Archive for: decembrie 2022

Șoc la Calafat! Cel mai slab primar din istorie pleacă din ședința consiliului! Tradarea votului calafetenilor pentru consiliu ”dă rău la cameră”!

În ședința de astăzi a Consiliului Municipal Calafat, primarul în funcția, jurist Mituletu Dorel, invitatul consiliului, a ales să părăseasca sala de ședință!

Este practic începutul sfârșitului pentru admninistrația contemporană, moment în care legitimitatea votului dat de calafeteni pentru consilieri a reprezentat argumentul de forță în fața factorului perturbator.

https://www.facebook.com/ziaruldecalafat/videos/534420168587326/

Consilierii locali au fost aleși cu un număr duplu de voturi față de primar. În practică, primarul a reușit să obțină votul a 15% dintre calafetenii (cu drept de vot). Acest argument democratic nu îi conferă în nici o țară civilizată dreptul să calce in picioare și să perturbe activitatea consiliului dupa interese personale (fier vechi, tarabe racordate la energie publică, pavele, borduri).

În primul rând primarul este cel care inițiază hotărâri, le documentează și le prezintă consilierilor. Consilierii citesc materialele (mai puțin cei care votează la comandă din PNL) și își spun punctul de vedere. Frecvent primarul intervine în discuții care nu îl privesc în calitate de invitat: A se vedea ședintele de C.L. Craiova, Bailesti, Bucuresti, etc.

Astăzi a început oficial, democratic decăderea publică a primarului în funcție, ac celui care a pierdut lupta cu democrația!

Exclusiv: Cheltuielile primăriei Calafat au explodat în 2022. Achizițiile directe făcute de primarul Mitulețu într-un singur an cât primarul Ciobanu în 4 ani!

Conform sistemului informatic integrat sicap.ai, în 2022 primăria Calafat a chetuit suma de 6.826.948 până în prezent în 2022. Până la finalul anului vor fi chetuieli de peste 70 de miliarde. Aceste sume sunt acordate direct firmelor pe bază de ofertă, fără a mai trece prin filtrul licitațiilor publice.

De asemenea, o mare parte din sumă merge pe funcțonare, întreținere, etc.

O analiză aplicată asupra sistemlui care oferă date publice mai precizează că în perioada 2016 – 2020 sumele totale chetuite pe achiziții publice sunt de aproximativ 80 de miliarde. Deci în 2022 s-a cheltuit aproape cât în perioada 2016-2020.

https://sicap.ai/achizitii/autoritate/938

Întrebarea este dacă nivelul de trai, nivelul calității lucrărilor publice este cel care să confirme sumele cheltuite?

Această tendiță reprezintă o practică văzută și în trecut la Calafat, dar în curând vor fi publicate toate aceste achiziții, firmele partenere, dar și calitatea lucrărilor executate pe bani mulți după cum se poate observa.

De la transport de lemne, achiziții de carburant până la lucrări de construcții care nu respectă standardele și termenele, la reparații și supraevaluări clientelare, toate vor fi subiectele cheltuirii fără noimă a bugetului local.

Începe târgul de Crăciun la Calafat. În acest an vom avea și patinoar!

Proiectul aprobat în unanimitate de către consilierii locali prevede organizarea evenimentului ” Targul de Craciun” a Calafat în perioada 01 – 31 12.2022.

În acest an se va instala și un patinoar și se vor organiza o serie de evenimente cultural aristice. Evenimentul este organizat în centrul municipiului și organizatorii vor beneficia de facilitați din partea autoritaților.

Să sperăm că primarul nu îi va amâgi pe copiii și nu i-a folosit doar ca miză electorală.

https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiCalafat/videos/527186332659811/

Primarul nimănui! Calafatul supus încă doi ani minciunilor, hoțiilor și incompetenței!

Cu trecerea timpului afirmația că perioada 2020-2024 va fi cea mai slabă din punct de vedere al dezvoltării se confirmă. Lipsa de viziune și prostia în stare pură care a căpușat vârful administrațeie locale va costa urbea noastră câteva generații.

Incompentenți în funcții publice sau prostia dusă la virtute sunt principalele probleme care au constituit factorul determinant pentru reinstalarea corupției la nivelul administrației calafetene.

Dacă actualul primar, despre care se vorbește la timpul trecut, plătește 7 miliarde pentru copertarea unui acopriș de 2700 de metrii pătrați, dacă alocă căteva miliarde pe lucrări de vopsire a monumentelor și consideră că nu va răspunde, ar fi bine să își amintească de perioada în care era viceprimarul lui Mircea Guță.

Dacă angajările au ajuns să se facă pe bază de like-uri și atenții, dacă în timpul serviciului o serie de angajați fictivi la stat lucrează pentru imaginea primarului, atunci să nu vă mai mirați de ce taxele și impozitele plătite nu se văd în lucrări publice.

80 de miliarde a avut pe mână primarul Mituletu, buget de dezvoltare, pe care l-a gestionat prin achiziții directe către firme partenere cărora le promovează lucrările. Denunțul suprem este că în toate materialele de promovare laudă lucrările publice și partenerii în timp ce toți ceilalti primari cer tot mai mult executanților și negociază în favoarea bugetelor gestionate.

Mai sunt 500 de zile de dezastru pentru Calafat, 500 de zile de minciuni, Facebook, manipulări și mizerii publice. După 20 de ani în politică și toate funcțiile ocupate fără să genereze nimic pentru Calafat, generatorul de scandaluri politice, deficitarul personaj va dispărea din peisajul public.

Realitatea Dunăreană a avut dreptate când menționa faptele mandatului Guță-Mitulețu, a avut dreptate când a afirmat că primarul Ciobanu va pierde alegerile și acum afirmăm că Mituletu va avea cel mai deazstruos mandat de primar din istoria modernă a municipiului și va fi menționat la trecut în 2024.

Urmează facturi din primărie! Țineți aproape!