soma loma linda university soma online carisoprodol online Memphis

aura soma saphirblau carisoprodol soma como fazer soma de tempo no excel

soma da namaz vakitleri order soma soma de numeros adjacentes

tramadol side effects breastfeeding cheap tramadol online tramadol and lortab mix

shokugeki no soma 18 submanga soma carisoprodol shokugeki no soma 62 español

soma baupläne buy soma what kind of drug is soma classified as

vicodin vs tramadol tramadol 50 mg can i take carisoprodol with tramadol

what will happen if i take 3 tramadol tramadol help migraines tramadol eu pharmacy

tramadol en zwanger order tramadol online cod tramadol muscle rigidity

cheapest tramadol online no prescription needed order tramadol online halveringstid tramadol 100mg

Archive for: octombrie 27th, 2014

Evenimente religioase de marca:09.05.2011 – Ziua femeii creştine în oraşul Calafat: Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, în haină de praznic

IPS Părinte Irineu alături de preoţii şi credincioşii din Calafat

calafat-1

În Duminica „Femeilor mironosiţe”, a treia după Sfintele Paşti, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a resfinţit Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Calafat, judeţul Dolj. Sfânta Liturghie a fost oficiată în sobor de preoţi şi diaconi.

Credincioşii de pe malul Dunării au participat în număr mare la slujba de resfinţire a Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul doljean Calafat. Sărbătoarea a început din seara zilei de sâmbătă, atunci când soborul preoţilor slujitori a primit racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, adusă din Craiova, de o delegaţie condusă de părintele protosinghel Vladimir Dărângă, ecleziarhul Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.

Preotul Mihai Cotea a primit rangul de sachelar

Avem nevoie de mame creştine!

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu IPS Părinte Irineu. La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa şi rolul pe care îl are femeia creştină în Biserică: „Mironosiţele sunt cele dintâi care mărturisesc Învierea Mântuitorului Hristos. De aceea, Biserica noastră, în duminica a treia de după Sfintele Paşti, aduce cinstire tuturor femeilor creştine. Prin curaj, dăruire şi credinţă, femeia creştină a împlinit un rol deosebit de important în iconomia mântuirii. Ea devine astfel muceniţă, cuvioasă şi mamă prin excelenţă. Dumnezeu a binecuvântat-o încă de la creaţie cu darul de a alunga solitudinea în care se afla Adam şi de a umaniza lumea, îndreptându-o spre Împărăţia Cerurilor. Fără ajutorul ei, bărbatul n-ar fi putut răspunde vocaţiei pentru care a fost plăsmuit. Prin urmare, avem nevoie de mame creştine care să nască în curăţenie, să se ferească de patimi, să păstreze unitatea familiei. Este foarte important ca mama să-şi recapete rolul în societate. Într-o lume apăsată de suferinţă şi patimi, femeia creştină are puterea să vestească tuturor bucuria Învierii. Iată de ce această duminică este rânduită de Sfânta Biserică pentru cinstirea femeii creştine şi a misiunii pe care o are în iconomia mântuirii”. De asemenea, părintele paroh Ştefan Cotea a ţinut să-i mulţumească IPS Irineu pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor calafeteni.

Pentru osârdia depusă în finalizarea lucrărilor de restaurare Mitropolitul Olteniei i-a acordat părintelui Mihai Cotea rangul de sachelar (purtător de brâu), iar d-lui primar Mircea Guţă o gramată de mulţumire.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată la începutul anilor 1870 de credincioşii din municipiul Calafat, fiind a doua parohia a oraşului. În decursul timpului a trecut prin mai multe lucrări de restaurare şi consolidare. Ultimul proiect, finalizat anul acesta, a vizat curăţirea picturii şi a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi a autorităţilor locale, prin osârdia celor doi preoţi slujitori, tată şi fiu, Ştefan şi Mihai Cotea.

Diac. Ioniţă Apostolache
http://www.mitropoliaolteniei.ro/?p=2205

SE IMPUNE DEMISIA DIRECTORULUI ADJUNCT AL GRUPULUI SCOLAR “STEFAN MILCU” Nacu Gabriel?

Unul dintre cele mai controversate personaje din colectivul de administrare al unei prestigioase institutii de invatamant, domnul Nacu Gabriel este somat public sa isi prezinte demisia de onoare sau sa autosuspende pe parcursul desfasurarii cercetarilor in cadrul dosarului de fals in care este implicat.
Mai mult, se pare ca nici despre performante manageriale nu se poate vorbi, acesta fiind unul dintre cei mai slabi administratori din istoria acestui colegiu tehnic.
Dar toate acestea sunt pe plan secund, fata de campania pentru K.Iohanis pe care o desfasoara acesta foarte puternic chiar si in cadrul institutiiei de invatamant, acesta fiind recunoscut de actuala structura a ACL Calafat.

