502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx

EVAZIUNE, DELAPIDARE și SPĂLARE DE BANI de 3 milioane de euro la Liga Profesionistă de Fotbal. Percheziții la LPF și acasă la Dumitru Dragomir. Mitică, pus sub urmărire penală:”Vă spun eu, că-s oracol! Eu nu cred că voi fi reţinut!”

În această dimineaţă au avut loc 11 percheziții, la Liga Profesionistă de Fotbal, în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, privind drepturile de difuzare a unor meciuri. Prejudiciu estimat de procurori este de trei milioane de euro. Anchetatorii au intrat și în reședința lui Dumitru Dragomir și apoi acesta a fost citat la sediul Parchetului pentru audieri în acest dosar. Înainte de a fi dus la audieri, Mitică Dragomir a glumit şi a spus că anchetatorii au ridicat de la locuinţa sa “saci de bani”. El şi-a exprimat convingerea că nu va fi reţinut, deşi este conţient că “abuzuri există”. Șapte persoane, printre care și Mitică Dragomir, dar și fiul său, Bogdan, au fost duse la audieri la Poliția Capitalei. Fostul șef al LPF a fost supus sub urmărire penală.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii au făcut 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Înainte de a fi dus la audieri, Mitică Dragomir a glumit şi a spus că anchetatorii au ridicat de la locuinţa sa “saci de bani”. El şi-a exprimat convingerea că nu va fi reţinut, deşi este conţient că “abuzuri există”.

“Vă supun eu, că-s oracol: Eu nu cred că voi fi reţinut”, a răspuns Dragomir, întrebat dacă îşi face griji că va fi reţinut de procurori.

“Sunt acoperit de hârtii, cât trăiesc, şi de pământ, după ce mor”, a mai spus presei fostul preşedinte LPF.

Percheziţii acasă la Dragomir

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la locuinţa fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Informaţia a fost confirmată fostul preşedinte LPF, care a declarat că poliţiştii nu i-au spus ce căutau.

”Au venit la ora şase! La mine acasă, la hotel (Crystal Palace Ballroom, n. red.) şi la Bogdan (fiul său, n. red.). Acum am casa plină! Mă uit la televizor şi aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizaţi, îşi fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii… Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect”, a afirmat Dumitru Dragomir.

Potrivit gsp.ro, parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a confirmat că se efectueazp percheziţii la domiciliul lui Dumitru Dragomir şi la sediul firmei Capital Properties, nu însă şi la sediile RCS sau Digi.

Un post de televiziune a anunţat că, în cursul săptămânii trecute, anchetatorii au cerut de la Gazeta Sporturilor, primul ziar care a publicat informaţii despre caz, articolele care tratau acest subiect.

 Şapte mandate de aducere 

“Sunt puse în aplicare şapte mandate de aducere pentru infracțiunii de delapidare şi spălare de bani. Acţiunea Poliției Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, se arată într-un comunicat al poliției.

Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro.

Potrivit unor surse din Poliţie, una dintre percheziţii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: “Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau”. Acţiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. “Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro”, a precizat sursa citată.

Anchetatorii fac percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Capitalei. Potrivit unor surse din Poliţie, una dintre percheziţii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Comments are closed.