Quod erat demonstrandum

Dupa multe tergiversari, Dosarul 48/P/2011, in care (inca) primarul Calafatului, Guta Mircea Marinel este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si luare de mita, a fost transmis in instanta de DNA- serviciul teritorial Craiova, Dolj.
Poate ca multi se asteptau si pe buna dreptate, ca inculpatul in acest dosar sa fie retinut si judecat in stare de arest, daca ne gandim ca altii, pentru prejudicii mai mici, au fost arestati imediat.
La un prejudiciu de peste 400000 de euro la care se mai pot adauga cei 7000000000 de lei vechi conform Raportului Curtii de Conturi Dolj, primarul a « scapat ieftin ». Dar, lucrurile nu se vor opri aici, iar bucuria de moment a celor care inca mai cred in « idolul » lor se va transforma intr-o mare dezamagire.

Tot respectul pentru cei care au instrumentat acest dosar, care s-ar putea sa fie o Cutie a Pandorei si anumeferma convingere ca nimeni si nimic nu va impiedica Justitia sa-i pedepseasca exemplar pe cei care au considerat si inca mai considera bugetul local ca fiind propriul buzunar.

In acest context vom continua sa sesizam organele in drept de faptul ca la Primaria Calafat neregulile continua si nu este normal ca inculpatul care este acuzat de abuzu in serviciu in forma continuata si luare de mita, aand in custodie mai multi martori, care in mod cert vor fi citati in instanta, sa fie judecati in libertate.
In acest sens, mai multi cetateni, oripilati de ce s-a intamplat si se intampla la Primaria Calafat, strang semnaturi pentru o plangere care va fi inaintata organelor in drept. Actul de curaj si demnitate al consilierului Bora Constantin Dan, constitue un exemplu de ceea ce trebuie sa fie cu totii atunci cand oameni fara scrupule, alesii sa conduca destinele unei comunitati, se tranforma in adevarati samsari si pradatori a caror deviza (infecta) este « Totul pentru mine, totul pentru noi ! »

Desi , « latul » pe care Guta Mircea, il pregateste pentru altcineva, « se strange » acum in jurul lui, acesta cu o atitudine care vizeaza cele mai elementare norme de conduita, continua sa braveze si sa-si asigure « ortacii» ca « nu sunt probleme in Paradis », iar faptul ca este (inca) liber, trebuie sa-i constientizeze pe cei care « traiesc din mila stapanului », faptul ca nu trebuie sa-si faca probleme. Fals !
Stimabililor, nici nu va dati seama de gravitatea situatiei , asa ca incercati sa stati « pe propriile picioare », deoarece « colosul » vostru are acum « picioare de lut », care « se vor frange curand » ! Atentie mare ! Suntem curiosi cati vor mai ramane langa acest individ cand se va produce declinul?
Vorbeam de gravitatea faptelor- pai ce poate fi mai grav decat atunci cand stiu ca esti cercetat de DNA, iar tu si acoliti tai, continuati sa devalizati bugetul public? Este posibil sa dau unui finantist (fara autorizatie) milioane de lei sa te scoata basma curata, efectuand un audit peste auditul realizat de Curtea de Conturi ??? asta tine de inconstienta sau de sfidarea clara a legii ori de amandoua.
Trezirea la realitate va fi dura pentru Guta et company, dar va fi tardiv.
Amenintarile si abuzurile de genul « in curand dezvaluiri senzationale despre… » aparute in Ziarul de Calafat, sunt si ele o dovada a neputintei celor care, sase ani, s-au crezut stapanii Calafatului.

Si acum o intrebare pertinenta : mai baieti, cum se face ca intrati in posesia unor « dezvaluiri senzationale », dar atunci cand va « ajunge cutitul la os » ? Daca aveati ceva de spus , trebuia sa spuneti pana acum, ori, nu stiti ca tainuirea unor fraude se pedepseste penal ? Si aviz celor care, in disperare de cauza, incearca aranjarea flagrantului. O faceti pe propria piele. Suntem pregatiti pentru o preintampina orice marsevie a celor care au crezut ca traiesc intr-o societate a bunului plac, in care domneste « legea fortei » si nu Forta Legii ! Grava eroare pe care o veti simti in curand, pe propria piele. Nu o luati ca pe-o amenintare, dar in tara asta sunt si oameni pentru care « Legea este Rege » ! (LexRex) Si nu sunt putini.
Cat despre prezumtia de nevinovatie, ea trebuie luata in calcul, insa ne intrebam cine a semnat facturile de achizitii publice, cine a devalizat bugetul local, de ce Consiliul Local s-a constituit parte cilila, etc, etc.

Acestea fiind spuse, multumim tuturor oamenilor de buna credinta care ne-au sprijinit moral in demersurile noastre pentru a scoate adevarul la iveala si ii asiguram ca nu vom avea liniste pana cand Calafatul nu va avea o conducere administrativa care sa conduca orasul dupa deviza »Cetatenii stapanii nostrii », in sensul corect al cuvantului, iar acel timp nu este departe. Va asiguram !

Comments are closed.