facebook manisa soma buy soma soma gluten free

tramadol cod pharmacy buy tramadol online cod can you refill tramadol early

o que e jogo de soma zero buy soma soma mine disaster trial

how long does tramadol 100mg stay in your system buy tramadol online without a prescription what is tramadol hcl 50mg tab for

calcule a soma dos 20 primeiros multiplos de 3 buy soma online soma everwear 700x23

using valium for anxiety purchase valium bluelight valium dosage

soma westside pavilion soma online buy soma Iowa

soma builders india buy soma soma cura yoga grand island ny

tramadol cat overdose tramadol 50 mg which drug is stronger tramadol or percocet

qual a soma dos angulos externos de um quadrilatero cheap soma soma yurtiçi kargo adresi

Victor Ponta: In urma recalcularii, 230.000 de pensionari vor primi in medie 63 de lei in plus la pensie

Premierul Victor Ponta a declarat luni dimineata ca in urma aplicarii indicelui de corectie, 230.000 de pensionari vor primi in medie 63 de lei in plus la pensie. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat ca acestia vor primi pana la sfarsitul lunii martie diferenta aferenta lunilor noiembrie si decembrie 2013. Efortul bugetar pentru cele doua luni din 2013 este de 23 milioane lei.

Indicele de corectie si suplimentarea punctajelor se aplica in cazul persoanelor care s-au pensionat dupa 1 ianuarie 2011.

“234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentari ale punctajelor si implict ale veniturilor. Poate ca in cifra absoluta aceasta nu arata spectaculos in ceea ce priveste cresterea medie de 63 de lei pe pensie, dar prin aceasta recalculare stergem discrepantele”, a declarat ministrul Muncii, intr-o conferinta organizata la sediul ministerului, la care a luat parte si premierul Ponta.

Ministrul Rovana Plumb a precizat ca in 2013, cand s-a aplicat indicele de corectie, efortul bugetar a fost de 132 de milioane de lei adaugand ca, pentru 2014, efortul bugetar pentru aplicarea indicelui de corectie este de 250 de milioane de lei, pentru ca vor fi inclusi cei pensionati anul trecut dar si in cursul acestui an.

Premierul Victor Ponta a aratat ca a venit la minister pentru a vedea daca ceea ce a spus in noiembrie 2013, si anume ca indicele de corectie va reprezenta pentru pensionarii vizati o crestere si nu o scaderea a veniturilor.

“Ma bucur ca, in urma recalcularii, rezulta ca intr-adevar 230.000 de pensionari vor primi un plus la pensie anumite sume, in medie 63 de lei. Nimeni nu v-a pierde niciun leu”, a declarat premierul.

“In 2014 a fost o indexare cu 3,75% si, in baza calculelor pe care le avem cu Ministerul Finantelor si cu Ministerul Bugetului, anul 2015 va reprezenta o indexare cel putin egala daca nu cumva peste cifra 4”, a afirmat Ponta, precizand ca

“Asta nu inseamna ca am reusit sau putem spune ca suntem cu pensiile la un nivel acceptabil. Sunt inca foarte mici pentru nivelul de viata. (….) Important este ca, dupa 3 ani de privatiuni, sunt 3 ani in care am adaugat ceva si la fel va fi si anul 2015”.

Premierul Ponta a explicat si el ca suplimentarea bugetului asigurarilor sociale s-a facut cu 166 milioane lei pentru anul 2013 si 22,9 milioane lei, diferentele pentru noiembrie si decembrie 2013, dupa decizia Curtii Constitutionale referitoare la pensiile din 2011- ianuarie 2013. Astfel, circa 200 milioane de lei au fost transferate de la bugetul de stat la bugetul asigurarilor sociale de stat.

“De acum 250 milioane reprezinta cheltuiala anuala de la bugetul asigurarilor sociale” a subliniat seful Executivului.

Amintimca in data de 18 decembrie 2013, Guvernul a avizat, prin ordonanta de urgenta, recalculareaa celor peste 200.000 de pensii, in urma deciziei Curtii Constitutionale din 29 octombrie 2013 care stabileste ca dispozitiile art. III alin.(2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstitutionale.

 

Comments are closed.