Archive for: iulie 5th, 2017

Blestemele se ţin lanţ pentru calafeteni după ce au ales un primar de la Băileşti! PSD Calafat condus de fostul presedinte PDL din perioada taierilor!

Nu credeam acum 3 sau 4 ani că poate există un primar care să coduca mai catastrofal oraşul Calafat decât Mircea Guţă, însă după un an de mandat Lucian Ciobanu ne-a făcut să îl regretăm chiar şi pe Mircea Guţă Marinel.
Dacă mandatele lui Guţă au fost catalogate cu cifra 0 în dreptul tuturor capitolelor şi cu semnalarea faptelor flagrante de corupţie în care Realitatea Dunărea a avut dreptate şi a fost aproape singura publicaţie care a avut curajul să combată camarila lui Guţă, despre actualul primar se poate spune că după un an, bilatul este cu un mare minus.
Însă gardianul adevărat al calafetenilor, Realitatea Dunăreană, s-a trezit!
Începând de astăzi vom face o radiografie la sânge a omului Ciobanu Lucian, fostul patron al controversatei firme Tasi Trans, cunoscută de mulţi politicieni din zona.

Activitatea lui Ciobanu Lucian în fruntea primăriei calafat după un an de zile, alături de echipa sa şi de Leontin Afrenie se poate descrie ca una catastrofală la toate capitolele şi dacă ar fi doar asta ar fi puţin, Lucian Ciobanu a adus cele mai mari nenorociri şi pierderi pentru calafeteni din ultimii ani.

Balta ŢUŢUROAIE, lucrare care scoate din bugetul primăriei o suma de peste 10 miliarde de lei pentru un izlaz comunal. Probabil că Lucian Ciobanu nu este străin de această afacere, atât timp cât i-a promovat pe cei care sunt autorii şi susţine că va aduce peste acolo.

Incendiul de la PIAŢă BULGARILOR, 6 miliarde investiţie publică + sumele conlosale pierdute de comercianţi pentru că Lucian Ciobanu şi Afrenie Leontin şi-au plimbat mai mult de 6 luni o serie de adrese provenite de la ISU, inc are în loc să ia măsuri, au dormit.

Furturi, distrugeri masive ale supafetelor agricole şi a muncilor agricole a sute de calafeteni. Tolerate în bună măsură de primarul Ciobanu Lucian, fostul patron al Tasi Trans. Astfel pagube de peste 3 miliarde de lei vor fi suportate de către producătorii agricoli în acest an.

Atragerea investitorilor. O bătaie de joc nemaivăzută. Izgonirea unui investitor care dorea să facă investiţii în domeniul subansablelor auto, dar şi a mai multor investitori locali sau zonali. Astfel numărul de locuri de muncă păltite privat la Calafat a suferit o puternică scădere. În aceste momente se încearcă blocaera LIDL.

Sprijinirea turismului, o minciună de proporţii a lui Lucian Ciobanu, cel mai incapabil primari din istorie, a atras 0 investiţii în zona ŢUŢUROAIE sau în alte zone.

Învăţământul a suferit o scădere în investiţii publice. Dacă Mircea Guţă a sprijinit şi a dorit că tinerii calafeteni să se bucure de tehnică modernă, de săli de clase modernizate, de mobilier de calitate şi de condiţii decente, Lucian Ciobanu nu ştie nici până în acest moment că trebuie să se ocupe de asta.

Măcar cu sectorul sportiv, speră că Lucian Ciobanu să o ducă mai bine, dar Dunărea Calafat este condamnată şi pentru anul acesta să rămână satelitul şi pepinieră pentru Tractorul Cetate.

Vom reveni cu o prezentare amănunţită a raportului primului an de mandat, în cifre pentru Lucian Ciobanu, primarul care nici în acest moment nu cunoaşte care sunt atribuţiile sale.
Dacă după 1989, primarii localităţii Calafat au fost aleşi de calafeteni şi au venit pe un puternic val popular toţi, Lucian Ciobanu a venit paraşutat la Primărie, fără să ştie şi fără să îşi dea seama, fără să aibă un proiect, fără să ştie ce este aceea administraţie, fără să fie capabil să ţină un discurs, dar şi cu un trecut controversat. Dacă nu se aştepta să ajungă în această poziţie, de la 2,75%, după ce a fost ascuns în spatele unei sigle de partid şi a obţinut votul a aproximativ 15% dintre Calafeteni (50% nu s-au prezentat la vot şi aproximativ 70% au ales pe altcineva).

Timp de un an de zile Realitatea Dunăreană am fost partenerul administraţiei locale calafetene, am venit cu propuneri, am mediatizat majoritatea evenimentelor propuse, după ce primarul actual şi-a bătut joc de calafeteni, de oamenii corecţi, de calafetenii care muncesc zilnic şi nu joacă la păcănele, acum NE-AM TREZIT.Am semnalat o multime de nereguli.

P.S. Lucian Ciobanu este primarul din istoria Calafatului, care a iniţiat hotărârea de consiliul local ilegală pentru excluderea celui mai tânăr consilier din istorie, Cosmin Catrina. O lovitură de proporţii dată tinerilor, dată celor care au ales tineri pentru Calafat.

AM DORMIT, DAR CALAFETENII NE-AU TREZIT, LUCIAN CIOBANU NE-A TREZIT, RELITATEA DUNĂREANĂ REVINE!