Archive for: august 2022

Avem primarul cu cea mai slabă notă la Bacalaureat din istoria Calafatului!

Trecerea timpului ne da dreptate. Avem cel mai slab primar din istorie și vom demonstra statistic aceasta afirmație.

Adeseori ne întrebăm de ce oare Dorel Mitulețu vine cu propuneri fantasmagorice, de ce oare ia decizii aberante împotriva oricărei logici, de ce oare nu are capacitatea de a-și respecta partenerii de dialog, de ce oare ne face comunitatea locală de râs la nivel național, de ce oare nu are misiune, viziune și obiective bazate pe niște priorități urgente pentru Calafat, ci doar cârpeli, de ce oare stârnește amuzamentul tuturor celor care îl ascultă atunci cand începe a vorbi datorită multitudinilor de erori gramaticale pe care le rostește după numai câteva minute de luat cuvântul. De ce oare are un vocabular atât de sărac fiind nevoit sa repete mereu aceleasi lozinci si proverbe (“minciuna are picioare scurte”, “ura și la gară”, “e simplu ca bună ziua” , “să terminăm odată cu vendetele politice”) etc.

Ei bine, pentru toate aceste anomalii care nu ar trebui să se regăsească în ADN-ul, educația și comportamentul unui primar, exista totusi o explicație și anume faptul că primarul Calafatului a beneficiat de o educație precară și nu a fost înzestrat intelectual cu o oarecare capacitate astfel încât să poată fi un om și un primar model. Atâta timp cât examenul maturității (Bacalaureatul) l-a terminat cu Media Generală de 6,37 nu putem avea pretentii de mai mult de la acest politician.

Câți calafeteni au finalizat acest examen cu note mari și muncesc pe salarii mizere in oraș și iși duc traiul la limita subzistentei?! Acesta se deosebeste de astfel de oameni prin faptul că excelează la capitolul VICLENIE! Restul studiilor postliceale aproape că nu mai contează prin faptul că au fost finalizate dupa vârsta de 40 de ani, studii făcute la scoli private gen “Spiru Haret” din bani de la bugetul local, după cum s-a aflat mai tarziu, derulându-se ulterior o serie de cercetari penale privind fapta de mai sus.

Toate acestea ne întăresc și mai tare o concluzie certă: avem primarul cu cea mai slabă notă la Bacalaureat din istoria Calafatului! Pe această cale așteptăm ca domnul primar să ne demonteze această afirmație cu probe iar redacția ziarului îsi va cere public scuze!

Cenzură la Calafat după 33 de ani! Ne intoarcem în comunism! Realitatea supără!

Mai bine de jumătate din ședința consiliului municipal Calafat a fost tăiată de la publicare. Filmarea a fost redusă la cerea expresă a domnului primar Mituletu Dorel.

Daca mai discutam astăzi despre democrație, exprimare publică, transparență și bărbăție poltică, toate s-au spulberat la ultima ședință de consiliu municipal.

Șapte cetățeni au venit să tranmită probleme cu care se confruntă. Cetățeni cu vârste diferite, plătitori de taxe și impozite, neafiliați politic l-au desfiintat pe actualul primar cu o serie de probleme urgente.

După ce a fost lăsat fără cuvinte, primarul actual a ales să nu mai publice ședința integrală. Chiar și din frântura (adevăr pe jumătate) publicată se poate observa că a fost cam obosit în această ședință. Problabil prins de probleme de dezvoltare ale municipiului primarul are reacții confuze, traducand eronat întrebările și fiind contrazis de filmare.

Frântura aleasă să fie publicată de către primar se regăsește aici: https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiCalafat/videos/921293485373638/

Partidele politice conștientizează faptul că timpul începe să se scurgă?

Partidele politice conștientizează faptul că timpul începe să se scurgă, indreptându-ne cu pași repezi spre un nou an electoral și anume cel din 2024, ca atare în următoarea perioadă vor începe a-și creiona lista cu posibilele nume pentru poziția de candidat la Primăria Municipiului Calafat, foarte posibil ca în viitorul apropiat derulându-se o serie de sondaje locale pentru clarificarea situației, astfel încât până în apropierea alegerilor să se definitiveze candidatul unic al fiecărui partid politic.

Din discuțiile purtate cu cetățeni ai Calafatului, dar și cu oameni influenți din interiorul principalelor partide politice se vehiculează următoarele nume de posibili candidați:

Lucian Ciobanu – Fost primar în perioada 2016-2020 cu un mandat cu suișuri si coborâșuri, în ciuda vieții personale agitate a reușit să iși pastreze un principal bazin de voturi, actualmente unul din principalii contestatari ai primarului în funcție, vrea să revină la conducerea orașului considerând că nu și-a spus ultimul cuvânt în privința politicii locale.

