Archive for: decembrie 2021

Șoc la Calafat: Proiectul PSD de susținerea a mediului de afaceri local a trecut în unanimitate! Primarul a rămas rupt de realitatea antreprenorială!

Incredibil dar adevărat. Pe lângă persoanele fizice și entitățile jurdice vor beneficia de reducere la plata impozitelor locale. Măsură cu impact liberal propusă de PSD Calafat pentru spijinul mediului de afaceri a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Municipal Calafat.

Evoluția proiectului: La propunerea mediului de afaceri local și a reprezentanților din domeniul economic de pe raza Municipiului Calafat, conducerea PSD a propus forului statutar de conducere de la nivel local al partidului demararea proiectului de hotarare locală pentru stabilirea unei bonificații acordate și persoanelor jurdice la plata taxelor și impozitelor locale.

Astfel, marti, 2 noiembrie comitetul exececutiv de conducere al PSD Calafat a aprobat sustinerea proiectului. Demersurile de promovare a acestui proiect au continuat și având în vedere măsura normală propusă, consilierii locali au votat în unanimitate acest proiect benefic.

Șocul vine din partea primarului, care într-o postare absolut penibilă pe contul de socializare propriu și-a arogat direct acest proiect care nu îi aparține.

Argumentăm această afirmație pentru că în orice localitate, primarul nu este parte a consiliului local, nu are autoritate în stabilirea taxelor și impozitelor locale, mai mult, la Calafat se pare că administrația plătită din taxe și impozitele publice s-a opus acestui proiect.

Afirmația primarului Dorel Mitulețu: Prin aceasta încercăm să venim în sprijinul agenților economici care întâmpină dificultăți financiare în această perioadă pandemică, reducând fiscalitatea în privința acestora.

Pe lângă fractura logică din această frază se remarcă și lipsa de experiență minimă economică a celor care au putut redacta o asemenea propoziție. Având în vedere cadrul fiscal legislativ în vigoare astăzi în Romania, primarul unei localități are rol artificial în ceea ce primarul Calafatului își arogă dând dovadă de incapacitatea intelegerii mecanismelor fiscale locale suveran fiind CONSILIUL LOCAL.

Un alt argument că cel din fruntea orașului nu cunoaște ce presupune o afacere, o firmă sau cum se plătesc salarii în mediul privat este dat de faptul că acesta, deși liberal nu a avut o firmă, nu a plătit un salariu, nu a plătit un impozit ca societate, nu a cunoscut mediul concurențial de afaceri. În intreaga activtitate, Dorel Mituletu a fost doar angajat la stat pătit din banii cetățenilor.

Imagine preluata cont FB personal Dorel Mituletu

P.S. Dacă plânge pe umerii mediului de afaceri, îl invităm public pe actualul primar, ca atunci când nu va mai fi în fruntea orașului să le plătească tuturor celor care au fost angajați de el salariile actuale pentru un an din banii personali, pentru a întelege ce povară aduce fiecărui calafetean zilnic.

PROIECT EȘUAT! DEZASTRUL FĂCUT DE ACTUALA ADMINISTRAȚIE A CALAFATULUI VA FI PLĂTIT DE TINERI ȘI NEPOȚI! Actuala administrație bagă în faliment orașul!

Cu trecerea timpului afirmația făcută de RD prinde tot mai mult contur: Avem cea mai slabă administrație din istoria Municipiului Calafat!

Dezastrul administrativ produs de actualii specialiști în management care conduc Calafatul astăzi se va resimți pentru cateva generații. Aducem cifre și argumente în ceea ce reprezintă falimentul modern al Municipiului Calafat!

1) Atragerea de investitori în Calafat distrusă pentru următorii ani. Prin minciunile publice exprimate direct pe contul public de FACEBOOK al primăriei, opinia potențialilor antreprenori a fost puternic afectată printr-o serie de manipulări în interes personal.

Astfel, concesiunea și crearea locurilor de muncă prin parcul fotovoltaic, doar o gogoriță a administrației, nimic concret, toate pe spatele calafetenilor. Nu trebuie să mai menționăm cum cu o nerușinare crasă prea-înalții conducatori ai urbei noastre ne învățau cât de câștigat va fi Calafatul prin atragerea unor investitori. Rezultatul 0.

