Archive for: septembrie 2023

Plătim servicii de proiecte, studii și planuri, dar ele rămân în sertare! Ne mai permitem sa aruncăm bani la Calafat?

Administrația de domeniul științifico-fantasticului la Calafat. Cheltuirea banului public a devenit o joacă pentru actualii administratori. În contextul în care primarul nu dorește să aprindă lumina în oraș, nu dorește să stropească de țânțari sau să strângă gunoaiele, urmăriți pe ce sunt cheltuiți mai nou bani din bugetul local.

  1. Data: 16/06/2022 – Pregatire de proiecte si proiectare, estimare a costurilor (Rev.2)Proiect tehnic + Detalii de executie, si Scenariul de Securitate la Incendiu (SSI) pentru investitia „MODERNIZARE PIATA AGROALIMENTARA” din Municipiul Calafat. – Preț – 124.800 RON https://sicap.ai/achizitii/contract/111872395
  2. Data: 17/06/2022 – Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publiceServicii de proiectare privind realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru investitia „EXTINDERE RETEA DE APA SI CANALIZARE pe strazile Oituz, Popa Sapca, Decebal, Teilor, C. Stere, 1 Decembrie, 22 Decembrie, Ghe. Doja, Balcescu, Jiului, Stefan cel Mare, B-dul de Centura” – Preț – 128.650 RON https://sicap.ai/achizitii/contract/111887716

În ședințele de consiliu local, primarul Mituletu a promis că el nu va băga canalizare atât timp cât se află la conducerea orașului deși are bani alocati de către consilieri. Mai mult, acesta a cheltuit deja sume colosale pe studii, proiecte și planuri.

Șoc! Afacere după afacere! Ponton de 1 miliard la Calafat!

Incredibil dar adevărat, primaria Calafat a achiziționat și pontonul tot de la firma de la care a achiziționat si megacatamaranul de aluminiu. https://sicap.ai/achizitii/contract/112639228

Pentru ca ”să fie bine”, sub autoritatea primarului nostru gospodar s-au achitat 99.000 ron pe acest ponton. O suma infima spunea primarul bucuros după această achiziție. Întrebarea publică este: pentru cine este bine? pentru calafeteni sau pentru alții?

Ca prin minune, achiziția făcută exact de la firma cu barca:

Încet dar sigur încep să apară sumele colosale administrate de către primarul de la Calafat.

Urmează dezvăluiri incendiare legate de cheltuirea banului public în ultimii 3 ani la Calafat. Clienții sau căpușele bugetului local vor fi dezvăluite, dar ceea ce primarul credea ca nu se va afla va fi disponibil pentru orice cetățean.

Așa arată “fondurile europene” la Calafat. Ambarcatiune la 236.870 lei! Aluminiu și prelată!

Minciunile în cascadă ale administrației publice încep să nu mai prindă la calafeteni. După modelul supraestimărilor patentate de când era viceprimar, actualul primar face o achiziție mai mult decât suspectă. Ambarcatiune 12 persoane din aluminiu pe aprope 2.5 miliarde lei!

VEDEȚI BINE! NU ESTE DE AUR! https://sicap.ai/achizitii/contract/112891704

Un contract pe placul primarului, după cum se laudă singur în postări pe facebook plătite. Practic administrația și gasca din jurul lui Mituletu au tras biletul câștigător în urmă cu 3 ani: achiziții după bunul plac!

Foarte suspect este că există informația prin care administratorii orașului ar fi bătut palma cu aceași firmă și pentru minipontonul amplasat la Bașcov.

Din păcate, ne confruntăm cu scenariul previzibil din timpul mandatelor “de formare” ale lui Mituletu. Practic școala achizițiilor “să fie bine” se vede de la “o poștă”!

Aici este minunăția de 2.5 miliarde lei – teoretic.

Și calitatea deosebită a lucrărilor:

RD revine în forță pentru că gradul de corupție instituționalizată este la un nivel maxim la Calafat!

Administrația Mituletu: 0 proiecte pentru Calafat în 3 ani.

După 3 ani de zile de ipocrizie, minciuni și dezacorduri, administrația falimentară Mituletu de la Primaria Calafat a ales să îi mai umilească odată pe calafeteni.

În ședința Consiliului Local de astăzi, ședință transmisă live de Ziarul de Calafat și nu de Primăria Calafat, Mituletu a încercat să spargă gheața proiectelor europene. Cateva propuneri de nivelul său: borduri, pavele, floricele, de această dată pe presupuse fonduri europene.

De ce a blocat administrația Mituletu 3 ani de zile proiecte de câteva zeci de milioane de euro nu a avut plăcerea să explice, însă, pe un ton arogant, fostul poștaș îi acuza nefondat pe unii consilieri că blochează hârtiile puse în față.

Din păcate pentru Mituletu în acest moment Consiliul Local are o componentă cu mult mai pregătită decât el, consiliul fiind compus din ingineri, medici, specialisi, administratori care au atras fonduri europe de sume consistente.

Despre ce era vorba:

Primul proiect.

Prin propria demagogie, Mituletu (viceprimarul lui Mircea Guta) a propus achizitionarea pe fonduri europe pentru o serie de utilaje care să refacă celebra baltă ȚUȚUROAIE! Practic, gaura din bugetul local de 13 miliarde să fie mărită pe un presupus proiect de refacere a acestei bălți.

Al doilea proiect.

Pavele, borduri, gazon și floricele în zona Debarcader. Un proiect demagogic la adresa calafetenilor, cu 1% șanse de realizare.

În sedința de astăzi a consiliului local se poate observa că domnul primar Mituletu nici măcar nu știa despre ce este vorba în aceste proiecte.

Din păcate, după 3 ani de circ politic, administrația Mituletu se vede ingropată în propriile minciuni, aroganțe și neputințe.

Deși încă se încurcă în explicații, jocuri de cuvinte și minciuni, actualul primar nu poate să depășească nivelul de cel mai slab primar din istoria Municipiului Calafat! Deși la fiecare două cuvinte, își imaginează o logică electorală, comploturi, jocuri de culise și alte forțe meschine, actualul primar nu poate depăși realitatea în care se află la 11,8% în sondaje, realitate ca nu îl mai face parte componentă a viitorului acestui municipiu.

Sau mai pe înțelesul domnului primar: oamenii s-au săturat de circ, dezacorduri, minciuni și nu mai este luat în considerare de nimeni!