Archive for: februarie 2015

ATENŢIE COMERCIANŢI! De la 1 martie, suspendare de activitate şi sigilarea spaţiului în cazul unităţilor care nu emit bon fiscal

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală vor dispune suspendarea activităţii şi sigilarea spaţiului în cazul unităţilor care nu emit bon fiscal, potrivit noii proceduri de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării, care intră în vigoare de la 1 martie 2015, se arată într-un comunicat remis vineri.

‘Procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării va fi dispusă în cazul în care inspectorii vor constata încălcarea următoarelor obligaţii legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realităţii; întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse /extrase în /din sertarul casei de marcat’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, noile sancţiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligaţii sunt amenda contravenţională de la 10.000 lei la 15.000 lei şi suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 luni. De asemenea, dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, acestea se confiscă şi se dispune amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.

‘La data suspendării unitatea este sigilată de echipa de control şi se afişează la loc vizibil un anunţ cu textul: ^Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale^, iar pe durata suspendării unitatea rămâne sigilată. Este important de menţionat că plângerea nu mai suspendă executarea sancţiunilor dispuse pentru sancţionarea abaterilor menţionate, iar ruperea sigiliului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la un an’, se mai spune în comunicat.

AGERPRES

Breaking News: Daniel Girtoi lanseaza o noua minciuna, creeaza sute de locuri de munca in cadrul Primariei, gen “Parcul industrial cu 2000 de locuri de munca”

In fituica online patronata de Daniel Girtoi, finul lui „el lider maximo”, a aparut un nou „anunt bomba” de zile mari, conform caruia Primaria Calafat si noul PNL (nu stim exact daca in noul PNL este doar Daniel Girtoi sau este si Mihai Cotea, preotul incompatibil de la Calafat), vor crea 200 de locuri de munca, pana aici nimic de reprosat, poate chiar s-au gandit sa de dea lucru unor oameni, numai ca in ceea ce anunta ei nu prea mai poti avea mare incredere, sau chiar deloc, pentru ca au mintit atat de mult, vezi cazul Daniel Girtoi, care a devenit un expert in minciuni gogonate, incat nu ii mai cred nici copii de gradinita.

Ar fi cazul ca “stimabilii” din conducerea Primariei Calafat sa ne spuna in ce stadiu se mai afla celebrul Parc Industrial unde se faceau nu 200, ci 2000 de locuri de munca, sau nu am vazut noi, si  2000 de cetateni din Mun. Calafat deja lucreaza acolo, ar fi cazul ca acesti oameni aflati pe ultima suta de metri in Primaria Calafat sa mai lase minciunile si sa nu mai amageasca persoanele din Calafat, care chiar sufera din lipsa locurilor de munca, si asta numai din cauza conducerii Primariei Calafat, care incepand cu anul 2008 nu a facut nici un demers pentru a atrage investitorii in Calafat, ci doar a distrus imaginea orasului prin megascandalul de coruptie prin care Mircea Guta a prejudiciat bugetul local cu 400 de mii de euro.

Amintim mai multe promisuni marca Daniel Girtoi si administratia PNL: investitorii straini, mii de locuri de munca la drumul Calafat-Craiova, fabrici(cherestea, subansamble Ford), reprezentate auto, centralele fotovoltaice, telegondole, centrale termice, etc.

Reamintim ca aceste spectacole sunt beneficiul „Contractului cu calafetenii”, semnat de Mircea Guta in anul 2008, contract destul de scump pentru calafeteni, prin care a beneficiat, conform DNA, de 403.000 euro(prima pentru realizari).

gutaceausescu

Mircea Guta este direct responsabil de problema apei la Calafat. Mircea Guta este reprezentantul orasului Calafat in consiliul de administratie al Companiei de Apa

Problema apei in Municipiul Calafat este problema strict a primarului Mircea Guta care a demonstrat o totala nepasare. Asa cum suntem obisnuiti, domnul primar Mircea Guta traieste in trecut si da vina pe altii,  desi conduce de mai bine de 6 ani acest municipiu, cu toate responsabilitatile in vigoare.

