, câinii vagabonzi – 15%, întreţinerea şcolilor şi grădiniţelor – 8%.

Sondajul a testat şi încrederea în oamenii politici din Calafat. Întrebarea “Care sunt personalităţile politice calafetene în care aveţi cea mai mare încredere? Enumeraţi maxim trei politicieni, în ordinea importanţei” a fost una deschisă, lăsând exclusiv la voia repondenţilor nominalizarea politicienilor. În acest top conduce detasat Emil Popa (47%), fiind urmat de Vasile Vasile Adelică (26%),  Mircea Guţă(13%), Dan Bora (11%), Radu Ciobanu (2%), Doru Mituleţu (1%). De remarcat că în cazul întrebării deschise contează în primul rând de cine îşi aduc aminte respondenţii, pentru că nu primesc nici un fel de indicaţii.

Circa 80% dintre calafeteni sunt interesaţi şi foarte interesaţi de viitoarele alegeri locale. Puţin interesaţi s-au declarat 17%, iar 2% – deloc interesaţi. La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local al municipiului Calafat, candidaţii cărui partid i-aţi vota pentru funcţia de consilier?”, răspunsurile se prezintă astfel: PSD – 45%, ACL – 31%,  PPDD – 9%, PMP – 7%, PRM – 5%, PLR – 3%.

De ce tace Daniel Girtoi? Groparul primarului Mircea Guta

In principiu, in politica, stii care-ti sunt adversarii, stii metodele de lupta, stii cum sa te aperi. Ce faci atunci cand ai furat si ai fost prins? Cand adversarul tau numarul 1 este DNA-ul.

Atacurile organizate de adversarii politici le demontezi usor pentru ca esti la putere si ai logistica necesara, ai sistemul, ai posibilitatea sa negociezi, la o adica.

De data asta e altfel. De data asta Daniel Girtoi, Mircea Guta, Mihai Cotea si echipa lor stiu ca nu adversarii politici ii contesta. Nu pot contracara DNA-ul asmutind sistemul peste ei. Nu pot anunta in presa aservita ca vinovatii pentru toate relele sunt dusmanii politici. Ar putea, de fapt, dar nu i-ar crede nimeni, pentru ca de data asta, dusmanul este Departamentul National Anticoruptie.

Si nici n-au cu cine negocia, pentru ca DNA-ul nu este un partid politic. Ar trebui sa negocieze cu procurorii si judecatorii, ceea ce, sa recunoastem, este imposibil.

De asta nu mai vorbeste nici un om aservit lui Mircea Guta, gen Daniel Girtoi si Ziarul lui de Calafat, nici un alt lider al echipei lor. Pentru ca se tem. Undeva, in strafundurile mintilor lor a inceput sa incolteasca spaima ca ar putea pierde totul. Nu doar posturile politice, lefurile, averile, vilele si amantele. Ci si libertatea. Pentru ca exista o sansa foarte mare ca judecatorii sa dea condamnari cu executare.