Archive for: iunie 2015

Organizația Municipală PSD Calafat se pregătește de alegeri

Pe 30 iunie, ora 18:00, membrii de partid ai PSD Calafat sunt chemați să-și aleagă președintele, vicepreședinții, secretarul, trezorierul precum și reprezentanți în biroul de conducere. Cel mai probabil, conferința va avea loc în sala mare a Muzeului din Calafat unde vor participa delegații organizațiilor locale.

Președintele în funcție, Emil Popa, si-a anuntat deja candidatura pentru un nou mandat, in care vrea sa continue reforma partidului si sa-l pregateasca pentru batalia de la alegerile locale de anul viitor.

In acest moment se parcurg etapele premergatoare Conferintei Municipale si se organizeaza alegeri in cele 10 organizatii ale PSD Calafat.

La Conferinta Municipala a PSD Calafat sunt asteptati sa participe si majoritatea liderilor de la nivelul Organizatiei Judetene a PSD Dolj.

Report de peste două milioane de euro la categoria I a jocului Loto 6/49 pentru tragerea de duminică

eportul la categoria I a jocului Loto 6/49 pentru extragerea de duminică depăşeşte două milioane de euro (9,2 milioane de euro), iar pentru categoria I a jocului Joker, reportul este de peste 1,7 milioane euro ( 7,9 milioane lei), potrivit unui comunicat al Loteriei, transmis vineri AGERPRES

Duminică, 28 iunie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 25 iunie, Loteria Română a acordat 11.342 de câştiguri în valoare totală de 616.346 lei.

De asemenea, la Noroc a rămas în joc un report cumulat în valoare de peste 2,7 milioane lei (peste 600.000 de euro), iar la Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 58.500 lei (peste 13.000 de euro).

La jocul Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 121.000 lei (peste 27.000 de euro) iar la Super Noroc, la aceeaşi categorie, se înregistrează un report atractiv in valoare de peste 136.700 lei (peste 30.600 de euro).

Loto

E oficial: TVA scade la 19% de la 1 ianuarie 2016

Plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege privind Codul Fiscal care prevede reducerea TVA de la 24%, la 19% de la 1 ianuarie 2016.

Proiectul de Cod Fiscal a fost aprobat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională, cu 306 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere.

Iniţial, Guvernul a propus scăderea TVA la 20% începând de anul viitor şi la 18% din 2018.

De asemenea, potrivit noului Cod Fiscal, impozitul pe construcţii speciale va fi eliminat din 2016, iar cota unică de impozitare este prevăzut să scadă de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019.

Microîntreprinderile vor plăti 3% indiferent de numărul de salariaţi, potrivit formei ieşite din comisia de specialitate.

Contribuţiile de asigurări sociale la angajat urmează să se reducă de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2018, iar cele datorate de angajator de la 15,8% la 13,5%.

Impozitul pe dividende ar fi trebuit eliminat, începând din 2016, potrivit variantei Guvernului de modificare a Codului Fiscal, însă în Senat s-a acceptat un amendament care prevede impozitarea veniturilor din dividende cu 5%.

Deputaţii au aprobat, tot miercuri, şi Codul de Procedură Fiscală.

E oficial: TVA de 19%, de la 1 ianuarie 2016

Sâmbătă, 20 iunie 2015, la Başcov, în Calafat, se redeschide Sunny Beach&Club Başcov, incepând cu orele 21:00

V-ati cam plictisit lunile astea! Parca distractia nu-i la fel fara Sunny Beach&Club Başcov! Ei bine, asteptarea a luat sfarsit! Se redeschide Sunny Beach&Club Başcov

In seara de sâmbătă , 20 iunie 2015, la Başcov, în Calafat, va avea loc redeschiderea oficială a Sunny Beach&Club.

Sambata seara, incepand orele 21:00, o să va distrati la maxim, iar atmosfera va fi întreţinută de Willy Dee Jay, MC Cosmin Matea şi de super animatoare!

Duminica, 21 Iunie 2015, pe plaja de la Sunny Beach&Club Başcov va asteapta şezlonguri si umbrele gratuite, muzică pentru toate gusturile şi  multe alte surprize.

INTRAREA LIBERA!

Pentru rezervări vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon de telefon: 0763793047, 0745632312.

