Calafatul in prag de iarna, administratia inghetata, cand iesim din minciuna?

Nu mai este mult si vor ajunge primele ninsori in Calafat si inca autoritatile nu au prezentat un raport, o strategie pentru prevenirea efectelor anotimpului rece.
Vorbim aici despre, deja eterna problema a incalzirii, in care cel putin nu mai aflam ca sunt investitori interesati de constructia unei centrale pe cegenerare, pe biomasa, sau alte proiecte ale unor investitori fantoma din zonele vizitate de mai marii orasului.

Dar o strategie prezentata de autoritati, in vedea ajutorarii familiilor cu probleme sociale in pragul iernii, in asigurarea agentului termic la parametrii in fiecare institutie publica, de atentionare a cetatenilor, lipseste si este foarte grav.
Nu doar artificiile si beculetele de Craciun ne tin de frig in perioada de iarna, nu doar promisiunile ne pot incalzii, se pare ca vom avea o iarna grea si o administrare corecta a acestui anotimp este foarte importanta.

Vorbim despre o problema reala, de problema incalzirii unui oras si de un fenomen care ne trimite in lumea a 3-a.
Sistemul centralizat a fost doar o promisiune, incalzirea ieftina este o minciuna, la Calafat exista astazi foarte multe familii care traiesc la limita supravietuirii, dar autoritatile stau cu mainile in san.

Calafetenii au inghitit multe si se pare ca din ce in ce mai putini sunt dispusi sa mai tolereze aceasta letargie in care se afla administratia locala blocata de interese si orgolii in defavoarea orasului, insa speranta unui Calafat modern european ramane departe de ceea ce astazi se vede in oras.

Imagini pentru calafat iarna

Comments are closed.