Archive for: iunie 11th, 2015

Scrisoarea deschisă a profesorului Bora Dan: 8 ani de minciuni, promisiuni si “realizari marete”

In vara anului 2008, in plina campanie electorala, pe o scena improvizata in cartierul Mogador,( si nu a uneia profesionala cum se poarta astazi)un june roscovan “isteriza” pe cei care-l ascultau, clamand sus si tare “istoricele cuvinte” – “Daca voi fi ales primarul Calafatului, promit ca orasul o sa straluceasca precum pantofii mei?!”

Cativa dintre cei care ramasesera cu gura cascata la cel de pe scena, probabil ca-si ziceau in sinea lor precum Pilat din Pont la vederea Mantuitorului – “Ecce Homo”(scuze pentru comparatie, ar fi chiar o blasfemie asa ceva”)

Si cum oamenii au uitat repede ca in Calafat primarul din acel moment(inca in functie) facuse destule pentru oras(asta este ignoranta oamenilor) s-au grabit sa-l voteze pe “insemnat”.

Dar cum o minune nu tine doar trei zile, au venit si “realizarile”:

1) Roti de pubele, containere, statii de autobuze, suruburi si alte achizitii la preturi de zeci de ori mai mari;

2) Deplasari in strainatate ale conducatorilor urbei voastre, insotiti fiind de consoarte ca nu se mai ivesc astfel de ocazii. Motivul deplasarii unul foarte important – “Perfectionare in managementul conducerii”, numai ca in afara de condusul consoartelor prin magazine si alte locuri exotice in rest….palavre, palavre, palavre;

3) Locuri de munca incat oferta depasise cererea;

4) “Parcuri industriale” in fata carora gradinile din vechiul Babilon paleau;

5) “Investitori” pe care locurile de cazare de la hotelurile din Calafat “nu-i mai puteau cuprinde pe toti”;

6) “Proiecte extragalactice” care se pare ca i-au facut pe extraterestrii care se pare ca ne monitorizeaza sa le rugineasca imbracamintea metalica de atata invidie;

7) Strazi “asfaltate” unde gropile deveneau realitate, doar atunci cand masinile ramaneau blocate si cu rotile rupte;

8) “Puncte turistice” la Dunare unde doar cainii vagabonzi si uneori indragostitii care cautau intimitate si liniste le frecventau’

9) Pavele schimbate pe bulevarde in fiecare an ca de, calafetenii nu trebuie sa-si toaceasca prea repede incaltamintea;

10) Zilele Calafatului organizate aidoma serbarilor regale de la curtea “Regelui Soare” si “realizarile” pot continua, insa….

A venit si scadenta.

DNA-ul, Curtea de Conturi si alte controale acute la “curtea celui mai iubit dintre….pamanteni”(a se intelege Primaria Calafat) au descoperit fraude de miliarde de lei consecinta fireasca fiind trimiterea in judecata a celui care s-a crezut mai presus de toti si toate.

Un lucru este clar…

Un om singur (primarul) nu putea comite devalizarea orasului de unul singur ci doar cu ajutorul unor “curteni” de incredere, “camarila” care, la primul declin, se va dezice de “el lider maximo”.

Si aidoma unor sobolani care nu stiu cum sa scape de pe o corabie in naufragiu, deja unii dintre cei care ani de zile” au crescut la pieptul tatucului, se dezic de el, cum peste 2000 de ani in urma, unii se dezisesera de Mantuitor(pastrand proportiile).

Si cum toate au un inceput si un sfarsit, sa speram(cred ca sunt in asentimetul tuturor celor de buna credinta) ca, scadenta se apropie, iar “plata”(de data aceasta nu in bani) va fi pe masura faptelor, adica a neregulilor, multe si care sfideaza cel mai elementar bun simt.

Fac un apel la calefeteni si locuitorii satelor apartinatoare sa inteleaga ca a venit timpul – Calafatului trebuie sa aleaga un adevarat PRIMAR al carui principiu sa fie – TOTUL IN SLUJBA CETATEANULUI!!

Sa speram ca 2016 va fi pentru Calafat, anul izbavirii, in caz contrar, ne meritam soarta.

Dumnezeu sa ne ocroteasca.

Prof. Bora Constantin Dan