2) Cele mai mari TAXE LOCALE DIN ISTORIE! Se prefigureză zile negre pentru antreprenorii locali. Politica bolșevică dusă de grupul care căpușează astăzi dezvoltarea orașului a condus în cifre nominale la cele mai MARI TAXE LOCALE PENTRU ANTREPRENORI LA CALAFAT DIN ISTORIE. Pachetul de susținere se lasă așteptat.

3) Investitorii vror să vină în zonă, administrația nu îi primește. 2021 în care zona turistică din jurul Calafatului nu a atras măcar un nou investitor sau o extindere a unei investiții locale. Deși primăria a încercat să concesioneze o serie de parcele în zonele turistice din apropierea Dunării, toate aceste demersuri au fost abandonate fără a se exprima motivul public. Posibilitatea extinderii zonei de turism dunărean de la Debarcader și până la Bascov a fost un eșec pentru actuala administrație care se pare că se va axa mai mult pe conservarea biosferei, decat pe atragerea investitorilor și pe crearea de noi locuri de muncă. P.S. Rămâne WC-ul.

4) A promis că va finanța sănătatea și învățământul. Rezultatul demagogiei publice în cifre: alocare publică pentru învătământ = 2 mld lei vechi, pentru sănătate/ spital 3 mld lei vechi. Practic cele mai mici sume alocate din istorie. Concluzia este foarte simplă, s-a ales să se plătească unul sau doi angajați anual cu sume egale cu sumele alocalte pentru toate unitațile de învățământ și sănătate.

5) O asfaltare de 200m trâmbițată dar nefinalizată. Rușinosul moment de autodistrugere publică prin prezentarea investiției în un petec de asfalt a atras hohote de râs atât în zonă cât și în regiune. Dacă anii 2000 aducea asfaltarea și betonarea tuturor străzilor din Calafat, administrația Mitulețu a reuși promporțional o asfaltare de cam 0,2% din ce însemau realizările de atunci. Față de Municipiul Băileși, nici nu trebuie să ne comparăm.

6) Stadionul, baza sportivă, sala de sport și bazinul olimpic. Din lista proiectelor de tip telegondolă, parc de distracții sau altele, putem spune că astăzi aceste proiecte trebuiau cel puțin demarate, însă bâlbâiala administrativă poate duce la pierderea lor.

7) Expandarea cabinetului personal de propagandă exclusiv prin angajați publici. Trist dar adevărat, astăzi putem spune că există o serie de angajați care se ocupă cu poze, postări și susținere publică față de cel care le-a valorificat competențele prin oferirea unui post plătit din bani publici. Acest lucru a dus la includerea in cerințele de angajare și în fișa postului a criteriilor precum postarea de laude la adresa conducătorului, pupincurism public și activitate 0.

8) Primul an în care nici măcar nu se mai vorbește despre soluții de incălzire, fie centralizate, fie pe gaz, fie prin pompe de presiune, fie prin energie regenerabilă. Practic se finalizează procesul de dezmembrare și vânzare de fier vechi a fortei termocentrale.

9) Calafatul un oraș foarte murdar în comparație cu multe municipii de acest nivel. Calafatul pierde și titlul conferit acum ceva ani de cel mai curat oraș din România. Astăzi Calafat a ajuns o localitate măturată în centru și groapă de gunoaie la periferie. Chiar și amenda dată de garda de mediu Dolj a confirmat acest dezastru.

În concluzie, după mai bine de un an de administrare publică rezultatele se cam văd cu ochiul liber. Menționăm însă două dintre cele mai mari realizări.

  1. Au reușit să îi spele imaginea vechiului primar prin exacerbarea incompetenței administrative și rezultate sub 0.
  2. Au reușit să îi unească pe calafeteni, pe cei care nu au reușit să îî angajeze pe salarii din bani publici, împotriva lor.

Vom reveni cu o altă serie de detalii despre ceea ce numim dezastrul administrativ cu impact direct asupra nivelului de trai al calafetenilor normali, a puterii de cumpărare, a umflării taxelor, impozitelor și salariilor proprii.

O imagine cat 1000 de cuvinte!

Nu putea nimeni să descrie mai bine situația de la Calafat:

Dacă cineva se mai întreabă cum merg lucrurile în zonă.

NO COMMENT!

Asfaltare mică, întrebări multe? Cine își bate joc de noi?

Am ajuns de râsul lumii! Parodia politico-social-administrativă oferă scenarii zilnice. Ne întrebăm: oare cine își bate joc de imaginea primarului?

În orice localitate din Europa, daca dorești să promovezi o investiție publică, nu faci asta după ce a trecut 30% din mandat și asfaltezi 200m liniari de stradă. Practic suntem COMUNĂ SAU SAT. În acest ritm, actuala administrație nu va asfalta nici măcar un singur kilometru până la finalul mandatului.

Argumentăm public principalele probleme generate de utila investiție realizată din taxele și impozitele calafetenilor.

Având în vedere că astăzi mai bine de 90% din asfaltări sau infrastructura de drumuri se realizează pe proiecte naționale sau europene, exemplul clar fiind asfaltarea completă a Municipiului Băilești, la Calafat cheltuim bani publici direct din bugetul local pentru a ne poza în fața unui petec de asfalt.

Era utilă investiția și suma plătită considerăm că este una bună, dar felul în care s-a realizat atrage o serie de întrebări:

  1. De ce asfaltările nu se fac pe proiecte de infrastructură și pe bani aduși din afară? Oare specialiștii aduși de primarul în funcție se pricep doar la poze?
  2. Valorea investiției este de 276.000 lei. La un calcul simplu făcut din primele surse online observăm că prețul pentru furnizarea și instalarea asfaltului fin și grosier in două straturi este maxim 60 lei pe m2. Preț asfalt de 5 cm in 3 cm grosime, impreuna cu pregătirea și consolidarea bazei. Conform: https://www.daibau.ro/preturi/asfalt. Deci prețul maxim este de 60 lei. Lungimea tronsonului asfaltat din banii calafetenilor este de 200 metrii si lățimea celor 4 benzi sub 20 de metrii. Astfel s-a realizat o asfaltare pe 4000m2. Conform https://www.daibau.ro/preturi/asfalt și a prețului maxim sugerat online am avea cam 4000 x 60 = 240.000 lei cu 36.000 lei mai puțin decât prețul plătit.
  3. NU DORIM SĂ INSINUĂM NIMIC ȘI CONSIDERĂM CĂ PREȚUL DE LA CALAFAT A FOST UNUL CORECT AVÂND ÎN VEDERE CONTEXTUL ACTUAL.
  4. Cea mai importantă întrebare este însă de ce această lucrare nu s-a atribuit prin licitatie publică cu cerințe legate de calitate și preț? De ce a fost atribuită prin achiziție directă???
  5. De ce actualul primar nu a ales să facă această investiție în primăvară? În condiții de lucru mai bune și cu siguranță la prețuri mai bune???

Considerăm că actualul primar ar trebuii să răspundă la aceste întrebări și să vină cu detalii în privința acestei asfaltari pentru că este făcută din bani publici locali.

Lăsând aspectele tehnice și economice în seama specialiștilor, imaginea zilei vine chiar de pe contul personal al primarului. Îmbrăcat la costum, cravată și pantofi monitorizând lucrarea finanțată prin atribuire directă.

Oare își mai aduce cineva aminte de domnul primar Mituletu acum aproximativ 2 ani, atunci consilier al opoziției, îmbrăcat de șantier cu lopata și ruleta monitorizând săpăturile și calitatea lucrărilor de pe Tudor Vadimirescu?

Oare câte s-au schimbat în această perioadă astfel în cât transformarea să fie atât de mare, sau cineva își bate joc public de imaginea creată în timp de domnul Mituletu?

Cosiderăm că primează calitatea, prețul și garanția lucrării, nu selfiurile făcute de domnul primar Mitulețu pentru a posta pe contul personal în timpul programului. Și ce proiect, asfaltare 200 metrii liniari de stradă.

Un primar, două fețe! Parca am mai vazut acest film la Calafat!

După mai bine de un an de mandat pentru primarul Mituletu fața orașului Calafat nu s-a schimbat. Data de 1 decembrie 2021 a reprezentat cel mai trist eveniment de sarbatoare națională din istorie pentru Calafat. Fie că vorbim de pandemia Covid 19, fie de temperaturile scăzute, atunci când se va trage linie după acest eveniment se va realiza că nu se poate compara cu impactul istoric solemn care trebuia să fie generat de o un astfel de eveniment.

Dar să revenim la personajul politic numarul 1 la nivel de Calafat, primarul actual Mituletu, descris ca un primar cu dublă personalitate și rezultate 0 după mai bine de un an de mandat.

Vom argumenta de ce considerăm că acest primar, școlit pe perioada mandatului lui Mircea Guță, ca viceprimar, poate fi considerat un primar cu două fețe.

Prima față este cea a milosteniei, populismului și a Calafatului oligarhiei generate în jurul său. O față care nu percepe realitatea cruntă a unei pensii de 1000 lei pe care o ducea acum mai bine de un an pensionarilor calafateni.

Oare știe domnul primar,, cum ar fi să trăiești cu un salariu de 1500 lei net astăzi în Calafat?

Chiar dacă încearcă să pozeze în primar gospodar, cu reduceri de cheltuieli și economie pe banii calafetenilor, din păcate, evenimentele din primul an de mandat îl cam scot din această poză.

Fața reală a acestui primar este dată de risipa publică exagerată făcută pentru a își construi o oligarhie proprie, din păcate, formată din oameni fără specializare. Plătiți lunar cu salarii de manageri IT sau peste cele ale profesorilor universitari, Mituletu a adus în echipa sa de conducere o serie de oameni care în pofida celor care cred că îi sunt aserviți, realitatea este alta. Primarul le este aservit lor și cu o lipsă de personalitate sau de minimă experiență managerială nu îi va schimba, retrogada sau evalua pană la sfârșitul mandatului.

Ceea ce trebuie să înțeleagă domnul primar Mituletu este că nu plătește zecile de salarii de peste 100 de milioane brut din bugetul local prin banii aduși de dânsul de acasă, ci din banii pe care cu greu îi plătesc cei care muncesc zi și noapte în mediul privat, din banii stranși din pensii de 800 lei sau din alocații, din bani publici.

Argumentele publice sunt clare și trebuie să îi genereze o serie de întrebări actualului domn primar:

Dacă specialiștii aduși de el sunt așa de buni, de ce nu au fost, sunt sau vor fi angajați în mediul privat, pentru expertiza, profesionalismul sau munca prestată? Oare dacă ar avea o firmă i-ar putea plăti pentru ce fac?

Care este fața dumneavoastră adevărată domnule primar Mituletu? Atunci când urmăriți să strângeți gunoaiele de pe domeniul public în timpul liber, sau atunci când plătiți cu zeci de milioane angajați despre care știți mai bine ca noi că nu ar fi plătiți vreodată cu asemenea sume?

Dacă mai este nevoie vom menționa și interesele personal, de clan, pe care le are Realitatea Dunareană astăzi:

Interesele sunt același pe care le-a avut și le va avea și în viitor la nivel de oraș Calafat.

Aceste interese au fost, pe timpul mandatului primarului Guță, exprimate și deși nu ne doream, am avut dreptate și lucrurile au fost destul de clare și direct exprimate în timp ce mulți nu credeau și chiar ne acuzau.

Aceste interese s-au văzut și în timpul mandatului primarului Ciobanu, în care am fost singurii care au spus adevărul, atât timp cât PSD-ul lui Dragnea domina totul în Romania. Dacă ne aducem aminte, muți dintre actualii susținători ai primarului Mitulețu, atunci erau psd-iști convinși și sunt și astăzi.

Am fost singurii care am prevăzut un mandat slab la început pentru primarul Ciobanu și nu am fost noi cauza!

ASTĂZI SUNTEM SINGURII CARE ÎI SPUNEM RĂSPICAT PRIMARULUI MITULEȚU CĂ TREBUIE SĂ SE TREZESCĂ LA REALITATE! TREBUIE SĂ ADMINISTREZE CA UN PRIMAR CALAFATUL, NU CA UN OM CU DATORII! Primarul nu trebuie să fie al unui grup ci al tuturor calafetenilor, domnule Mituletu ii puteti angaja si pe ceilalti 10.000 de locuitori cu salarii de nababi si muncă 0?

În 2024 nu veți mai putea face reforme, pentru că atunci va fi târziu. Aveți mai mult de un an de mandat faceți curățenie în jur și în oraș. Oare vedeți unde s-a ajuns? Calafatul cel mai netransparent municipiu din Romania, Calafatul cel mai poluat oraș din Romania, Calafatul orașul cu cel mai mare consum de motorină la nivel de municipii pe cap de locuitor.

Este de notorietate publică susținerea timp de 4 ani a fostului om politic Mituletu pentru care nu cerem nimic, doar RESPECT PENTRU CETĂȚENII CALAFATULUI!