Vom mentiona cateva puncte in care Primarul  M.Guta demonstreaza incompetenta si nepasare fata de cetateni:

1) In mandatul sau, au aparut cele mai multe probleme in legatura cu furnizarea apei, iar pretul metrului cub a ajuns la maximul istoric la Calafat;

2) Nepasarea, incompetenta si dezinteresul fata de situatia apei face ca desi orasul Calafat nu a avut apa in nenumarate cazuri, administratia locala sa nu fie interesata de aceasta problema;

3) Indiferent de problemele politice din orice moment, problema de interes major in Calafat precum alimentarea cu apa trebuia tratata cu seriozitate si nu in stilul caracteristic al lui Mircea Guta, adica cu demagogie si populism de joasa speta.

4) Fiecare cetatean din Calafat trebuie sa cunoasca faptul ca Mircea Guta este reprezentantul orasului Calafat in consiliul de administratie al Companiei de Apa si reprezinta direct interesele fiecarui consumator de apa, acesta nu a vorbit, nu a luat cuvantul, nu a adus in discutie problemele apei de la Calafat.

5) In mijlocul problemei de furnizare a apei si cand mii de calafeteni nu au aveau apa, primarul Mircea Guta trebuia sa fie in mijlocul oamenilor care incercau sa remedieze problema, nu sa stea pe facebook sau alte retele sociale pentru a da mesaje prietenilor.

 

Ponta: TVA scade la 20% de la 1 ianuarie 2016. Pentru carne, legume şi peşte la 9%. Din 2018, TVA va scădea la 18%

Guvernul intenţionează să reducă cota standard de TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, iar cota de TVA pentru carne, peşte, legume şi fructe urmează să fie diminuată de la 24% în prezent la 9%. În 2017 urmează reducerea CAS pentru angajat şi angajator, iar în 2019 se va ajusta cota unică de la 16% la 14%.

Principalele măsuri anunţate după şedinţa de Guvern:

 

TVA

 •        Reducerea cotei standard pentru toate bunurile şi serviciile de la 24% în prezent la 20% începând cu  1 ianuarie 2016;
 •        Reducerea cotei de TVA pentru carne, peşte, legume şi fructe de la 24% în prezent la 9% începând cu  1 ianuarie 2016;
 •        Reducerea cotei TVA de la 20% la 18% începând cu 1 ianuarie 2018

 

CAS

 •        Introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunară de calcul a CAS şi CASS de la 1 ianuarie 2016
 •        Eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016
 •        Reducerea contributiei de asigurări sociale la angajat de la 10,5% la 7,5% de la 1 ianuarie 2017
 •         Reducerea contributiei de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5% de la 1 ianuarie 2017

Stabilirea unei cote de impozitare diferenţiate, în funcţie de numărul de salariaţi, după cum urmează:

a)    1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariaţi, inclusiv;

b)    3% pentru microîntreprinderile care au un salariat;

 

Impozit pe dividende

Eliminarea impozitului pe dividende începând cu 1 ianuarie 2016.

 

Cota unică

 •        Reducerea cotei de impozit pe profit de la 16% în prezent la 14% începând cu 1 ianuarie 2019
 •        Reducerea cotei de impozit pe venit de la 16% în prezent la 14% începând cu 1 ianuarie 2019
 •        Reducerea cotei de impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi de la 16% în prezent la 14% începând cu 1 ianuarie 2019.

Accize

Diminuarea nivelului accizelor la principalele produse energetice (motorinăbenzina fără plumb şi benzina cu plumb), astfel:

 •           Scaderea cu 20% a accizei la motorina ( de la 1897,08 lei / 1000 litri la 1518,04 lei / 1000 litri);
 •           Scaderea cu 18,62% a accizei la benzina fara plumb ( de la 2035,40 lei / 1000 litri la 1656,36 lei / 1000 litri);
 •           Scaderea cu 16,28% a accizei la benzina cu plumb ( de la 2327,27 lei / 1000 litri la 1948,23 lei / 1000 litri)

# Reasezarea nivelurilor accizelor pentru alcool şi băuturile alcoolice.

 •           Scaderea cu 15,38% a accizelor pentru bere ( de la 3,9 lei / hl / 1 grad Plato la 3,3 lei / hl / 1grad Plato)
 •           Scaderea cu 70% a accizelor la vinuri spumoase ( de la 161,33 lei / hl produs la 47,38 lei / hl produs) si cu 77,7% pentru bauturi fermentate spumoase (de la 213,21 lei / hl produs la 47,38 lei / hl produs)
 •           Scaderea cu 30% a accizelor pentru alcool etilic (de la 4738,01 lei / hl alcool pur la 3306,98 lei / hl alcool pur)
 •           Eliminarea din sfera de impozitare atât a titeiului din productia internă cât si a produselor care în prezent se regăsesc la Capitolul II „Alte produse accizabile”: cafea, bijuterii, confectii din blănuri, autoturisme etc.

