Archive for: noiembrie 2021

Breaking News! Fera Marieta caștigă concursul pentru postul de director al școlii “GHEORGHE BRĂESCU”. Dorel Mituletu umilință fără margini.

Scenariu de film la Şcoala “GHEORGHE BRĂESCU” din Calafat. Inteferența primarului ales al Calafatului, Mituletu Dorel în conducerea scolii din Calafat a luat sfarșit.

Filmul evenimentelor: În încercarea masochistă de a îi pedepsi pe toți cei care l-au ajutat să ajungă pe scaunul de primar, licențiatul de Spiru Haret, Dorel Mituletu a intervenit brutal în destinele învățământului local.

Astfel acesta a ales să se facă de rușine într-un mod greu de imaginat. A promovat o profesoara pe postul de director interimar al Scolii nr.1 din Calafat făcând abuz în funcție sub formă continuată. Directoarea promovată de eminența cenușie din primăria a reușit să se facă de rușine încă de la prima probă a concursurilor de directori, picând cu brio și părăsind concursul.

În schimb, fostul director, profesor Fera Marieta, a reușit în cele din urmă să promoveze toate probleme concursului pentru postul de director și va fi noul manager al instituției pentru următorii 5 ani. Cu o experință managerială de necontestat și cu performanțe notabile, schimbarea din funcție a fostului si viitorului director a fost și rămâne una dintre nedreptățile făcute de cel care a obținut o diplomă de licență în jurul vârstei de 50 de ani.

Nu este doar victoria normală și profesională a candidatului cel mai pregătit, este și victoria bunului simt. În mod normal, primarul actual, Mituletu, trebuie să își prezinte scuzele tuturor parinților și copiilor legați de scoala nr.1 din Calafat.

După cum am menționat, relevanța primarului actual în afara municipiului este 0. 0 pe toate liniile și asta știu si factorii județeni și naționali. Un primar mic, cu fapte și realizări minore, un om fără studii, cu răutăți și ură personală generate de insuccesele proprii, care nu va fi menționat în vreo formă a istoriei locale.

Așa cum Realitatea Dunareana a prefațat declinul poltici al lui Mircea Guță, Lucian Ciobanu având dreptate mai devreme sau mai tarziu, astăzi putem spune că începe declinul politic pentru primarul Mituletu.

Una spune, alta face! Facem economii, neavând viceprimar, dar plătim miliarde lunar apropiaților din cabinetul personal!

Debandada cheltuielilor publice făcute de actuala administrație locală întrece orice imaginație. Alaiul de specialiști aduși de primarul Mituletu în primărie, pentru a dezvolta orașul, întrece orice limită a imaginației în ceea ce privește sumele chelutuite pentru plata serviciilor acestora.

Practic, alaiul specialiștilor, aduși în primărie acum un an, a costat mai mult de 12 miliarde bugetul public. Astfel din taxele și impozitele plătite de fiecare calafetean, au fost renumerați lunar majoritatea celor implicați în campania de lipit de afișe a actualului primar.

“Oameni care își fac treaba foarte bine”, după cum relatează actualul primar. Întrebarea simplă care se naște de aici este următoarea: Dacă discutam de niște specialiști în anumite domenii, de ce nu lucrează în mediul privat, pe salarii mult mai bune? Mai mult, CV-urile celor angajați sunt jalnice, predominând facultatea Spiru Haret, ca formare teroretică.

Chiar și legendarul primar Mircea Guță ar fi invidios să vadă expandarea cabinetului primarului din ultimul an. Toate aceste discrepanțe publice fiind practic rezultatul lipsei de experiențe manageriale ale actualului primar Mituletu. În întreaga carieră publică, acesta având singurele funcții de conducere ca viceprimar sau șef de poștă.

Mitul primarului gospodar a dispărut foarte rapid la actualul, acesta deși anunța că face economii prin neplata salariului unui viceprimar, face însă cheltuieli majore pentru a își plăti niște apropiați fără să facă nimic.

Mituletu a confirmat informațiile noatre prin simplul fapt că după un an de mandat nu a facut o evaluare a celor angajați și eventual nu a disponibilizat pe nimeni, deci faptul că au fost, sunt și vor fi plătiți pentru alte lucuri este acum confirmat.

P.S. MAJORITATEA NICI LA ACȚIUNILE DE VOLUNTARIAT NU MAI PARTICIPĂ!

După mai mult de 20 de ani în politica locală, Dorel Mituletu a publicat un bilanț, de primar, făcut de un angajat.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când Dorel Miutletu se regăseste in clasa politică locală și mai bine de un an de cand din poștaș a devenit primar.

Pentru a întelege ce a produs omul politic Mituletu pentru comunitatea locală, trebuie să înțelegem că timp de 20 de ani acesta a schimbat scaunul de consilier local, cu cel de viceprimar și în prezent cu cel de primar.

Ce a rămas în urma consilierului Mituletu se poate vedea, ce a ramas in urma viceprimarului Mituletu se vede, însă ce se va vedea în urma primarului Mituletu a ales să ne transmită chiar primarul printr-un mesaj pe contul personal de Facebook.

Avand în vedere că a trecut un an de mandat, primarul actual a ales să publice un bilanț în care mai avea de menționat că străzile, curentul, apa sau dunarea sunt realizări personale. În schimb Mituletu nu a răspuns la întrebarea simplă: Pe ce a ales să cheltuiască bugetul alcătuit din taxele si impozitele calafetenilor, de 300 MILIARDE lei vechi?

Oare sutele de milioane cheltuite pe rafturile bibliotecii, pe remorcuta cainilor, pe motorina record achizitionată sau pe servicii fără acoperire vor rămâne de domeniul trecutului?

Singura șansă de a supraviețui politic pentru Mituletu, cel care este platit din bani publici de mai bine de 20 de ani, era să realizeze ceva în acest mandat. După cum a ales să menționeze acesta, chiar și după un an de mandat, ne aflam tot în situția propunerilor.

Trebuie menționat faptul că timp de un an Mituletu a beneficiat de suport 100% din partea consilierilor locali, care au aprobat peste 99% dintre hotărârile propuse, unele chiar și de mai multe ori, nefiind redactate corespunzător.

Cel mai trist aspect legat de primul an de mandat al actualului primar este că deja a creat ideea ca nu va reuși să realizeze mai nimic. Cu fiecare zi în care este plătit din bani publici si direcționează zeci de miliarde din taxele și impozitele calafetenilor, Dorel Mituletu ține să demonstreze ceea ce Realitatea Dunareană a spus la inceput de mandat: Ne vom confrunta cu cel mai slab mandat de primar din istoria municipiului CALAFAT.

P.S. Pentru cei care îî acuză pe specialiștii aleși să conducă destinele orașului, noi considerăm că echipa din fruntea orașului își face treaba foarte bine și eforturile făcute de aceștia se vor vedea, este însă păcat că actualul primar nu dorește să le promoveze inițiativele.