Incredibil! Zeci de hectare de teren agricol din Calafat distruse de crescatorii de animale!

In Calafat se petrec lucruri incredibile de la un timp de vreme, fiecare face ce vrea, legea este doar pentru unii, iar primarul Lucian Ciobanu este practic “orb” la ceea ce se intampla in jurul lui. La un an de la inceperea singurului mandat de primar pe care il va avea acest om de la Bailesti, orasul Calafat arata din ce in ce mai rau, iar mai nou, crescatorii de animale, probabil prieteni ai primarului Lucian Ciobanu, distrug pur si simplu culturile agricole ale cetatenilor din Calafat, in ultimele zile fiind rase peste 50 de HECTARE de pamant.

L-am contactat pe directorul societatii agricole “Moara Calafatului”, domnul Emil Popa, pentru a ne da mai multe detalii despre cele petrecute pe terenurile agricole ale orasului Calafat:

“Inca din iulie 2016, culturile agricole apartinand orasului Calafat au inceput sa fie distruse de crescatorii de animale, in special din alte localitati. In anul 2017 aceste distrugeri sunt fara precedent, cumuland la nivel de exploatatii agricole din Calafat peste 50 ha.

  Mentionez ca directorii de societati agricole au cerut sprijinul conducerii primariei Calafat atat verbal cat si prin adrese, obtinand numai promisiuni.

   Proprietarii de teren agricol sunt din Calafat si consider ca atat cetatenii orasului cat si societatiile cu profil agricol ar trebui sa fie tratate cu respect de primarul orasului, avand in vedere contributia financiara prin impozite si taxe locale la bugetul primariei.

  Noi stim ca demersurile noastre sunt pierdere de timp pentru primarul Calafatului, stim ca nu putem conta pe sprijinul lui.

 Avand in vedere ca in orasul nostru a ars o piata industriala din centrul orasului cu o valoare de peste 6 miliarde de lei vechi, ce asteptari putem avea sa ne sprijine in problemele noastre. Mai bine pazim o barca in sensul giratoriu de la intrarea in oras sa nu sara din haitele de caini vreun caine in ea”, a declarat Emil Popa.

Redactia Realitatea Dunareana l-a intrebat pe Emil Popa daca s-ar putea sa fie vorba de ceva branza sau de miei, care sa cauzeze indiferenta celor din conducerea primariei Calafat, iar raspunsul acestuia a fost urmatorul:

Emil Popa: Nu pot sa spun acest lucru, dar sigur este vorba de ,,creier”!

 

Comments are closed.