Archive for: aprilie 2018

Răzbunarea de la Calafat dovedită de anchetatori. Primarul a fost vânat de fosta angajată pentru a-l implica într-un accident rutier inventat

Preluare: www.ziaruldecraiova.ro

Cazul primarului din Calafat, Lucian Ciobanu, care a fost cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului a fost clasat după ce anchetatorii au stabilit că plângerea și declarațiile împotriva lui au fost mincinoase.

În referatul polițiștilor se menționează faptul că Ionela Popa, angajată dată afară din dispoziția primarului, s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Calafat acolo unde a anunțat că a fost implicată într-un eveniment rutier. Aceasta a susținut că nu a păstrat distanța regulamentară de mers și a intrat în coliziune cu mașina condusă de primarul Lucian Ciobanu. Acesta din urmă și-ar fi continuat drumul fără să oprească, părăsinf astfel locul accidentului.
Pentru că polițiștii ar fi informat-o că sesizarea ei nu îi obligă să îl verifice pe primar chiar în acea seară pentru că era vorba de un accident fără victime omenești, iar primarul avea la dispoziție 24 de ore să anunțe incidentul, femeia a plecat de la secție. Aceasta și-a luat copilul de 17 ani, l-a dus la spital unde le-a povestit medicilor că fiul său a fost victima unui accident rutier și are o contuzie la cap. Cu actele de la medic, s-a întors la secția de Poliție unde a dat o nouă declarație. Conform acesteia, femeia s-ar fi aflat în mașină cu fiul ei în momentul producerii incidentului rutier, el devenind astfel o victimă.

Primarul s-a prezentat și el a doua zi la poliție pentru a le demonstra oamenilor legii că nu a fost implicat în niciun incident. Mai mult decât atât, toate verificările ulterioare ale polițiștilor au arătat că accidentul rutier fusese, de fapt, o invenție a fostei angajata de la primărie.

„În data de 06.04.2018, la sediul poliției municpiului Calafat, s-a făcut un experiment judiciar fiind poziționate față-spate cele două autoturisme, constatându-se că zonele avariate nu au corespondență de la un autoturism la celălalt, rezultând că între ele nu s-a produs o coliziune.”, se arată în referatul înaintat de polițistul anchetator către procurorul.

Și declarația conform căreia fiul femeii ar fi fost victima accidentului a fost demontată de ancheta oamenilor legii.
“…fiind audiat în prezența mamei sale și a apărătorului ales, (…) a declarat că diagnosticul care I s-a stabilit de Spitalul Municipal Calafat este eronat, afecțiunea pentru care s-a prezentat neavând legătură cu evenimentul rutier din data de 01.04.2018 și nu se consideră victimă a unui accident rutier, refuzând să se deplaseze la IML Craiova și nu depune plângere penală”, se menționeaza în același referat.

 

Cu aceste dovezi, procurorul de caz a clasat dosarul, dovedind astfel reaua-voință a Ionelei Popa.

Acum, primarul Ciobanu susține că nu o să lase lucrurile nepedepsite de lege. A mers la Direcția Națională Anticorupție cu rezultatele auditului care o indică pe fosta angajată ca fiind parte a unor fraude imense care au afectat bugetul local. 650 000 de lei s-ar fi scurs din banii contribuabililor către patru firme de construcții din oraș, în baza unor referate de necesitate falsificate de gestionara Ionela Popa, bani care se întorceau apoi către angajață și alți colegi din Primărie care o ajutau. Printre aceștia se află și Dan Vârtopeanu, administratorul orașului, și Camelia Oncică, directorul economic.

La vremea descoperirii fraudei, primarul a dat dispoziție de eliberare din funcție pe numele gestionarei Ionela Popa, iar la două zi după acest eveniment, în seara zilei de Florii, femeia a înscenat întreg accidentul. Scopul ascuns al acesteia ar fi fost acela de a demonstra că primarul se urcase băut la volan după ce ar fi petrecut la ziua primarului din localitatea Ghidici.

