502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx

Liceenii din Calafat petrec o zi în “umbra” angajaţilor din 4 companii şi instituţii locale

Liceenii din Calafat petrec o zi în “umbra” angajaţilor din 4 companii şi instituţii locale

Calafat, 11 aprilie 2014 – La a XII-a ediţie a celui mai mare program de orientare profesională pentru elevi al organizaţiei Junior Achievement România, Job Shadow Day®, 100 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din 2 licee vor petrec o zi în umbra unui angajat din domeniul în care tinerii vor să profeseze.

• “Ce vreau să devin când voi fi mare?
• Care este cea mai potrivită meserie pentru mine?
• Cum să mă pregătesc ca să fac meseria dorită”
Acestea sunt întrebările la care orice tânăr se gândeşte înainte de a termina liceul.

Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® aflat la a XII-a ediţie şi derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri din toată ţara, vine în ajutorul viitorilor absolvenţi de liceu. Petrecând o zi la locul de muncă dorit, tinerii au şansa să observe care sunt principalele responsabilităţi şi abilităţi necesare şi să găsească mai uşor răspunsuri la întrebările legate de viitoarea profesie. La rândul lor, angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările şi pregătirea tinerilor de liceu, putând să contribuie activ la formarea lor profesională timpurie.

În data de 11 aprilie 2014, 110 elevi din liceele “Liceul Teoretic Independenta” si “Colegiul Tehnic St. Milcu” vor merge în shadowing la 4 instituţii şi companii din Calafat. Cele mai dorite meserii de anul acesta sunt: inginer agronom, economist, medic veterinary, technician veterinar, morar, patiser, pompier, .

Partenerii locali de anul acesta sunt: „Moara Calafatului”, „ Cabinet particular veterinar” „Unitatea de pompieri” „ Judecatorie” .

Untitled-300x172

“Ne dorim ca Job Shadow să devină o practică obişnuită a angajatorilor care îşi înţeleg rolul de investitori în educaţia şi formarea tinerilor. O zi în care un licean ia contact cu mediul de afaceri sau instituţional, şi observă ce se întâmplă într-o zi de muncă din punct de vedere al responsabilităţilor, al relaţiilor dintre colegi şi al relaţiei cu clientul este o zi câştigată pentru toată lumea: elevi, angajaţi, profesori şi părinţi ”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

Programul Job Shadow Day® se adresează şi elevilor din clasele 0-X, aceştia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinţi. În acest an, la program participă peste 28.000 de elevi (6-19 ani) din 200 de localităţi din toată ţara.

Pentru informaţii suplimentare:
Coordonator local Job Shadow Day®
Prof. Laviniea, Stanusi, Liceul Teoretic Independenta Calafat

Comments are closed.