Archive for: septembrie 2016

Emil Popa, comunicat: Cosmin Catrina este denigrat ca nu este toxic si ca are demnitate, are calitati de un viitor lider!

Ma simt nevoit sa dau o replica la un articol aparut in Ziarul de Calafat, la ,,parerile gartoiene”,articol intitulat ,,Un tradator”, adica tanarul Cosmin Catrina.

1. Interesant este cine este personajul care face aceste denigrari(D.Gartoi)? Este el persoana potrivita pt.a-l caracteriza pe Cosmin Catrina? Sigur,nu. Notiunea de tradator este definitorie pt.caracterul acestui individ, pe nume Daniel Gartoi, in care denigrarile, minciuna, intoxicarea si neputinta materiei cerebrale il duc catre ceea ce se numeste ,,mizerie umana”.

2.Cosmin Catrina face parte din tinerii cu dragoste de localitatea noastra, la ce se intampla in acest oras, fiind preocupat de problemele tinerilor ,batranilor, ale cetatenilor. Are deschidere la dialog, nu este conflictual, iar principiile de viata sociala, economice, politice intotdeauna au fost corecte, principiale.

Cosmin Catrina este denigrat ca nu este toxic, nu se poate vinde, este corect, are demnitate, are personalitate, are calitati de un viitor lider.

3.D.Gartoi are nesimtirea sa vorbeasca de proiecte, investitii. A uitat ca timp de opt ani sub vechea conducere a dus acest oras spre  dezastru, spre mizerie morala, civica. Proiectele lui europene si nu numai, au cifra zero.A fost ,,ganditorul,strategul”prabusirii Calafatului, ducand cetatenii orasului spre conflicte interumane, la dezbinare, la ura. GARTOI,AJUNGE !

Ing. EMIL POPA

Imagini pentru popa emil calafat

Lipsa de transparenta si rafuielile politice sufoca dezvoltarea Municipiului Calafat!

Asistam in ultima vreme la o piesa de …prea mult teatru, mai mult circ, oferita de anumite formatiuni politice, sau anumite personaje care se autopropun aparatori ai unor partide politice pentru interese personale.
Toate aceste certuri provocate din anumite birouri locale sunt sursa subdevoltarii orasului nostru, pentru ca si la noi sunt unii care traiesc exclusiv din politica, din improscatul cu norori si din neintelegeri locale pe care le alimenteaza.
Astfel paranoia locala a avut un alt episod, acela al blocarii orasului, insa calafetenii si-au vazut linistiti de treaba, de neajunsurile lor, de locurile de munca si de ziua normala, prea putini fiind intereati de circul politic alimentat din bani publici.
Incercam sa acoperim problemele reale ale comunitatii locale, lipsa locurilor de munca, subdezvoltarea, lipsa utilitatilor, nivelul scazut de trai si multe altele pentru care consideram ca primarul Ciobanu Lucian poate face multe lucruri, cu diversiuni fara rost de ordin politic.

Lucian Ciobanu, primar cu intentii bune, dar fara o echipa de profesionisti in jur si doar de politiceni cu functii publice, pare sa fie titlul inceputului de mandat, in care peste 2500 de calafeteni si-au investit increderea in el pentru a face o reforma administrativa, pentru a aduce oameni noi, elite locale, specialisti, in fruntea orasului si nu polticieni, sau a ii lasa in functii pe aceiasi care isi demonstreaza incompetenta de foarte multi ani.

Valul de simpatie de care se bucura actualul primar, este rapid asuprit de incompetenta si amagirile oferite zilnic de cei care trebuie sa lucreze cel putin cat o face acesta, la fapte concrete si nu la deziluzii asa cum o fac si au adus in acest stagiu acest Municipiu.

Transparenizarea proceselor publice, democratice este una dintre promisunile facute de foarte multi polticieni si stopata de functionari batrani, promisiune facuta si de Lucian Ciobanu, prin care intreaga comunitate poate colabora, poate propune si rezolva multe probleme foarte stridente.

Din pacate timpul le-a demonstrat tuturor politicienilor ca este foarte scurt atunci cand obtii o functie, iar daca timpul nu i-a demonstra primarului Lucian Ciobanu, ce au realizat cei din jurul sau in ultimii ani pentru comunitate, s-ar putea sa fie prea tarziu sa poata vedea realitatea.