 

Breaking News: Lucian Ciobanu noul președinte al PSD Calafat

Surse demne de încredere de la cel mai înalt nivel al PSD ne confirmă că pregătirile pentru noile alegeri europarlamentare și prezidențiale vor fi coordonate de către actualul primar al Calafatului, Lucian Ciobanu.
PSD la Calafat este de ceva timp un partid invizibil și care coboară treptat în popularitate. Singură soluție este plasarea unui lider popular la carmele formațiunii.

În acest moment Lucian Ciobanu este singurul lider al PSD din Calafat care deține un procent de notorietate ridicat.
O serie de proiecte de dezvoltare locală au fost blocate sau au stagnat pentru că primarul nu a fost și liderul partidului la Calafat.

Mai mult, se pare că această mișcare de imagine va veni pentru a infirmă zvonurile că dau o ruptură între județ și Lucian Ciobanu, zvonuri care nu aduc decât pierderi municipalității dar și partidului.
Interesul local se pare că i-a făcut pe liderii județeni ai PSD să recurgă la această soluție.

Vom reveni cu amănunte direct de la sursă.

Adopta un caine vagabond din Calafat si poti merge intr-o excursie gratuita!

Primăria Municipiului Calafat și Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța, organizeaza în perioada 21 aprilie – 05 mai 2018 o campanie publica de adoptie pentru caintii vagabonzi din Calafat.

Câinii oferiţi spre adopţie sunt strânşi de pe străzile municipiului Calafat, vaccinaţi, sterilizaţi, microcipați de Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța.
Cei care doresc să adopte un câine fără stăpân se pot adresa la numărul de telefon: 0732358406 (Daniela Popovici – persoană de contact) și trebuie să aibă asupra lor buletinul de identitate.

Excursia va fi oferită după data de 9 mai și va fi sponsorizată de mai mulți agenți economici din Calafat.

Gigantul elveţian Clariant construieste o fabrica de 100 de milioane de euro la Podari

Grupul elveţian Clariant, cu activităţi în industria chi­mică, investeşte peste 100 mil. euro în fabrica pe care o construieşte la Podari, o comună la aproximativ 10 km de Craiova, judeţul Dolj. Compania va produce bioetanol, un combustibil alternativ obţinut din reziduuri agricole, folosit şi ca aditiv în benzină.

„Investiţia noastră este una dintre cele mai mari din sud-vestul României şi demonstrează angajamentul Clariant de a aduce în România tehnologii şi echipamente de ultima generaţie. Ne dorim ca proiectul nostru să con­tri­buie la atragerea unor noi afaceri în regiune“, au spus reprezentanţii Clariant. Investiţia va crea peste 400 de locuri de muncă în total, producţia urmând să înceapă în 2020. Terenul pe care va fi ridicată fabrica a apar­ţinut fostei fabrici de zahăr din Podari. De ce au ales elveţienii comuna Podari: apropierea de terenuri agricole, existenţa unei zone industriale dotată cu toate utilităţile şi accesul facil la transport rutier şi de cale ferată.

Proiectul Clariant de la Podari se adaugă unei liste scurte de investiţii de cel puţin 100 de milioane de euro ale companiilor în România din ultimul an, care pot accelera dezvoltarea economică a unei regiuni.

 

Imagini pentru clariant

S-a lansat licitatia pentru constructia primei parti a conductei de gaze Craiova-Calafat

In sfarsit! Calafetenii si ceilalti locuitori ai sudului judetului Dolj, primesc o veste buna, Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias a scos la licitatie constructia primei parti din conducta de gaze Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat, aceasta faza a constructiei are o valoare de 8,408,260 euro, va avea o lungime de 39,292km si va fi gata in 24 de luni de la atribuire.

Conducta de gaze poate reprezenta salvarea Mun. Calafat de la starea dezastruoasa in care se afla, poate aduce investitori in unitati de productie si poate fi o sursa destul de ieftina de incalzire pentru calafeteni.

Din pacate, exista si o veste proasta, constructia acestei conducte de gaze pana la Calafat  va mai dura probabil cativa ani buni, dar cel mai imporant este ca au inceput procedurile pentru constructia conductei de gaze si chiar daca va dura ceva timp, intr-un final va ajunge si la Calafat.

