Nou termen in PROCESUL MIRCEA GUTA VS. CALAFETENI

Mircea Guță, primarul municipiului Calafat, judecat pentru luare de mită și abuz în serviciu în formă continuată are un nou termen in dosarul  nr. 10599/63/2014 judecat la Tribunalul DOLJ pe data de 04.02.2015, de la ora 9:00.

El este acuzat că a creat bugetului local un prejudiciu de peste 400.000 euro achiziționând diverse bunuri de la o firmă administrată de un bărbat din Drăgănești-Olt, apropiat al fratelui lui Bercea Mondial, care i-ar fi dat un Chrysler drept șpagă.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au amânat primul termen al procesului  întrucât primarul a cerut răgaz să-și angajeze un avocat. Mai mult, de la proces a lipsit și reprezentantul părții civile, Primăria Calafat.

Reamintim că, pe 18 iulie 2014, procurorii DNA Craiova anunțau că l-au trimis în judecată pe GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, primar al Municipiului Calafat, și pe COMAN CONSTANTIN, din Drăgănești Olt, administrator al unor societăți comerciale. În rechizitoriu s-a reținut următoarea stare de fapt: “În perioada 2008-2011, inculpatul Guță Mircea Marinel, în calitate de primar al Municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin.

Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispozițiile OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii), deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite iar, facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente. În realizarea acestor acțiuni, inculpatul Guță Mircea Marinel a fost sprijinit de inculpatul Coman Constantin, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale, pe elemente componente, în situația în care s-au livrat bunuri finite.

Astfel, s-a cauzat bugetului local al mun. Calafat un prejudiciu evaluat la 403.041,93 euro”, au comunicat reprezentanții DNA Craiova.

La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin, mai spun procurorii.

https://blogdecalafat.files.wordpress.com/2011/01/guta-chrysler2.jpg

Comments are closed.