Incredibil: Primarul Lucian Ciobanu nu primeste girul Consiliului Local Calafat

Consilierii locali alesi de calafeteni au fost împotriva majorității proiectelor de hotărâri propuse de primarul Lucian Ciobanu, la ședința ordinară de joi, pe bune dreptate spunem noi, pentru ca majoritatea proiectelor sustinute de primarul Ciobanu nu reprezentau neaparat interesele calafetenilor.

Fiecare proiect este dezbatut îndelung, cu argumente solide, astfel încât fiecare hotărâre să respecte legislația în întregul ei, iar fiecare bănuț să fie cheltuit cu înțelepciune.

Majoritatea este pe muchie de cuțit, iar coaliția declarata public nu a avut nicio valoare. Opozitia a devenit dominantă în fața consilierilor aleși ai PSD, partidul primarului.

Primarul Lucian Ciobanu nu reuseste sa obtina increderea Consiliului Local, unul dintre motive fiind ca in perceptia majoritatii consilierilor opozanti, el nu a facut decat sa schimbe tricoul cu fostul primar Mircea Guta, si oamenii care au secatuit Primaria Calafat, gen Daniel Girtoi, Dan Virtopeanu si Mihai Cotea au ramas in administratia locala si trag aceleasi sfori ca si pe mandatul lui Mircea Guta.

Cetatenii Calafatului isi pierd increderea in ceea ce inseamna Lucian Ciobanu si deja si nu se mai lasa inselati de propaganda comunista sustinuta de Ziarul de Calafat, ziarul patronat de Daniel Girtoi, care prezinta realizarile primarului, realizari care nu se vad si in viata de zi cu zi, oamenii din Calafat fiind tot saraci, tot fara locuri de munca, iarna prinzandu-i tot fara incalizire centralizata.

Din pacate avem un primar care a obosit sa asculte sau sa mai faca ceva. Transmite prin intreaga sa stare, lipsa de apetenta pentru actiune, dialog sau dezbatere. Se ascunde de oameni si implicit de responsabilitate.

Plecati din administratia calafeteana domnilor Daniel Girtoi, Dan Virtopeanu, Mihai Cotea, pana nu e prea tarziu pentru noi toti. Abandonati scaunul administrativ al deciziilor asumate daca nu sunteti in stare sa reprezentati calafetenii si sa respectati institutia publica in care semnati statul de plata.

Va cerem si va asteptam demisia!

 

Imagini pentru primaria calafat

 

 

 

Prima dezbatere | Hillary Clinton vs Donald Trump – 90 de minute de atacuri

Candidaţii celor două partide mari la Casa Albă s-au întâlnit în prima lor dezbatere.

A fost prima oară când publicul a putut să-i vadă împreună şi toată lumea era curioasă cum vor interacţiona unul cu celălalt. Timp de 90 de minute, cei doi candidaţi şi-au expus viziunea despre cum vor să relanseze economia americană sau cum să rezolve problema rasială şi să facă America mai sigură.

Primaria Calafat face angajari! VEZI AICI daca intrunesti conditiile!

Primaria Calafat scoate la concurs 2 posturi, unul de Inspector I superior din cadrul Compartimentului Programe finanţate din fonduri externe, nerambursabile şi monitorizarea serviciilor, utilităţi publice si unul de casier în cadrul Biroul Gospodărie comunală, protecţia mediului. VEZI mai jos daca te incadrezi:

Inspector I superior

INTERVIU EXCLUSIV RD, EXPERT ECONOMIC DESPRE CALAFAT!

La sfarsitul saptamanii trecute redactia Realitatea Dunareana a avut o ocazie unica, aceea de a discuta cu un fiu al orasului Calafat, ca expert la nivel administrativ care a reusit performante de invidiat peste hotare. Acesta a ales sa nu ne ofere dreptul de a ii mentiona identitatea pentru ca unii il pot cosidera acid insa a promis ca va reveni cu noi declaratii unice.

Vazand dupa multi ani orasul Calafat, puteti sa ne spuneti care a fost prima impresie lasata?

– Probabil multi dintre tineri nu stiu cum arata acest oras cu cativa ani sau zeci de ani in urma, insa asa cum Romania s-a schimbat, era normal sa se schimbe si orasul nostru, dezamagirea este ca toata platforma industriala minunata de care beneficia acest oras a fost distrusa.

Cum vedeti evolutia industriei locale? Ce a fost? Ce poate fi?