Mai jos aveti un articol exploziv despre problemele de integritate si legale ale unui profesor care ar trebuii sa fie un model pentru elevii colegiului:
O profesoară de chimie de la Colegiul „Ștefan Milcu“ din Calafat este acuzată că a pus note fictive pentru a salva de la repetenție doi elevi. Sancțiunea primită de la colegiu a fost anulată de ISJ Dolj. Cazul este cercetat de Parchet.

Colegiul de Disciplină (CD) al ISJ Dolj a judecat vineri cazul „Repetenția“ de la Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu“ din Calafat. Profesoara de chimie Camelia Marinaș este acuzată că notat în fals doi elevi aflați în situație de repetenție, pentru a-i ajuta să treacă clasa. Elevii S.D. și C.M., inițial corigenți la trei materii și implicit repetenți, ar fi reușit să ia note de trecere după încheierea mediei pe semestrul II.
În cazul elevei S.D., media la chimie pe semestrul I era 4. În semestrul II, eleva încasase deja o notă de 6 (10 martie) și o notă de 4 (19 mai). Media semestrială 5 (încheiată) era insuficientă pentru a scăpa de corigența la chimie. În consecință, eleva a fost evaluată cu două note de 6 (16 și 17 iunie), ceea ce i-a permis media semestrială 6 și media anuală 5. „În zilele de 16 și 17 iunie, când ar fi fost evaluată eleva S.D., profesoara Marinaș Camelia nu a efectuat nici un fel de oră. Se poate verifica la condica de prezență a cadrelor didactice că a fost suplinită. În zilele respective, doamna Marinaș a făcut parte din comisia de competențe digitale la Bacalaureat 2014. Programul comisiei a fost între orele 8.00-17.00. Deci, doamna Marinaș nu putea să evalueze eleva respectivă. Mai mult, având o singură oră de chimie pe săptămână, eu mă întreb cum a fost eleva evaluată de două ori (16 – 17 iunie). În zilele respective, eleva avea practică și nu a lipsit de la ore. Am fost nevoit să sesisez organele de cercetare penală. Mi-am dat seama de la început că este ceva în neregulă, pentru că este vorba de două cazuri identice în care, prin note fictive și modificarea mediilor elevii au fost salvați de la repetenție“, a declarat Dan Bora, directorul colegiului. Alt aspect ciudat este că pe 16 și 17 iunie elevii de la X CAD aveau practică de specialitate, și nu ore de chimie.

ISJ, neinteresat dacă sunt indicii de fraudă

În cazul elevului C.M., media la chimie pe semestrul I era 5. În semestrul II, elevul a luat două note de 3 (25 februarie și 20 mai). Elevul a primit două note (5 și 8) în aceeași zi (1 iulie!) pentru a obține media 5 și a scăpa de corigență la chimie. Cazul „Repetenția“ a mai fost abordat în paginile GdS („Anchetă la Colegiul «Ștefan Milcu» din Calafat“ – 1 septembrie 2014).
Profesoara Camelia Marinaș și Gabriel Nacu, directorul însărcinat cu verificarea cataloagelor, au primit observație scrisă din partea școlii. Sancțiunea a fost contestată la ISJ Dolj. La sfârșitul săptămânii trecute, inspectoratul a anulat sancțiunea pentru vicii de procedură. Concret, este vorba despre forma deciziei de sancționare, care nu a arătat de ce au fost înlăturate apărările celor sancționați. Practic, ISJ Dolj a judecat forma și nu fondul problemei: sunt sau nu indicii de fraudă în acest caz? Inspectorul școlar general adjunct Nicușor Cotescu, cel care s-a ocupat de acest caz în CD, a evitat un răspuns tranșant. Ne-a trimis la consilierul juridic Dana Coșei, secretarul CD, care a explicat că „frauda nu este o sancțiune disciplinară“ și că oamenii de la ISJ sunt „legați de mâini și de picioare“ în cazuri de acest gen. Între timp, Dan Bora, directorul Colegiului Tehnic „Ștefan Milcu“, a sesizat Parchetul. Camelia Marinaș și Gabriel Nacu sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale (art. 320, alin. 2 CP).
Bogdan Groșereanu