Calafatul este din nou ocolit! O nouă fabrică în România: Un grup danez investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică şi creează 450 de locuri de muncă

Din cate se pare, actualul primar al Mun. Calafat, Lucian Ciobanu, nu are deloc priza la investitori,  Calafatul fiind total marginalizat de dezvoltarea unor noi unitati de productie care ar revitaliza social si economic zona. Nu va puneti intrebarea de ce oare investitorii ne ocolesc? Orasul nostru are totusi destul de multe de oferit, acces la Dunare, la calea ferata, platforme industriale care au toate cele necesare pentru activitati de productie, acces la drumuri europene modernizate si unitati de invatamant care s-ar putea incadra foarte bine unui tip de invatamant dual.

In Calafat nu vin investitori seriosi si de anvergura mare pentru ca sunt mai usor de manipulat persoanele care depind total de ajutorul social dat de Primaria Calafat sau de munca de zilier prestata in cadrul primariei. De ce ar vrea primarul actual sa scoata la lumina Calafatul? Ca sa aiba in Calafat cetateni care sa nu mai depinda de el si sa nu-i mai dea votul? Ii convine extraordinar de mult situatia in care se afla orasul nostru, orice ar spune el si orice ar declara, situatia economica si sociala in care se zbate orasul nostru ii convine de minune, si nu o sa intreprinda nimic pentru a indrepta acest lucru.

Asta este tragedia Municipiului Calafat, atat timp cat cetatenii vor vota persoane gen Lucian Ciobanu pentru a conduce Primaria Calafat, orasul se va zbate tot in aceiasi mizerie, oamenii se vor lovii tot de aceleasi strazi facute praf si pulbere, vor fi haituiti tot la fel de cainii vagabonzi si vor fi tratati tot cu acelasi dispret de conducatorii orasului, pe Lucian Ciobanu nu il intereseaza situatia cetatenilor din oras si a Calafatului, pe el il intereseaza doar persoana lui si apropiatii acestuia, vedeti exemplul cu terenul de tenis asfaltat pe plaja inchiriata de firma lui, TASI TRANS si angajarile care s-au facut in Primaria Calafat, doua persoane din aceiasi familie ai caror parinti “intamplator” ii sunt nasi primarului Lucian Ciobanu.

Totusi, din cate se pare din ultimele sondaje facute, calafetenii nu mai doresc sa fie calcati in picioare de conducatorii pusi doar pe capatuiala, multi dintre acestia dandu-si seama ca se poate si altfel, ca pot alege oameni care sa lupte pentru ei si pentru bunastarea orasului, in acest moment Lucian Ciobanu zbatandu-se undeva la 20-23% in sondajele de opinie. Alegerile locale urmatoare  vor aduce surprize foarte mari pentru cei care au crezut si cred ca locul din fruntea Primariei Calafat li se cuvine si ca sunt de neatins, in mintea lor crezand ca ii pot insela pe calafeteni la nesfarsit.

Mai jos va prezentam o noua investitie de anvergura facuta in Romania:

Grupul Rockwool, cu afaceri totale de peste 2,2 mld. euroinvesteşte 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea 150 de locuri de muncă direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

Este prima investiţie în producţie pe care Grupul o realizează în România şi una dintre cele mai mari în producţia de materiale de construcţii.

Unitatea va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceştii Rahtivani, în  jud. Prahova, producţia de vată minerală bazaltică fiind estimată să înceapă în 2019.

Investiţia ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a creşte siguranţa împotriva incendiilor şi eficienţa energetică în clădirile din ţară.”, spune Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

Imagini pentru lucian ciobanu calafat

Comments are closed.