– Greu de spus, efectele ultimelor 27 ani au fost devastatoare, inchiderea fostei platforme, a dus si la depopulare, scaderea puterii economice, insa cel mai rau, o prabusire la toate nivelurile a fortei de productie locale.
– Cel mai rau este ca acest declin a influentat destine, familii si cel mai probabil este greu de redresat o astfel de situatie.

Probabil cei mai multi cititori stiu ce a fost in acest oras, va rugam sa ne spuneti cum vedeti redresarea lui?
– Este foarte dificil sa putem afirma astazi ca motoarele economice locale pot reporni, este imposibil in ritmul in care a evoluat acest oras in ultimul timp. Din punct de vedere statistic numarul locurilor de munca scade sau se mentine constant, ceea ce este o situatie dificila.
– In acesta perioada multe sectoare precum cel agricol sau turistic incep sa isi trimita angajatii acasa pentru ca astazi orasul nostru se bazeaza pe activitati sezoniere cu exceptia catorva companii.
– Peisajele din zona Calafat sunt unele unice, insa pot afirma ca 90% dintre turisti nu petrec mai mult de o zi in aceasta zona, acest timp de turism trebuie sa faca pasul cel mare, adica sa ofere mai multe posibilitati de vizitare a zonelor pe mai multe zile pentru a contribuii la veniturile agentilor turistici.

Pentru ca tot a venit vorba despre acest capitol, turismul loca, administratia a spus ca va sprijinii acest sector, cum vedeti acest sprijin?
– Usor de spus, greu de facut!
– Nu suntem Mamaia, nu sutem Predeal, insa autoritatile locale au o contributie destul de mare in cazul acestui sector, astazi suntem trasi de urechi ca nu atragem fonduri europene, cine ne impiedica? Cred ca realitatea este crunta, nu exista capital local pentru a oferi investitii masive in turism si strain este greu de crezut ca putem atrage, dupa ce vedem situatia de fata.
– Cine si-ar risca cateva sute de mii de euro pentru o investitie in turism la Calafat? Pentru ce? Pentru profit evident.


In concluzie? Batem pasul pe loc si la acest capitol?

Da… il batem, totusi cateva actiuni de promovare interesante am vazut in ultimul timp, important este sa se si finalizeze cu cateva investititii, locuri de munca si evident o crestere la acest capitol.

In general, cum vedeti antreprenoriatul local, poate acesta sa genereze o revigorare?
Incerc sa sper la asta, dar totusi astept lista de masuri promisa acum cateva luni de catre expertii din jurul administratiei, experti poate intre ghilimele, cat timp acesti experti ofera solutia angajarilor de zilieri si sufoca toata economia locala, sunt mai bine zis niste vanzatori de iluzii populiste, cu mentalitati comuniste si productivitate 0.

Cuvinte cam dure…? De ce sunteti asa vehement?
– Nu sunt, doar ca nu iti trebuie prea multa carte pentru a observa ca daca vrei sa ajuti un mic butic din colt, sau vanzator de rosii, nu trebuie sa-i ditrugi accesul la forta de munca prin colectarea muncitorilor activi pentru lucrari administrative neproductive in cea mai mare parte. Cine credeti ca merge sa munceasca de dimineata pana seara pentru 50 lei, cand poate sta la stat pe 80? Cum putem sa pornim?

Am mai auzit aceasta teorie…?
– Nu este o teorie, este o gandire practicata in vest, unde mediul privat are o pondere masiva ca si angajator, iar serviciile de stat presupun munca din plin.
– Aceasta nu trebuie sa existe ca solutie pentru Calafat, astazi se vad rezultatele acestei gandiri limitate, ce spuneti…?


Intelegem ce doriti sa spuneti, in vest poate sunt aplicate strategii liberale, noi la ce sa ne asteptam aici..?

– Nu cred ca mai avem timp pentru glume, liberale, socialite, etc. .. oricum la Calafat nu mai stiu cum sunt?

Despre podul Calafat-Vidin ce ne puteti spune? A creeat multa asteptare?
Continuati….
Si doar atat.
A mai adus o benzinarie, cateva poze pe FB, sunt dezamagit.