/www.facebook.com/SunnyBeachClubCalafat

 

 

 

Exclusiv: Sondaj de opinie la Calafat, cetatenii orasului doresc o schimbare

Sondajul a fost efectuat telefonic în perioada 20-25 Mai 2015, pe un eşantion de 930 de persoane din Municipiul Calafat si satele aparţinătoare.

Sondajul a testat preferintele oamenilor pentru alegerile locale din 2016. Întrebarea “Daca maine ar fi alegeri locale dvs cu cine ati vota?Enumeraţi maxim trei politicieni, în ordinea preferintei”, lăsând exclusiv la voia repondenţilor nominalizarea politicienilor.

În acest sondaj conduce Emil Popa (46%), fiind urmat de Mircea Guţă(23%), Voinea Stelian(16%) Bora Dan (9%), Radu Ciobanu (5%), Doru Mituleţu (1%). De remarcat că în cazul întrebării deschise contează în primul rând de cine îşi aduc aminte respondenţii, pentru că nu primesc nici un fel de indicaţii.

Circa 80% dintre calafeteni sunt interesaţi şi foarte interesaţi de viitoarele alegeri locale. Puţin interesaţi s-au declarat 17%, iar 2% – deloc interesaţi.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local al municipiului Calafat, candidaţii cărui partid i-aţi vota pentru funcţia de consilier?”, răspunsurile se prezintă astfel: PSD – 45%, PNL – 24%, UNPR – 8%,  PLR – 7%, PRM– 6%, PPDD – 4%, Altii – 6%.

Tinerii social-democraţi calafeteni şi-au ales conducerea organizatiei, in Conferinta Municipala

TSD Calafat şi-a ales, Joi 11.06.2015, conducerea organizatiei, la conferinţa de alegeri participând atat Presedintele PSD Calafat, Emil POPA, cat si invitati din cadrul conducerii organizaţiei judeţene.

In prezenta a peste 60 de tineri, au fost alese organele statutare de conducere ale TSD Calafat, tanarul Cosmin Catrina fiind reconfirmat in functia de Presedinte al tinerilor social-democrati calafeteni cu unanimitate de voturi.

In cuvantul de incheiere, presedintele TSD Calafat a subliniat faptul ca la fel ca si pana acum, organizatia municipala de la Calafat se va implica activ in viata politica si sociala a comunitatii, initiind si sprijinind in acelasi timp nenumarate proiecte menite sa aduca tinerei generatii o noua speranta intr-un viitor mai bun si sigur.

 

Scrisoarea deschisă a profesorului Bora Dan: 8 ani de minciuni, promisiuni si “realizari marete”

In vara anului 2008, in plina campanie electorala, pe o scena improvizata in cartierul Mogador,( si nu a uneia profesionala cum se poarta astazi)un june roscovan “isteriza” pe cei care-l ascultau, clamand sus si tare “istoricele cuvinte” – “Daca voi fi ales primarul Calafatului, promit ca orasul o sa straluceasca precum pantofii mei?!”

Cativa dintre cei care ramasesera cu gura cascata la cel de pe scena, probabil ca-si ziceau in sinea lor precum Pilat din Pont la vederea Mantuitorului – “Ecce Homo”(scuze pentru comparatie, ar fi chiar o blasfemie asa ceva”)

Si cum oamenii au uitat repede ca in Calafat primarul din acel moment(inca in functie) facuse destule pentru oras(asta este ignoranta oamenilor) s-au grabit sa-l voteze pe “insemnat”.

Dar cum o minune nu tine doar trei zile, au venit si “realizarile”:

1) Roti de pubele, containere, statii de autobuze, suruburi si alte achizitii la preturi de zeci de ori mai mari;

2) Deplasari in strainatate ale conducatorilor urbei voastre, insotiti fiind de consoarte ca nu se mai ivesc astfel de ocazii. Motivul deplasarii unul foarte important – “Perfectionare in managementul conducerii”, numai ca in afara de condusul consoartelor prin magazine si alte locuri exotice in rest….palavre, palavre, palavre;

3) Locuri de munca incat oferta depasise cererea;

4) “Parcuri industriale” in fata carora gradinile din vechiul Babilon paleau;

5) “Investitori” pe care locurile de cazare de la hotelurile din Calafat “nu-i mai puteau cuprinde pe toti”;

6) “Proiecte extragalactice” care se pare ca i-au facut pe extraterestrii care se pare ca ne monitorizeaza sa le rugineasca imbracamintea metalica de atata invidie;

7) Strazi “asfaltate” unde gropile deveneau realitate, doar atunci cand masinile ramaneau blocate si cu rotile rupte;

8) “Puncte turistice” la Dunare unde doar cainii vagabonzi si uneori indragostitii care cautau intimitate si liniste le frecventau’

9) Pavele schimbate pe bulevarde in fiecare an ca de, calafetenii nu trebuie sa-si toaceasca prea repede incaltamintea;

10) Zilele Calafatului organizate aidoma serbarilor regale de la curtea “Regelui Soare” si “realizarile” pot continua, insa….

