Archive for: aprilie 6th, 2016

Președintele PSD Calafat a demisionat din funcție. Cine e noul președinte? Social-democrații și-au înlocuit candidatul cu cel al UNPR

Preluare ORA DE DOLJ!
http://oradedolj.oradestiri.ro/presedintele-psd-calafat-a-demisionat-din-functie-cine-e-noul-presedinte-social-democratii-si-au-inlocuit-candidatul-cu-cel-al-unpr#.VwTgI0es0oI

Bulversare pe scena politică din Calafat din cauza actualului primar Mircea Guță, edil judecat de Tribunalul Dolj pentru fapte grave de corupție și pe numele căruia procurorii DNA au întocmit noi dosare, care a fost transferat de la PNL la PSD, generând revoltă în tabăra social-democraților. Președintele Emil Popa a demisionat din funcție invocând decizia de a aducere cu forța în organizație a unor persoane corupte, cu care nu poate colabora. Cum Mircea Guță a fost refuzat de către PNL Dolj, generând un scandal monstru în urmă cu două luni între Marian Jeam Marinescu și Mihai Voicu, copreședinți la acea vreme, edilul a fost impus în organizația PSD Calafat pentru a fi candidat la consiliul local împreună cu un grup de fideli din PNL. Spre surprinderea opiniei publice din orașul dunărean, chiar s-a încercat desemnarea lui Guță ca și candidat la primărie. Cine a avut forța să-l impună pe Guță peste capul conducerii PSD Calafat?

Pentru ca spectacolul de circ din PSD Calafat să fie de amploare, după demisia lui Emil Popa au apărut doi președinți, susținuți de două tabere, Cicerone Rădulescu și Radu Dan Drăghici, precum și un nou candidat. Desemnat drept candidat din partea PSD, Dan Șerban a fost înlocuit prin decizia „de la centru” cu actualul candidat UNPR, Lucian Croitoru. O hotărâre cel puțin ciudată din perspectiva sondajelor electorale care indicau o confruntare decisivă între primii doi clasați, Dan Constantin Bora, din partea Mișcării Liberale, și Dan Șerban, în timp ce Mircea Guță se plasa pe locul trei la distanță apreciabilă. Cum rezultatele acestui nou sondaj confirmau rezultatele altor sondaje care acordau prima șansă pentru Dan Bora, decizia social-democraților de a-și desemna un candidat nesemnificativ în sondaje este un fel de harakiri.

„Astazi 4.04.2016 s-a intrunit sedinta Biroului Executiv al PSD Calafat, membrii biroului au participat in unanimitate si au luat act de decizia presedintelui Emil Popa de a demisiona din functia de presedinte al PSD Calafat. Presedinte interimar al PSD Calafat a fost numit doctorul Radulescu Cicerone care in decurs de o saptamana va organiza o conferinta locala cu participarea tuturor membrilor si simpatizantilor acestui partid. Aceasta conferinta va avea loc cel mai probabil la Casa de Cultura a Municipiului Calafat”, se precizează în comunicatul unei grupări din PSD Calafat.

Pe de altă parte, din partea conducerii județene a venit o decizie surprinzătoare, prin care este desemnat un alt președinte interimar și un alt candidat pentru primăria Calafat, nimeni altul decât actualul candidat al UNPR! ,,PSD Dolj a luat act de situatia organizatiei municipale Calafat, iar noul președinte al PSD Calafat va fi domnul Radu Dan Drăghici, directorul Spitalului Municipal Calafat, om cu o bogată experiență politică, deschis către dialog și munca în echipă. Organizația PSD Calafat rămâne unită, având drept scop câștigarea alegerilor locale, iar candidat pentru funcția de primar al municipiului Calafat este Lucian Ciobanu, absolvent al Facultății de Automatica și Calculatoare – Secția Automatizari, promotia 1991. Inginer de profesie, 14 ani inspector vamal, președinte și membru fondator al Asociatiei ECOPESCAR Calafat, Lucian Ciobanu este apropiat de oameni, sociabil, comunicativ si dispus să facă o altfel de politică. A demonstrat în mediul privat că se poate, creând performanță și locuri de muncă și este dispus să vină la Primărie pentru a-și tranfera întreaga experiența către adminstrația locală. Lucian Ciobanu vrea o viață mai bună pentru calafeteni, o administrație europeană, capabilă să acceseze și să implementeze fonduri europene. Cu echipa de la PSD Calafat, unită și puternică avem toată încrederea că vom câștiga alegerile locale”, se spune în comunicatul Biroului de presă al PSD Dolj

