Archive for: mai 15th, 2024

Administrația grupului Mituletu propune cele mai mari taxe și impozite pentru firmele din Calafat și persoanele fizice!

Nu mai este o surpriză că administrația grupul de interese și angajaților primarului în funcție de la Calafat a decis să impoziteze la maxim firmele private pentru a își împărți sume către apropiați.

O administrație fără experiență managerială care își urmărește doar interese grupului de apropiați nu poate dezvolta municipiul atât timp cât primul obiectiv este taxarea calafetenilor care muncesc.

Atitudinea liberalului de ocazie, primar ajuns în funcție cu sprijinul firmelor din Calafat este una ostilă, primarul actual are ca obiectiv transformarea municipiului în unul în care primăria să fie unic angajator. Practic, doar prin mila birjarului din fruntea primăriei să se mai poată încadra orice calafetean pentru un loc de muncă.

Taxele și impozitele locale au ajuns undeva la valori duble față de cele de pe timpul primarului Ciobanu, însă realizările sunt inexistente. Cifrele sunt confirmate și de bugetul avut la îndemână de către primar, practic sumele pe care le-a cheltuit după bunul plac.

Conform Sicap.ro se poate observa că actualul primar a cheltuit numai în anul 2022 o sumă aproape egală cu bugetele avute de primarul Ciobanu în 4 ani. https://sicap.ai/achizitii/autoritate/938

Pentru firmele din grupul de interese mumă (majoritatea din afara orașului), pentru firmele din Calafat ciumă. Aceasta poate fi deviză administrației care de 4 ani cheltuiește banii publici după bunul plac.

Viitorul liberalilor calafeteni (de ocazie) este să aducă taxele și impozitele locale la un nivel foarte ridicat, astfel încât tot mai multe firme să fie nevoite să nu își mai desfășoare activitățile. Indirect cerea de angajare către insituțiile din grupul de interese liber să crească și dictatura liberală să se extindă. Toate aceste modele conduc către principalul proiect al primarului, desăvârșirea cultului personalității. Ultimii ani la Calafat se pot rezuma în:

  • 0 proiecte de sprijin pentru privați la Calafat
  • 0 proiecte pentru aducerea tinerilor în Calafat
  • 0 sprijin pentru înființarea de firme
  • 0 sprijin pentru infrastructură și locuri de muncă
  • 0 idei e dezvoltare urbană și antreprenorială
  • 0 proiecte smart city și integrare digitală
  • 0 investitori relocați la Calafat

Culmea atutidinii ostile vine și din ridicarea drepturilor de funcționare după anumite ore, abuzul de a emite documente în termen, a răspunde la solicitări sau de a își îndeplini îndatorările legale față de simpli antreprenori, cei care indirect îi plătesc salariul său majorat la maxim.