A venit si scadenta.

DNA-ul, Curtea de Conturi si alte controale acute la “curtea celui mai iubit dintre….pamanteni”(a se intelege Primaria Calafat) au descoperit fraude de miliarde de lei consecinta fireasca fiind trimiterea in judecata a celui care s-a crezut mai presus de toti si toate.

Un lucru este clar…

Un om singur (primarul) nu putea comite devalizarea orasului de unul singur ci doar cu ajutorul unor “curteni” de incredere, “camarila” care, la primul declin, se va dezice de “el lider maximo”.

Si aidoma unor sobolani care nu stiu cum sa scape de pe o corabie in naufragiu, deja unii dintre cei care ani de zile” au crescut la pieptul tatucului, se dezic de el, cum peste 2000 de ani in urma, unii se dezisesera de Mantuitor(pastrand proportiile).

Si cum toate au un inceput si un sfarsit, sa speram(cred ca sunt in asentimetul tuturor celor de buna credinta) ca, scadenta se apropie, iar “plata”(de data aceasta nu in bani) va fi pe masura faptelor, adica a neregulilor, multe si care sfideaza cel mai elementar bun simt.

Fac un apel la calefeteni si locuitorii satelor apartinatoare sa inteleaga ca a venit timpul – Calafatului trebuie sa aleaga un adevarat PRIMAR al carui principiu sa fie – TOTUL IN SLUJBA CETATEANULUI!!

Sa speram ca 2016 va fi pentru Calafat, anul izbavirii, in caz contrar, ne meritam soarta.

Dumnezeu sa ne ocroteasca.

Prof. Bora Constantin Dan

Care este prețul mediu pentru un sejur pe litoral

Deși stau în medie între trei și patru ore la plajă, acesta e elementul decisiv în funcție de care românii optează pentru un sejur pe litoralul românesc sau în pe litoral în străinătate. Iar prețul mediu pe care îl plătesc este de 700 de lei, respectiv 300 de euro.

Întotdeauna, pentru o vacanță în străinătate, turiștii români aleg hotelul în funcție de apropierea de plajă și au preferințe ferme în privința acesteia: să fie cu nisip fin, să aibă dotări moderne (inclusiv baruri), activități de agrement și să fie preferabil aproape de centrul stațiunii.

“De două sezoane încoace, românii cheltuie în medie între 300 și 350 de euro de persoană pe un sejur de șapte zile pe litoral în străinătate, sejur pe care îl aleg în funcție de plaje. Optează pentru cele late și cu nisip fin, poate datorită obișnuinței cu plajele din România, și doresc ca ele să fie bine dotate cu șezlonguri, umbrele și baruri. Totodată, cele mai bine vândute hoteluri sunt cele situate pe plajă sau care au shuttle bus asigurat către plajă. Acesta este factorul decisiv în funcție de care românii aleg un hotel, dar nu singurul”, spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe lângă dimensiunile și dotările plajelor, foarte apreciate – în special de către familiile cu copii – sunt cele cu o intrare lină în apă, fără pietre. Cu toate că stau la plajă între trei și patru ore pe zi, românii sunt mari amatori de activități de agrement: închiriază echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing și banana surfing, dar fac și windsurfing, și kitesurfing. Mai mult, se dau în vânt după croazierele cu mici ambarcațiuni, iar, în ce privește viața de noapte, turiștii români preferă cluburile situate pe plajă sau petrecerile ce se desfășoară în astfel de locații.

În altă ordine de idei, pentru litoralul românesc prețul mediu al unui sejur este de circa 700 de lei. Mai mult, anul acesta, sunt mai multe hoteluri renovate și plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua stațiune modernizată aproape în totalitate, după Mamaia. De asemenea, acum, la început de iunie, gradul de ocupare pe litoral este cu mult mai mare decât anul precedent, reiese din datele agențiilor de turism. Potrivit datelor Bibi Touring, într-un TOP al vânzărilor pe 2015 se află Mamaia, urmată de Eforie Nord, Neptun, Saturn şi Venus, iar pe segmentul familii cu copii, topul este condus de Jupiter, Venus şi Saturn. ”Pentru Mamaia, vânzările au crescut cu 7% față de anul trecut, iar staţiunile Eforie Nord și Neptun păstrează aceeaşi poziţie ca şi anul trecut”, spun reprezentanții agenției.

