Archive for: aprilie 2024

În perioada 2021 – 2023 PNL a avut tot, Calafatul a fost ras de pe harta investițiilor publice

Nicolae Ciucă, premier al Romaniei în perioada 25 noiembrie 2021 până la 12 iunie 2023,Dorel Mituletu primar Calafat, Nicușor Roșca prefect și PNL la putere de la Calafat până la guvern.

Rezultatul a fost sumbru, 0 lei pentru investiții la Calafat, practic, Calafatul a fost șters de pe harta investițiilor publice. Astfel, liberalii au direcționat sumele prin CNI către administrațiile publice în care aveau primari și mai puțin la Calafat.

Astăzi gruparea de interese din jurul lui Mituletu vine cu noi minciuni numai pentru a își păstra privilegiile, funcțiile și avantajele personale.

Perioada 2021 – 2023 venea după ce administațiile publice centrale investiseră în bulevardul Tudor Vladimirescu și mai ales prin deblocarea vizibilă a fondurilor pentru Calafat în momentul în care PNL a părăsit funcțiile din Guvern.

Calafetenii se vor mai lăsa măcar odată mințiti de liberali? Sau nu? Având în vedere că finanțările pentru bulevardul Tudor Vladimirescu, stadionul municipal Calafat, asfaltarea pentru Ciupercenii Vechi reprezintă sume direcționate către Calafat în momentul în care Guvernul nu a fost la PNL.

Practic, gruparea de interese persoanale din jurul celui mai slab primar din istorie de la Calafat a rămas formată numai din angajați de către primar pe funcții publice plătite de calafeteni, oameni care speră că vor avea contracte cu primăria și alte personaje interesate de bunăstare personală.

Însă alegerile nu mai reprezintă o miză prea mare pentru liberali la Calafat ținând cont de sumele pe care trebuie să le justifice în această perioadă. Fie că vorbim despre lucrări publice acordate prin achiziții directe către prietenii de la Băilești din grupul liberal de interese, fie că vorbim despre reparații fictive, e sume pe contracte supraevaluate pentru prieteni cu interese comune, toate vor exploda la Calafat și se află în fază avansată.

Nici pe ultima sută de metri, primarul actual nu a reușit să își schimbe caracterul, l-a atacat public pe un coleg de partid, aruncându-l pe acesta direct in fața organelor de anchetă pe tema islazului municipal. Mituletu încearcă din răsputeri să sacrifice pe oricine numai pentru a își păstra avantajele și primăria trasformată în feudă personală.

Că minciuna a fost dusă la rang de artă nu se mai miră nici măcar cei 16 din 17 consilieri locali care îl consideră sub nivelul funcției ocupate, dar primarul merge la un nivel superior: organele de anchetă nu se pricep la tehnologie, nu cunosc legea, nu știu că defapt este voba despre apele române și au venit din greșeală la primăria Calafat.

Nu mai ține Dorele, timpul promisiunilor, al minciunilor, a manipulărilor s-a scurs, calafetenii sunt mai greu de mințiti și s-au cam săturat să îți achite nota de plată pentru interesele personale ale grupării tale.

O serie dintre proiectele PNL din 2021.