Mai jos puteti vedea licitatia publicata de TRANSGAZ S.A in data de 10.04.2018 cu privire la constructia primei parti din conducta de gaze Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat.

https://infocentrum.ro/Conducta_de_transport_gaze_naturale_Dn500_Craiova_Segarcea_Bailesti_Calafat__reconsiderare_traseu_conducta__tronson_Craiova_Segarcea_-178463-1.html

http://www.licitatia.ro/conducta-de-transport-gaze-naturale-dn—-craiova-segarcea-bailesti-calafat-reconsiderare-traseu-conducta-tronson-craiova-segarcea-3011898-restricted.html?

Imagini pentru transgaz calafat

 

 

Acum 10 ani Mircea Guță devenea primar al Calafatului, cea mai neagră perioada a municipiului!

În anul 2008, un necunoscut până în acel moment, Mircea Guță devenea primar al Municipiului Calafat. Primul primar din istoria orașului condamnat pentru mită, abuz în serviciu și cu o profundă atracție față de banul public.
În doar câteva luni de la preluarea mandatului, acesta primea un autoturism Crysler C300, șpagă de la partenerul sau de afaceri Coman Constantin, alături de care incheiasa o serie de afaceri umilitoare pentru Primăria Calafat.
Cloramină la preț de 50 ori mai mare, dar și o serie de materiale la suprapret erau achiziționate în acel moment de Primăria Calafat pentru a îi satsface dorința primarului de a primi un autoturism modern.

În acest timp, primarul penal Mircea Guță petrecea în vacanțe de lux pe banii partenerilor de afaceri, în timp ce orașul se distrugea în fiecare zi.
Au urmat o serie de firme care au făcut profit bun pe spatele calafetenilor. Bilanțul modest al DNA spune că în primii 3 ani de mandat, Mircea Guță ar fi prejudiciat cu 400.000 euro bugetul local, însă surse din interior ne confirmă că sumele ar fi fost mult mai mari.

Fără să aibă pic de respect, Mircea Guță a continuat abuzul și în perioada următoare, adică începând cu anul 2011, dar la un alt nivel. Sume absolut inimaginalbile au fost cheltuite pe lucrări fictive, achiziții supraestimate sau contracte umflate la maxim pentru bunăstarea primarului penal.
https://www.news.ro/justitie/dolj-fostul-primar-din-calafat-mircea-guta-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-pentru-luare-de-mita-si-abuz-in-serviciu-1922401914092017031716840285

SERIALUL MIRCEA GUTA – CALAFATUL FURAT DOAR PE REALITATEADUNAREANA.RO

Singurul ziar liber din zona a publicat fiecare detaliu din activitatea infrationala a primarului penal si reia acheta distrugerii Municipiului Calafat cu documente bomba noi!
Cum s-a furat din 2011?
Unde au ajuns banii municipiului?

Urmeaza dezvaluiri incendiare!

Imagini pentru mircea guta calafat

Bombă: Atentat asupra integrității primarului Lucian Ciobanu. Detalii aici!

Este efervescență mare în primăria Calafat după ultimele evenimente care au ieșit la suprafață în ultimele zile. Pe de-o parte, rezultatul auditului financiar comandat de primarul Lucian Ciobanu a arătat că în instituție se fură ca în codru, iar oameni în poziție-cheie au știut și au favorizat furturile sau au beneficiat de pe urmele lui. Pe de altă parte, se anchetează incidentul din trafic în care primarul ar fi fost atras cu scopul evident de a se demonstra că se afla băut la volan.

Povestea începe în luna februarie a acestui an, atunci când primarul a solicitat efectuarea unor plăți, dar a fost înștiințat că nu mai există sume disponibile. Edilul a dispus la vremea respectivă înființarea unei comisii de verificare care să auditeze întreg compartimentul de Contabilitate de la începutul anului 2016 și până la finalul anului 2017. Verificările documentelor contabile, a facturilor, bonurilor de consum și referatelor de necesitate au scos la iveală mașinațiuni financiare cu documente și semnături falsificate. Toate verificările au condus către trei persoane din primărie: Ionela Popa, gestionar, Dan Vîrtopeanu, administrator public, și Camelia Oncică, director economic.