Ponta rămâne premier. ‘Dosarul este motivat politic’

Victor Ponta rămâne în funcţia de prim-ministru al României. Anunţul a fost făcut după şedinţa coaliţiei de guvernare de duminică, de la Palatul Parlamentului.

IATĂ DECLARAȚIILE PREMIERULUI:

Am datoria de a da cateva explicatii tuturor cetatenilor tarii – ca prim-ministru care a servit timp de peste trei ani.

Am o datorie speciala fata de partidele din coalitie / de parlamentarii care m-au votat / de cei 5.3 care m-au votat, dar si cei 6,3 care l-au votat pe Iohannis dar care asteapta masurile economice anuntate/ si fata de cei 7,4 milioane care au decis demiterea lui Traian Basescu si au fost umiliti si zdrobiti printr-o decizie abuziva luata de o mana de oameni.

Nu ma lupt cu justitia / nu ma lupt cu institutii / ma consider nevinovat si voi merge in fata procurorului si a judecatorilor, voi prezenta toate datele pe care nu mi le-a cerut nimeni pana vineri. Voi contesta la procurorul ierarhic superior si la judecator ordonanta prin care sunt suspect fara a fi macar intrebat si voi respecta deciziile

Nu sunt o victima – Mariana Rarinca si altii necunoscuti sunt victime, ca si sutele de romani audiati cu Biblia pe capota masinii sau cei care stau si acum in arest preventiv doar pentru ca au avut ghinionul sa intre intr-un sistem malaxor, care mai da si rateuri, dar nu poate accepta asta.

Eu consider si gandesc ca acuzarea mea nu are legatura cu presupuse fapte din 2008-2009 si pentru care exista un dosar deschis in 2012, ci cu alte evenimente recente – cazul Rarinca, solicitarile si pozitiile Asociatiei judecatorilor, modificarile la anumite legi propuse in Parlament si votul din Senat in cazul Sova. Daca e asa, atunci asta nu este justitie – si nu cred ca, prin eliminarea mea, lucrurile de mai sus vor fi pur si simplu ingropate – nu se poate si nu e bine asa daca vrem sa traim intr-o tara libera!

Eu sunt un om puternic, am vazut si am participat la modul in care se exercita puterea. Nu intentionez sa ma jeluiesc si sa ma plang. Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia mea si sa ajut la schimbarea acelor elemente care permit abuzurile si nedreptatile.

Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului si a majoritatii parlamentare – conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern altfel decat prin alegeri sau prin vot in parlament se numeste lovitura de stat.

Si guvernul pe care il conduc si toate guvernele viitoare trebuie sa vina si plece din functie nu in urma actiunii unui procuror, ci prin vot democratic: alegeri si Parlament.

content-image

Alegeri la TSD Calafat

Tinerii social-democraţi din Calafat se vor aduna pentru a-şi desemna structurile de conducere, iar favorit la ocuparea funcţiei de preşedinte este actualul şef al tinerilor social-democraţi calafeteni, Cosmin Catrina.

Conferinţa Municipală a Tineretului Social-Democrat (TSD) Calafat va avea loc, pe 11 iunie, de la ora 17:00, in sala mică a Casei de Cultură din Calafat. Peste 50 de tineri social-democraţi calafeteni sunt așteptați sa ia parte la această conferinţă unde vor fi aleşi preşedintele TSD Calafat, precum şi Biroul Municipal de conducere.

Din partea organizaţiei judeţene, printre cei care si-au anunţat prezenţa, se numară  vicepreşedinţii PSD Dolj, Alina Tanăsescu si Cosmin Vasile, presedintele TSD Craiova, Silviu Ionut Dumitrache, secretarul general al TSD Dolj, Stelian Baragan,  precum si alte persoane din structurile de conducere ale PSD Dolj. Din partea organizaţiei de seniori a PSD Calafat vor fi prezenţi domnul Emil Popa, preşedintele PSD Calafat, precum si celelalte persoane din conducerea organizatiei de la Calafat.

tsd calafat banner