Archive for: martie 17th, 2023

Am avut dreptate: Mituletu primarul care a adus falimentul Municipiului Calafat!

Odata cu trecerea timpului, tot mai multe ipoteze lansate de Realitatea Dunareana se adeveresc. Primarul Mituletu este primarul care a lăsat Calafatul în beznă, practic primarul care a adus falimentul la Calafat!

Cu experientă managerială 0 și cu profil de politician coleric, actualul primar, intra în istoria acestui Municipiu ca fiind unul dintre cei mai slabi administratori care i-a avut urbea calafeteană de la înființare și până în prezent.

Dezastrul este raportat la cifre, astăzi Calafatul plătește mai mult de 80% din bugetul local pentru salariile angajaților. Practic cei plătiți pentru a îi face campanie primarului pe Facebook sunt remunerați lunar cu sume ce depășesc 1 miliard de lei.

Practicând politica pe model Băsescu, politica scandalului, actualul primar se vede tot mai aproape de momentul în care va avea de justitificat mandatul acordat de cetățeni. În politica locală a lăsat numai sandaluri, pornind de la certurile cu Mircea Guță, Vasile Adelică, Liviu Pașca, Gheorghe Balaci și mai nou cu tot consiliul local actual.

Practic 20 de ani în care bugetul local este vaca de muls a celui care a fost viceprimar și în prezent primar al Calafatului. Întrebarea este ce a lăsat în urmă? Scandaluri, promisiuni, angajări, lucrări supraevaluate.

Din păcate pentru actuala administrație, pe zi ce trece, tot mai puțini calafeteni mai cred manipulările și scandalurile provocate de primar. Acesta este ales pentru a rezolva problemele municipiului și nu pentru a isca scandaluri, certuri și circ gratuit pe bani publici.

Fie că vorbim despre primari precum Petre Trăistaru, Mircea Guță sau Lucian Ciobanu, niciunul nu si-a permis să falimenteze la propriu primăria pe timpul mandatului și toți au gestionat într-un mod profesionist relația cu consiliul local ales pe mandatele lor.

Apogeul falimentului este dat de stingerea luminii la Calafat, asemănată cu falimentul administritativ actual. Oare când ne-au făcut de rușine în toată țara cu târgul de Crăciun a fost lumină? Oare lucrările supraevaluate de la acoprișul școlii nr.2, de la distrugerea/renovare a monumentelor locale sau de la activitățile de rutină de reparații auto suraevaluate nu trebuiau chibzuite mai bine?

Ce face Mituletu în acest moment este asemănător cu un bărbat care conduce o familie și cheltuiește zeci de milioane pe întreținerea mașinii, pe electronice scumpe, pe ziare, excursii și pe alte excentricități, ulterior acesta ajunge acasă, vede factura la curent și dă vina pe soție. O demagogie politicianistă de foarte joasă speță care nici acum 20 de ani nu prindea la Calafat.

Pentru a se incepe cu reducerea cheltuielilor, primarul trebuie să publice organigrama, salariile angajaților și celor apropiați care au sarcini doar de a face politică zilnic din bani publici.

Vom reveni cu amănunte.