Impozitul pe construcţii

Eliminare a impozitului pe construcţii începând cu 1 ianuarie 2016.

Consilierul George Usurelu, “in razboi” cu primarul Guta

Mircea Guta, primarul din Calafat, ramane tot mai singur in Consiliul Local, zvonurile spun ca ar fi pierdut pana si majoritatea simpla, iar la o “miscare de forta”, acesta nu s-ar baza pe mai mult de 4 consilieri locali, un exemplu in acest sens este consilierul local independent din Calafat, George Usurelu, ales pe listele PNL, alaturi de Mircea Guta, si care este unul dintre consilierii cu care primarul actual a pornit in drumul spre primarie si caruia i-a tradat increderea.

Consilierul Usurelu continua abordarea nonconformista, dupa ce i-a transmis intr-o sedinta de Consiliu Local acum ceva timp lui Mircea Guta ca nu-l va mai sustine si ca regreta ca l-a sustinut, George Usurelu voteaza constant impotriva primarului Mircea Guta.

Ce ne spune acest lucru? Un fapt foarte simplu, daca Mircea Guta nu mai poate prezenta incredere nici oamenilor care l-au sustinut si au alergat ca acesta sa castige Primaria Calafat, mai poate prezenta vreo garantie cetatenilor Municipiului Calafat? Sau mai poate prezenta garantie vreun om sustinut de acesta pentru o eventuala candidatura daca el nu mai poate candida?

Iar George Usurelu este doar unul dintre apropiatii lui Mircea Guta care si-au dat seama ca acesta nu mai poate prezenta incredere. Alte nume grele din Consiliul Local, spun surse demne de luat in seama, au bagajele deja facute si se pregatesc sa treaca in tabara adversa lui Mircea Guta, iar la un eventual vot pe un punct important in Consiliul Local, in acest moment,  Mircea Guta si Daniel Girtoi nu se mai pot baza nici pe majoritatea simpla.

Interviu cu tânără din Calafat, Cîmpeanu Carmen Elena, participantă la emisiunea „Supermodels by Catalin Botezatu”

Carmen este elevă a a Liceului Teoretic “Independenţa” din Calafat, şi se numără printre participantele la emisiunea „Supermodels by Catalin Botezatu”, care se difuzează in fiecare Duminică seara la Kanal D.

Ne poti spune cateva lucruri despre tine?

 • Sunt o persoana normala cu activitati normale, insa ma consider ambitioasa si imi doresc sa imi contruiesc o cariera bazata pe proprile puteri, netintind neaparat partea materiala, ci dorinta de a-mi lasa pe viitor amprenta in domeniul modeling-ului.

Ce iti place la modeling?

 • La modeling ma atrage tot ce implica viata de model. Presupun ca este visul oricarei fete sa fie in centrul atentiei, sa fie inconjurata de cele mai frumoase si in trend haine si produse de make-up.

Din ce cauza crezi ca foarte multi tineri incep sa consume droguri?

 • Personal, o mare problema consider ca o reprezinta anturajul si lipsa de comunicare a familiei.

Care este cea mai buna parte a meseriei de model?

 • Cea mai buna parte a meseriei de model este faptul ca ai ocazia sa calatoresti mult si sa cunosti traditii noi, oameni noi, sa iti dezvolti propria cultura si sa vitezi diverse locuri.

Cum trebuie să arate pentru tine baiatul ideal?

 • Nu pot sa zic ca am un tipar anume. Conteaza in schimb ca aceea persoana sa ma faca sa rad, sa fie o persoana sincera si destul de matura.

Ce trebuie sa faci ca sa devi model?

 • Modeling-ul nu este o meserie asa usoara precum pare. Desi privita din afara pare perfecta, necesita anumite sacrificii: nu poti petrece mult timp alaturi de cei dragi, trebuie sa ai foarte multa grija de tine, nu trebuie sa fi niciodata obosit, sa nu intarzii, etc. Ca model in Romania trebuie sa intrunesti anumite conditii, cum ar fi o inaltime de peste 1,75, o greutate sub 52 kg aprox., un corp natural(fara silicoane, acid hialuronic, etc), un ten curat si o fata expresiva.

Crezi in iubire la prima vedere, de ce?

 • Nu cred in iubire la prima vedere. Consider ca este mai mult o atractie trecatoare.

Care poate fi punctul culminant in cariera de model? Care este telul pe care si-l propune un model?

 • Punctul culminant este acela cand ajungi ca model sa prezinti pentru cele mai faimoase case de moda si sa apari pe copertile celor mai importante reviste de moda( Vogue, Elle,etc.). Toate astea implicit trimitandu-te in topul celor mai bune modele.

Ce hobby-uri ai?

 • Imi place foarte mult sa calatoresc, sa citesc si sa privesc filme bune.

Se poate trai decent din modelling in Romania?

 • Depinde ce se intelege prin “a trai decent” in Romania. Este relativ pentru ca in Romania aceasta meserie inca nu este foarte apreciata. Modele prefera sa plece in strainatate: Milano, Paris, unde aceasta meserie este apreciata la adevarata ei valoare.

Ce apreciezi cel mai mult la un om și ce nu?

 • La un om apreciez sufletul curat si sincer si iubirea pe care o poate darui, lipsit de invidie si ura.

Ce inseamnă Calafatul pentru tine?

 • Calafatul este orasul in care m-am nascut si in care regasesc mereu linistea de care am nevoie.

Mulțumim pentru interviul acordat, in final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor nostri?

 • Sunt mandra ca m-am nascut in acest oras si ma bucur sa stiu ca ma sustin atat de multi calafeteni si doresc sa le multumesc pe aceasta cale.

Restaurantul-Bar ,,TRESOR” din Calafat, deschiderea de Valentine’s Day !

Astazi, 14 Februarie 2015 incepand cu ora 08.00, la Calafat, in centru, s-a deschis Restaurantul-bar de lux ,,TRESOR”, care va aduce un nou concept pe acest segment in urbea de la malul Dunarii.
La ,,TRESOR” calitatea va face marea diferenta!

Aici se va servi cea mai buna cafea si derivate din aceasta, bauturi originale, meniuri alese traditionale, toate intr-o ambianta mirifica.

Mai mult, incepand cu data de 16.02.2015 Restaurantul-bar ,,TRESOR”  va introduce si un deosebit ,,meniu al  zilei” care va putea fi comandat la domiciliu , la servici, sau se va putea servi chiar la restaurant.
Imobilul care gazduieste restaurantul si care a fost construit in perioada interbelica, cu o arhitectura interioara si exterioara deosebita ,  a fost cumparat in 2014 de o familie extraordinara de intreprinzatori  locali si mai apoi complet renovat si amenajat in stil clasic baroc. Acesti oameni au facut o adevarata bijuterie din vechea locatie peste care patina timpului isi lasase urme adanci dar care pastreaza si acum ceva din farmecul vremurilor boeme de odinioara. Pentru a desavarsi complet stilul clasic baroc al restaurantului, proprietarii au achizitionat mobilierul interior exclusiv din Italia, unde au beneficiat si de consultanta de specialitate din partea magazinului.

Pe langa mobilierul de calitate si materialele folosite la amenajarea spatiului interior sunt din gama Premier-Lux, un aspect important ce denota din partea proprietarilor un respect deosebit pentru viitorii clienti care vor trece pragul acestui restaurant.

Locatia este structurata pe doua nivele, parter si etaj. La parter va functiona barul de zi iar sala de la etaj a restaurantului va fi folosita exclusiv pentru evenimente deosebite. Aceasta locatie  care cu siguranta va fi etalonul bunului gust, al rafinamentului si al serviciilor ireprosabile va oferii clientilor o gama de meniuri mult diversificata peste ceea ce este in momentul de fata la Calafat, la preturi fara concurenta.

Valeriu Zgonea, Claudiu Manda și Florin Iordache la Săptămâna parlamentară europeană

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, însoțit de o delegație parlamentară, participă marți și miercuri, la Bruxelles, la reuniunea cu tema „Săptămâna parlamentară europeană; guvernanţa economică între austeritate şi creştere”. Evenimentul este organizat de Parlamentul European si de Parlamentul Republicii Letonia.
În cadrul Săptămânii parlamentare europene 2015, vor avea loc două evenimente: Semestrele Europene 2014 și 2015, respectiv Conferința interparlamentară organizată sub articolul 13 al Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța în cadrul Uniunii Economice și Monetare. Parlamentarii români vor participa la dezbateri ce au ca teme: cadrul privind guvernanța economică europeană: evaluare și perspective, revizuirea Strategiei UE 2020 și prioritățile pentru semestrul european 2015, un ‘new deal’ european: stimularea investițiilor publice și private pentru creșterea economică și locuri de muncă în Europa.
Dezbaterile din cadrul „Săptămânii parlamentare europene 2015″, la care sunt prezenţi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum şi vicepreşedintele Comisiei, Olli Rehn, se concentrează pe planul de investiţii anunţat de Comisie privind stimularea creşterii economice şi crearea de noi locuri de muncă. Învăţămintele desprinse în urma recentei crize economice financiare şi a datoriei suverane au condus la adoptarea unor reforme succesive ale normelor Uniunii Europene prin care au fost instituite noi sisteme de supraveghere a politicilor bugetare şi economice ale ţărilor membre şi un nou calendar bugetar pentru zona euro, ceea ce generic poartă numele de guvernanţă economică. Noul sistem garantează o mai bună coordonare a politicilor naţionale pe tot parcursul anului, o monitorizare periodică şi aplicarea de sancţiuni din partea comisiei în cazul ţărilor care încalcă normele.
”Săptămâna parlamentară europeană” doreşte să ofere discuţiilor privind priorităţile economie în Uniune pentru anul în curs, o perspectivă parlamentară. Astfel deputaţii europeni vor dezbate cu parlamentari naţionali din ţările membre felul în care economiile din Uniune se comportă după criză. Din delegaţia României, care este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, mai fac parte deputaţii Florin Iordache şi Claudiu Manda.
valeriu zgonea claudiu manda
sursa: www.staredefapt.ro

CJ Dolj va reabilita „Casa Damianov” și va construi Centrul Turistic pentru Agrement și Sport.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, joi, că au fost predate amplasamentele pentru alte două dintre cele 13 investiții majore care vor fi realizate în cursul anului 2015 – reabilitarea „Casei Damianov“, în cadrul proiectului de înființare a Centrului Transfrontalier pentru Informații și Comunicații Dolj – Vratsa, și construirea Centrului Turistic pentru Agrement și Sport.

„Spuneam, la finele lui 2014, că anul acesta se anunță drept unul dintre cei mai buni, cei mai prolifici ai Consiliului Județean Dolj, prin prisma proiectelor care vor fi puse în operă.

Iată că, la doar două săptămâni de când am dat în folosință o investiție realizată cu fonduri din bugetul propriu, sediul Centrului Zonal de Pregătire în Domeniul Protecției Civile din strada Jiețului, alte două intră în linie dreaptă, odată cu predarea către constructori a amplasamentelor pe care vor fi realizate. Este primul pas care trebuia făcut astfel încât lucrările să poată demara în forță, atunci când și vremea va permite.

Astfel, în cadrul proiectului «Centrul Transfrontalier pentru Informații și Comunicații Dolj – Vratsa», pe care îl derulăm în comun cu partenerii noștri bulgari, dăm undă verde lucrărilor de reabilitare a unei clădiri cu totul speciale din Craiova, «Casa Damianov»; un imobil remarcabil din punct de vedere arhitectural, însă asupra căruia, din nefericire, trecerea timpului și-a pus amprenta.

În acest mod, punem în valoare o construcție splendidă și, odată cu ea, o întreagă zonă, în suprafață de 3.000 de metri pătrați, din strada Jiețului, în care se mai află deja alte două clădiri ale consiliului județean: Școala de Artă «Cornetti» și Centrul Zonal de Pregătire în Domeniul Protecției Civile.

Odată restaurată, «Casa Damianov» va găzdui principalele activități ale Centrului Transfrontalier, cu sală de videoconferințe, cu depozite speciale pentru colecțiile de ziare și de cărți vechi și rare ale Bibliotecii Județene «Aman», înscrisuri valoroase, care, cu ajutorul echipamentelor moderne cumpărate prin proiect, vor fi scanate și vor putea fi apoi consultate electronic.