De situația creată în PSD și PNL profită un alt candidat la primăria Calafat, profesorul Constantin Dan Bora, reprezentantul Mișcării Liberale, pe care două sondaje de opinie interne ale partidelor l-au plasat pe prima poziție în opțiunea calafetenilor. Confuzia de la nivelul organizației PSD, divizată în grupări care au propriul președinte, și refuzul primit din partea electoratului de către candidatul PNL, Doru Mitulețu, fost poștaș și actual viceprimar, vor duce la o schimbare majoră în administrația calafeteană. Emil Popa, fostul președinte al PSD Calafat, a anunțat că va face dezvăluiri despre afaceri oneroase și mecanismul prin care politicieni corupți sunt impuși și menținuți la conducerea Calafatului.

Emil Popa a făcut o declarație pentru a clarifica motivele demisiei: „In calitate de presedinte al organizatiei PSD a municipiului Calafat, in conformitate cu CODUL DE ETICA SI CONDUITA al partidului, consecvent principiilor care mi-au calauzit activitatea profesionala si politica, declar ca nu voi accepta sa devina membri ai organizatiei PSD Calafat persoane care pentru fapte de coruptie sunt trimise in judecata (abuz in functie, luare de mita, etc) cu atat mai mult, nu sunt de acord sa ocupe functii politice, publice sau administrative.”

Cosmin Catrina si-a dat demisia din functia de Presedinte al TSD Calafat

Cosmin Catrina, presedintele TSD Calafat, si-a dat demisia din functie:

Doresc să vă informez in legătură cu demisia mea înaintată conducerii PSD Dolj în data de 6 aprilie 2016, demisie din funcţia de preşedinte al organizaţiei TSD Calafat şi din funcţia de vicepreşedinte al organizatiei PSD Calafat, cat si din functia de vicepreşedinte al organizaţiei TSD Dolj, din motive personale.

În structura organizaţiei TSD Calafat, am preluat organizaţia cu un efectiv de 10 tineri, iar în momentul de faţă sunt peste 200 de tineri.
Ţin să precizez că sunt mândru de toate realizările organizaţiei TSD Calafat pentru perioada în care am fost preşedinte.

Doresc pe aceasta cale să mulţumesc pentru sprijinul acordat în toată această perioadă domnului Emil Popa, fostul presedinte al PSD Calafat.

Semnat,
Cosmin Catrina

EXCLUSIV ASTAZI:MIRCEA GUTA, CEL CARE SE LAUDA CA A CUMPARAT ORGANIZATIA PSD CALAFAT, IN EVZ!

CALAFETENI SUNTETI DE VANZARE?
El e în pas cu moda, mărturisind tot organelor de urmărire penală când este chemat la anchetă. Astfel, scapă cu pedepse mai mici decât primarii cu care a furat din banii cetăţenilor

Constantin Coman, zis „Dacul”, bulibaşa din Drăgăneşti- Olt, localitate care l-a dat ţării pe Bercea Mondial, este cunoscut de ani buni ca furnizor al primăriilor, din judeţele Olt şi Dolj, la preţuri supraevaluate. Până acum, procurorii au dovedit două cazuri, la Ţuglui şi Calafat, unde primarii au intrat rău la apă. Însă, „Dacul” a învăţat, între timp, arta autodenunţului, scăpând uşor pe baza Noului Cod Penal. Unul dintre cei doi aleşi locali este deja în puşcărie, celălalt putându-şi afla sentinţa la termenul de judecată de pe 13 aprilie.
20160406_123923

20160406_123901

20160406_123925