Caz asemanator cu cel de la Calafat: Primarul din Daneți trimis în judecată pentru afacerile cu fratele lui Bercea Mondial

Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, dar și Constantin Spiridon, primarul din comuna doljeană Daneți au fost trimiși în judecată de procurorii craioveni. Aceștia se află și în prezent în stare de arest după ce au fost arestați preventiv în luna iulie.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie 2007 – septembrie 2011, primarul comunei Daneți, printr-o serie de achiziții directe de bunuri și servicii, a acceptat la plată facturi pentru produse și servicii care nu au fost recepționate în totalitate și a căror valoare a fost supraevaluată, prețurile acestora depășindu-le cu mult pe cele existente pe piață la momentul efectuării achizițiilor. Acesta ar fi achiziționat indicatoare, leagăne, stații de autobuz și alte bunuri prin Primăria din Daneți la prețuri mult mai mari de la firmele controlate de Vasile Anghel. Prejudiciul adus bugetului comunei a fost calculat la suma de peste 360.000 de lei. Primarul Constantin Spiridon este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, contabila Elena Bițu de fals intelectual și abuz în serviciu, iar Vasile Anghel și al patrulea inculpat, Vasile Marius Savu, care va fi judecat în stare de libertate, de comiterea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul cu numărul 30138/215/2014 în care sunt judecați cei patru inculpați a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 1 august.

Comments are closed.