Am procedat la predarea amplasamentului și pentru Centrul Turistic de Agrement și Sport, o investiție care ne-am bucurat să constatăm că este așteptată de foarte multă lume din Craiova și din împrejurimi. Pe terenul nostru situat în apropierea Aeroportului va fi amenajată o bază sportivă modernă, inspirată de cea pe care se pregătește echipa națională de fotbal a României, de la Mogoșoaia.

Partea dificilă, dar și un examen pentru noi, dacă vreți, este că suntem obligați să terminăm aceste ample lucrări până în luna decembrie. Este un an complicat din acest punct de vedere și pentru activitatea consiliului județean, pentru că avem 13 proiecte majore pe care trebuie să le realizăm în 2015.

Va fi, în același timp, un efort financiar considerabil pentru CJ Dolj. Până acum eram obișnuiți să achităm pentru proiectele europene cofinanțări de 2 la sută, or pentru acest proiect, al Centrului Turistic de Agrement și Sport, dar și pentru Centrul Internațional «Constantin Brâncuși» vom contribui cu 50 la sută din sumă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Lucrările de reabilitare a „Casei Damianov“ se derulează în cadrul proiectului „Centru Transfrontalier pentru Informații și Comunicații Dolj – Vratsa“, implementat de Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, Biblioteca Regională „Hristo Botev“ din Vratsa și Administrația Districtuală Vratsa. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de aproximativ 3,3 milioane de euro, finanțarea fiind obținută prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Proiectul Centrului Turistic pentru Agrement și Sport, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, prevede amenajarea unei baze moderne, prevăzute cu teren de fotbal cu gazon natural, teren sintetic cu marcaje pentru fotbal, volei și handbal, precum și două terenuri de tenis de câmp (toate dotate cu instalații pentru iluminare nocturnă), pistă de alergat, piste de bowling, perete pentru alpinism, alături de vestiare, cabinete medicale, săli de saună, de masaj și de fitness. Valoarea lucrărilor de construire a centrului se ridică la aproape 3,2 milioane de euro.

BIROUL DE PRESĂ

Cum a transformat Mircea Guta orasul Calafat intr-o ruina

Municipiul Calafat sau “orasul rozelor”, momentan orasul gropilor din carosabil, al cainilor comunitari, un oras cu un somaj extrem de ridicat, in care tinerii isi gasesc cu greu un loc de munca, si asta datorita unei administratii dezastruoase, care incepand cu anul 2008 nu a reusit decat sa ingroape acesta mica localitate de la malul Dunarii, o administratie care in 2008 ne promitea foarte multe, dar care datorita lacomiei si a incapabilitatii nu a reusit decat sa fraudeze bugetul public cu peste 400 de mii de euro, conform DNA.

Oare acesti oameni care vremelnic sunt la conducere, pot face tot ce vor in Calafat? Ne intrebam daca se doreste cu adevarat sa se dezvolte Calafatul? Orasul este distrus in totalitate de administratia PNL de la Calafat, cu promisiunea caracteristica a lui Mircea Guta ca “o sa se faca”.

Un calcul mult prea greu pentru autoritatile autiste, neiesite inca din mediul comunist, angrenate inca in angajari pe carnet de partid si nepotisme, arata ca daca din banii cheltuiti anual pentru zilele orasului sau aruncati pe fereasta pe achizitii aiuritoare, ar fi fost transferati catre cofinantarea de proiecte europene, in proportie de 20-30% din valoarea lor, astazi am fi putut vorbi despre milioane de euro atrase la Calafat si despre sute de locuri de munca stabile in urma unei strategii de dezvoltare a orasului, si nu doar de dezvoltare financiara a unor membri de partid cu carnet galben.

Dar ce mai putem spune despre lupta pentru atragerea investitorilor, cat timp infrastructura orasului este principalul punct care ii alunga, rapid si departe.

Politicianismul, populismul sunt la rang de arta la Calafat, insa o strategie de dezvoltare lipseste cu desavarsire, in Calafat este o lupta crancena data de liberari pentru a ramane la putere, iar armele lor sunt bazate pe nepotisme, favoritisme si cultul personalitatii creat liderului cu adevarat rupt de realitatea locala.

Atat timp cat la Calafat nu vor exista oameni pregatiti in conducerea orasului, oameni care sa aiba o viziune, orasul o sa ajunga o paragina, o ruina, la care se uita fiecare si se gandeste ce mai poate lua pentru a folosi.