Vom reveni cu acest interviu eveniment! Situatia de la Calafat.
Invatamant.
Cultura.
Resurse.
Cum este vazut orasul peste 10 ani.
Bucataria locala! Exemple de alte orase mici …exclusiv!
Relatia Calafat- Vidin.
Amidon Glucoza.
Coruptie!
Si multe alte declaratii picante…

România are potenţialul să devină una dintre primele 10 economii ale UE

România poate deveni, în 20 de ani, una dintre primele 10 economii ale Uniunii Europene, cu o economie de patru ori mai mare, dacă se concentrează pe trei priorităţi, respectiv infrastructură modernă, demografie şi capital uman, eficienţă publică şi privată, şi dacă aplică guvernanţa necesară implementării unui plan pe termen lung, susţin reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini

România are potenţialul să devină, în 20 de ani, una dintre primele 10 economii ale Uniunii Europene, mărindu-şi economia de patru ori, dacă se concentrează pe trei arii cheie şi aplică guvernanţa necesară implementării unui plan pe termen lung. (…) Comunitatea FIC este conştientă că sunt foarte multe lucruri de făcut, fiecare important, însă consideră că sunt trei direcţii cheie în care eforturile trebuie concentrate, pentru a asigura baza unei creşteri sustenabile: infrastructură modernă, demografie şi capital uman, eficienţă publică şi privată’, se arată într-un comunicat al Consiliului transmis, luni.
Potrivit FIC, pentru atingerea acestui obiectiv ar fi necesar ca România să facă un salt calitativ astfel încât să poată creşte în medie cu o rată situată în jurul valorii de 4% pe an, pe o perioadă de 20 de ani. Creşterea economică poate accelera de la 3,3% – cât este estimat potenţialul în prezent – până spre un maximum de 4,5% spre finalul perioadei, se subliniază în comunicat.

Pe de altă parte, reprezentanţii mediului de afaceri susţin că ritmul actual de creştere a economiei româneşti, deşi încurajator, nu este sustenabil pe termen lung, în absenţa unei abordări strategice.

‘FIC nu are vocaţia de a produce un plan pe termen lung pentru România. Este atributul Guvernului, cu sprijinul Preşedinţiei, Parlamentului, Băncii Naţionale, partidelor politice şi printr-o amplă consultare cu mediul academic, cu societatea civilă şi cu mediul de afaceri. Ceea ce ne propunem este să creăm o platforma de dialog în care să stimulăm şi să contribuim la această dezbatere privind definirea unei ambiţii naţionale, promovarea ei şi să găsim idei sau potenţiale soluţii cu privire la un model de guvernanţă, folosind principiile pe care le aplicăm în afaceri’, se mai arată în comunicatul citat.

În acest sens, FIC a lansat campania VA URMA, care îşi propune în primul rând să comunice cu publicul şi cu toţi actorii relevanţi, pentru ca fiecare să conştientizeze potenţialul pe care îl are România şi pe care îl poate mobiliza odata ce şi-a asumat o astfel de ambiţie şi o strategie integrată, coerentă pe termen lung, cu priorităţi bine definite.

În plus, în cadrul campaniei reprezentanţii FIC vor încerca să explice publicului care sunt beneficiile unei creşteri economice sustenabile, cum se răsfrâng rezultatele asupra întregii societăţi şi cum cred ei că se poate ajunge acolo.

‘Nu în ultimul rând, este necesar un anumit tip de guvernanţă, pentru ca un proiect de ţara care se întinde pe două decenii, să poată fi dus la bun sfârşit. (…) O contribuţie pe care mediul de afaceri o poate aduce în acest context este un model de guvernanţă asemenea unui plan pe termen lung, care trebuie să aibă la bază câteva principii, pe care şi companiile mici sau mari le utilizează atunci când fac strategii cu un orizont larg în timp: viziune, obiective, indicatori de performanţă şi calibrare permanentă în raport cu realităţile din teren’, se subliniază în comunicatul citat. AGERPRES

SOC LA CETATE – Tractorul Cetate – Dunarea Calafat 11 – 1

Tractorul Cetate – Dunarea Calafat 11 – 1
Pentru echipa gazda au marcat Sirbu(1),Shuker(2),Taerel(1),Mihart(1),Coca(1),Balaceanu(4)si Radut(1)

Acest rezultat sportiv al echipei de la Calafat este unul care nu mai necesita nici un comentariu. Cei prezenti la acest meci, au confirmat faptul ca gazdele au jucat mai slab, pentru a se menaja in vederea jocurilor urmatoare cu echipe mai puternice.