Mihai Cotea – candidat din partea PSD, fost preot provenit dintr-o familie de preoți respectată în oraș, un cunoscut apicultor la nivel regional, dar al cărui nume în continuare este legat de colaborarea din trecut cu Mircea Guță, deținând diverse funcții în aparatul acestuia la momentul respectiv. În prezent se bucură de un bazin de voturi important, fiind cotat cu șansele cele mai mari de a fi primar din 2024.

Dorel Mitulețu – actualul primar al Calafatului, un om ambițios și foarte muncitor, principala opțiune a dreptei calafetene, dar al cărui nume este legat de cooperarea cu Mircea Guță, ocupând atunci funcția de viceprimar al acestuia, cooperare defectuoasă pentru Calafat care a dus la instrumentarea câtorva dosare penale, unele soluționate cu condamnări, altele aflate încă în cercetare. Deocamdată are un mandat cu realizări ale unui primar de comună din spusele cetățenilor.

Mircea Guță – fost primar cu două mandate (2008-2016), condamnat cu executare pentru fapte de corupție, în ciuda acestui lucru îți menține un electorat consistent cu precădere în satul natal Ciupercenii Vechi, dar și în Muncipiul Calafat, zona Mogador, declarându-se nevinovat, apropiați ai acestuia transmit faptul că se pregătește pentru candidatură în 2024.

Gili Ghițoaica – în prezent cel mai mare activist civic din oraș, scotând la suprafață o serie de nereguli și disfuncționalități administrative, apreciat de oameni apolitici pentru activitatea sa. A învățat din mers rolurile fiecăruia în administrație, făcând o opoziție de calitate până în prezent. Din păcate simpatia acestuia pentru USR i-a atras și un val de antipatie locală, USR având un rezultat slab la ultimele alegeri, nefiind în preferințele calafetenilor.

Cosmin Catrina – fost consilier local, în prezent city manager al urbei, s-a dovedit a fi un bun politician jucător deținând funcții importante în administrația locală, deși rezultatele întârzie să apară, apreciat de anumite grupuri de tineri atât din Calafat cât și din satele aparținătoare deținând în prezent o afacere cu destinație privind distracția și relaxarea tinerilor la Dunăre, poate fi o soluție chiar dacă încă nu a demonstrat prea multe până acum.

Stelian Niță – Directorul Spitalului Municipal Calafat, un doctor bun, apreciat de colegii de breaslă și de pacienți, a intrat în politica recent renunțând la funcția de consilier local pentru a conduce spitalul și poate fi o alternativă bună.

Mihai Voinic – considerat de mulți o speranță privind redresarea Calafatului, tânăr la un moment dat implicat activ în viața politică locală, apreciat datorită curajului și verticalității sale, cu pregătire în câteva domenii importante, cu susținere din partea anumitor cercuri de influență. Deși încă poate necopt pentru o asemenea funcție și cu câteva scăpări justificate poate de vârsta fragedă pentru astfel de bătălii politice, poate deveni cândva o variantă bună de a fi în fruntea orașului.

Prostia in stare pură: Nu putea să rateze să ne demonstreze ca a fost, este si va ramane cel mai slab! Citatul lui Benjamin Franklin răstălmăcit de Mitulețu. Da avem inculți la conducere!

Astăzi o nouă mostră de conducere incultă și stupidă la Calafat. Atunci când a vrut să dea un citat, a cautat pe GOOGLE și s-a făcut de rușine.

Uitati ce spune Mituletu pe Facebook:

Un copy-paste de pe Google.

În realitate, dacă ar fi înteles ceva din vizita facută în SUA alături de soție, poate ar fi găsit măcar un magnet de frigider ca acesta: https://www.amazon.com/Half-truth-often-great-lie/dp/B01M0655ND

Sau și-ar fi dat seama că Benjamin Franklin probabil a formulat cuvintele copiate de Mituletu cam cu 100 de ani mai devreme decât Thomas Carlyle.

Din păcate lipsa de facultate făcută la timp, de studii aprofundate și de simplă concentrare ne transformă zilnic în simpli căutători pe Google.

https://www.goodreads.com/quotes/645561-half-a-truth-is-often-a-great-lie

P.S. Care a fost ultima carte citită?

În politică din 2008, 14 de ani de scandaluri și certuri fără să lase nimic în urmă !

Primarul actual a debutat în cariera politică membru al PRM, practic partidul care l-a format după tipul de politică-scandal pe care o practică și astăzi.

În perioada 2008 -2012 a fost consilier local PRM și nu s-a remarcat cu nimic, practic a încasat indemnizația de consilier fără să aibă inițiative publice sau să vorbească în ședintețele de consiliu local.

Din 2008, ca și consilier merge alături de modelul său politic, Mircea Guță care câștigă alegerile alături de alianța DA formată din PNL și PDL. În 2010 devine viceprimar susținut de Mircea Guță și timp de 6 ani lucrează foarte bine cu acesta (rezultatele se văd și astăzi). După 6 ani intră în scandal cu Mircea Guță, cel care îl numise și pe baza circului făcut în consiliul local candidează la primăria Calafat.

