Archive for: martie 30th, 2018

Cea mai mare realizare a lui Mircea Guta: A fraudat Calafatul cu peste 16 miliarde de lei vechi!

Intr-un ziar local online apropiat fostului primar al orasului Calafat, Mircea Guta, au aparut ode de multumire si de apreciere pentru Guta, in articolul cu pricina ni se spune ca realizat fel de fel de lucruri in Calafat, ca a fost cel mai bun primar al orasului si alte aberatii care incearca sa-i creeze acestuia o imagine favorabila in randul calafetenilor, de parca oamenii din Calafat sunt niste naivi si se lasa prostiti de manipularile de pe respectivul ziar online, daca ii putem zice asa, pentru ca este doar o fituica redactata de oameni din fosta echipa a lui Guta.

Calafetenii au vazut cine a fost acest Guta si ce dezastru a lasat in urma lui, o infrastructura facuta praf, uzina termica falimentata, nici un investitor de anvergura adus in Calafat, caini vagabonzi la toate colturile, cheltuieli fara rost si multe altele.

Cea mai mare realizare a fostului primar Guta, daca ii putem spune realizare, a fost prejudiciul de peste 16 miliarde de lei vechi care i l-a adus Calafatului si pentru care a si fost trimis in judecata de procurori, fiind de altfel singurul primar din istoria orasului nostru care a fost trimis in judecata pentru fraudarea bugetului local.

Mircea Guță, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2014, pe vremea când era primar al municipiului Calafat, pentru luare de mită și abuz în serviciu, el fiind acuzat că a primit o mașină de la Constantin Coman, administrator de societăți comerciale, în schimbul acordării unor contracte din bani publici.

Potrivit DNA, în perioada 2008-2011, Mircea Guță, în calitate de primar al municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de Constantin Coman.

In acest dosar a fost găsit vinovat şi condamnat, de judecătorii de la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă totală de 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Acesta este Mircea Guta si aceasta este marea lui realizare in fruntea Primariei Calafat, realizare cu care va ramane definitiv in istoria acestui oras.

Si aceasta “realizare” este doar una din multele care se pare ca le-ar fi facut si pentru care ar exista cercetari. O alta mare fapta a acestui Guta a mai fost celebra balta de la Tuturoaie, pentru care Primaria Calafat trebuie sa achite alte 13 miliarde de lei vechi fara rost, pentru o balta la marginea orasului care nu a fost realizata cum trebuie.

Numai aceste doua realizari insumeaza peste 29 de miliarde lei vechi, cu care suntem siguri ca s-ar fi putut face multe lucuri bune in Calafat, precum asfaltarea strazilor, un parc industrial pentru crearea de locuri de munca, s-ar fi putut rezolva problema cainilor, s-ar fi putut reabilita Spitalul Calafat si multe altele.

Daca redactorii respectivului ziar continua sa batjocoreasca acest oras prezentandu-ne astfel de oameni, le promitem ca si noi le vom prezenta adevaratele lucruri care le-au facut acestia.

 

Imagini pentru mircea guta calafat