“Analiza documentelor contabile a durat câteva săptămâni, timp în care am discutat cu toate persoanele ale căror semnături se regăseau în documente. Concret, a ieșit la iveală faptul că gestionara falsifica facturi și referate de necesitate care nu erau verificate de directorul economic și care primeau apoi viza “bun de plată” de la administratorul public. Plățile se făceau din bugetul local pentru achiziția de diferite materiale de construcții, iar banii ajungeau în conturile a patru firme din localitate. Bănuim că banii se întorceau apoi la angajații primăriei care favorizaseră aceste plăți”, explică Maria Colină, președinta Comisiei de control.

Toate problemele identificate în urma auditului s-au concretizat într-un raport înaintat primarului. În acest document se arată cum funcționa șirul ilegalităților din instituție.
“Achizițiile se făceau direct de magazionerul Popa Ionela, cu eludarea legii achizițiilor publice, evitându-se cu intenție biroul achiziții publice, tocmai pentru a nu exista riscul ca aceste materiale (cele care erau achiziționate efectiv) să fie comandate de angajații respectivului birou prin, prin comanda pe SEAP, de la alți furnizori decât cei agreați de aceasta.” , se arată în raportul final.

Tot în raport se evidențiază faptul că unele bonuri de consum aveau semnături falsificate. Practic, cei ale căror semnături figurau în acte nu și-au recunoscut semnătura, unii dintre ei aflandu-se la data întocmirii documentelor în concediu. Mai mult decât atât, pe unele bonuri apare semnătura unei persoane care nu mai lucra în primăria Calafat.

Toate aceste date, precum și calculul care arată un prejudiciu de 650 000 de lei, au fost prezentate în cadrul ședinței de consiliu local de săptămâna trecută, iar a doua zi, gestionara Ionela Popa a primit dispoziția de eliberare din funcție. Acesta este momentul care ar fi declanșat un amplu plan de discreditare a primarului Ciobanu.

Petrecerea de Florii a primarului din comuna Ghidici a fost momentul perfect pe care complotiștii l-ar fi așteptat. Primarul povestește că a fost urmărit și hăituit de-a dreptul de o mașină în care se afla fosta angajată, Ionela Popa.

“Am fost la ziua primarului de la Ghidici. Nu am băut pentru că sunt sub un tratament medical. Am simțit că sunt urmărit, dar nu mi-am dat foarte bine seama de momentul în care au intrat cu mașina în mine. Am mers acasă, iar astăzi am mers să dau declarații la poliție.”, explică Lucian Ciobanu, primarul din Calafat.


Doar că Ionela Popa a mers la poliție de seara trecută și a declarat că mașina sa a fost lovită de o mașină în care se afla primarul. După ce polițiștii au informat-o că incidentul este considerat tamponare ușoară, iar cel de-al doilea șofer se poate prezenta în decurs de 24 de ore pentru că nu există victime, femeia a mers cu fiul său la spital unde a susținut că a fost rănit în timpul incidentului.

“Sunt sigur că ea și toți cei care au fost afectați de descoperirea furtului din bugetul Primăriei doreau să dovedească faptul că m-am urcat băut la volan. Când au văzut că incidentul este considerat unul ușor, au mers la spital să demonstreze că a fost un accident cu victime. Eu pot demonstra că mașina mea nu a fost avariată, că există doar niște zgârieturi pe bara din spate. Există dovada în dosarul de CASCO pe care mașina îl are. Vreau să dovedesc faptul că am fost urmărit, o sa depun o plângere la Parchet și o să cer înregistrările telefonice ale persoanelor pe care le bănuiesc.” , a încheiat primarul Ciobanu.

Pentru a avea o imagine a întregului prejudiciu din bugetul local și pentru a afla de cât timp durau aceste ilegalități, se va întocmi o nouă comisie de audit care va verifica documentele contabile din perioada mandatului fostului primar, Mircea Guță.

Preluare, mai multe detalii: https://www.ziaruldecraiova.ro/plan-de-razbunare-ca-la-hollywood-esec-ca-filmele-cu-prosti-cine-i-pus-gand-rau-primarului-din-calafat