După ce pierde alegerile din 2016, intră în opoziție și oferă scandaluri timp de 4 ani în care municipiul era condus de Lucian Ciobanu.

Din 2020 ajunge primar al Calafatului pe baza unui proiect de dezvoltare, a unei echipe și a susținerii din partea mai multor personalități locale.

După 2 ani de mandat, văzând că nu a realizat nimic din promisiunile din campania electorală din 2020 începe reia forma de poilitică, practic singura pe care o cunoaște, politica scandalului local.

Întrebarea noastră, cei care vrem răul orașului (cum dorește să transforme municipiul în oraș) este: Ce a realizat acest politician de profesie pentru Calafat timp de 22 de ani?

14 ani din care 2 primar, 12 consilier local (din care 6 ca viceprimar) a fost plătit din fonduri publice pentru a dezvolta acest oraș.

P.S. între timp Dorel Mitulețu a dat două mesaje destul de clare pentru cei care urmăresc scena politică locală:

  1. Ne-am luat orașul înapoi (Mitulețu și Guță), echipa care a distribuit bugete locale cu indeletnicire timp de 6 ani.
  2. Poza alături de modelul său politic – Guță, prin care transmite că lucrurile merg cum mergeau acum mai bine de 6 ani.
https://www.puterea.ro/exclusiv-dna-cerceteaza-ingineriile-financiare-ale-edilului-pnl-de-la-calafat-doru-mituletu-inclusiv-deconturile-doctorale/

Vă dezinformăm: REABILITARE (REPARATII) MONUMENTUL INDEPENDENTEI CALAFAT! 1 Miliard 660 milioane! Probabil s-a pus un 0 în plus!

Tentativele de manipulare a opiniei publice calafetene au luat sfarșit. Dacă cumva cineva mai crede că pentru stergerea monumentului independenței s-ar fi plătit aproape două miliarde, putem spune că domnul primar Mitulețu vine cu clarificări:

https://www.facebook.com/DoljTV/videos/915445186060025/

Calafat: Parcul ” de la tunuri” a intrat în reabilitare: Cu bani puțini, cu multă imaginație și, cel mai important, cu multă voință de a face, autoritățile locale din municipiul Calafat au demarat lucrările de reabilitare a locului de agrement cunoscut de localnici ca Parcul ” de la tunuri”. spunea primarul Mitulețu.

Pentru a se pune capăt manipulărilor, cerem explicații suplimentare și considerem că undeva s-a strecurat o greșeală.

Primarul spune că primăria renovează, cu bani puțini, zona de la tunuri, însă ce avem aici:

https://sicap.ai/achizitii/contract/111431702

Un contract pe bani publici cu valoarea, probabil greșită de 1,66 miliarde pentru o firmă privată, care nu credem că ar avea vreo legătură cu firmele care realizau lucrări publice pe vremea lui Mircea Guță.

Daca domnul primar, a ajuns la nivelul bugetar prin care să ne spună că refacem sau stergem monumentul cu bani puțini, cu 1,66 miliarde sau lucrăm de la primărie și facem greșeli pe sicap ar fi bine să intervină să clarifice situția!

În concluzie se observă că există destui bani publici la bugetul local atât timp cât ei sunt cheltuiți pe astfel de lucrări.

Noua eră de la Calafat (2022): Municipiul la jumătatea celui de-al treilea mandat al lui Mircea Gută!

Imagini apocaliptice pentru scena politică locală au ieșit la iveală zilele trecute. Practic s-a lămurit situația politică a municipiului.

Ceea ce se numea “dezvoltare” pentru Calafat în perioada 2008 – 2016 se perpetuează sub manieră asemănătoare în prezent. Argumentele sunt simple: același comportament, tot firmele care “lucrau foarte bine” și în perioada respectivă dezvoltă în prezent Calafatul.

S-a răspuns pe scurt și la întrebarea legată de scandalul celui de-al doilea viceprimar Petrică, pentru că viceprimarul actual Mitulețu reface tandemul de aur politic alături de modelul său Mircea Guță.

O simplă privire peste achizițiile supraevaluate ale primăriei Calafat și asupra firmelor de casă care facturează la greu lucrări de mântuială ne amintește de mandatele în care Guță și Mitulețu fluierau prin bugetul local.

Bomba economică la Calafat vine din “spargerea” (cum ii place să spună) a bugetului de funcționare local în 7 luni. Practic, ceea ce trebuia să chetuiască pe protocol, pavele, floricele și achiziții (de calitate) de la prieteni într-un an s-a reușit cu măiestrie în 7 luni.

O poza fără comentarii, practic poza prin care Mitulețu se urcă pe un tobogan politic.

De asemenea o altă poză de colecție legată de partea preferată a lui Mitulețu – protocolul (în America pe banii calafetenilor) – trebuie reamintită: