Majoritatea strazilor din Calafat, dupa cum stiti, arata ca dupa bombardament, dar primarul Lucian Ciobanu spune ca nu a mai avut unde sa puna o cantitate de asfalt ramas in plus si a hotarat sa-l puna pe plaja Debarcader, plaja care este inchiriata de firma SC TASI TRANS SRL, chiar firma primarului!
Lucian Ciobanu chiar ii ia la misto pe calafeteni si isi bate joc de ei la propriu, dupa ce a cumparat un autocar din anul 1994, foarte bun de dus la casat, pentru suma de 30 de mii de euro, acum a pus asfalt pe banii Primariei Calafat, chiar pe plaja inchiriata de catre firma lui, SC TASI TRANS SRL, dupa cum o sa vedeti in articolul urmator preluat din ziarul national ADEVARUL. Aceasta relatare a aparut si pe mai multe canale de televiziune nationale.
Clasic românesc: teren de sport făcut pe malul apei, într-o zonă inundabilă. Primarul: „Din greşeli învăţăm în viaţă“
În oraşul Calafat (judeţul Dolj) a fost construit un teren de sport pe malul Dunării, la câţiva metri de apă, într-o zonă inundabilă. Autorităţile recunosc că, de fiecare dată când apa creşte, zona este inundată.
Primarul oraşului Calafat a declarat că, în urmă cu opt luni, s-au asfaltat mai multe străzi din localitate, însă opt tone de bitum a rămas în plus, aşa că s-a amenjat un teren de tenis pe malul Dunării. La momentul respectiv nimeni nu a luat în calcul că zona este una inundabilă, aşa că investiţia a fost făcută. Edilul susţine că nu s-au cheltuit mulţi bani, aproximativ 3.000 de lei. „Zona unde a fost construit acest teren de sport este inundabilă, dar acest lucru se întâmplă odată la câţiva ani. În momentul în care o să crească nivelul Dunării cu siguranţă terenul va fi inundat, dar eu cred că o să reziste. Directorul Primăriei a luat singur decizia să facă această investiţie, iar acum nu mai avem ce să facem. După asfaltare ne-a mai rămas bitum, iar dacă nu era folosit într-un fel sau altul trebuie să îl aruncăm“, a spus Lucian Ciobanu, primarul oraşului Calafat.
„Investiţie degeaba pe bani oamenilor“
Locuitorii oraşului Calafat au declarat că nu înţeleg de ce autorităţile au construit un teren de sport într-o zonă inundabilă. Oamenii au aflat repede de investiţia făută şi cred că autorităţile au făcut lucrarea fără cap. „Acolo este investiţie degeaba pe bani oamenilor. De ce să construieşti un teren de sport lângă malul Dunării? Chiar nu înţeleg acest lucru. O să vedeţi că la anul va fi complet distrus şi vor face altul tot acolo. Aşa este la noi în România. Lucrurile se fac de mântuială şi nimănui nu îi pasă“, a spus un localnic.
Primăria oraşului Calafat nu se află la prima investiţie făcută doar de dragul de a fi făcută. În anul 2014 a obţinut de la Uniunea Europeană 300.000 de euro pentru amenajarea unui heleşteu. Lacul a a secat la două luni de la inagurare, iar autorităţile au dat vina pe constructor.
Comentarii recente