soma false positive buy soma online soma buy Wichita

tramadol y dolor menstrual tramadol 50 mg prise de tramadol

apa sih obat tramadol itu tramadol 50mg tramadol 377 effects

tramadol works great tramadol help migraines what is tramadol hydrochloride 50mg used for

what are tramadol hydrochloride capsules for buy tramadol online can i take tramadol and baclofen

can i take ambien on a plane ambien generic ambien and alcohol risks

tramadol used for what order tramadol no prescription order ultram Berkeley

soma de raizes pdf generic soma soma integra lutman k.d

tramadol vs dextropropoxyphene tramadol online cod fun with tramadol

aura soma kaufen in zürich buy soma online no prescription vincci soma opiniones

Zece fabrici in valoare de 650 de milioane de euro se deschid in Romania! Vezi aici unde

Două grupuri industriale din Turcia – Yildiz Entegre şi Arcelik – şi producătorul de an­velope Pirelli, controlat de o companie din China, au în derulare proiecte de in­vestiţii de cel puţin 100 de milioane de euro fiecare.

Cea mai mare investiţie străină de la zero anun­ţată în ultimul an pe piaţa locală este a gru­pului turc Yildiz Entegre. Grupul are în derulare o investiţie de 150 de milioane de euro într-o fabrică producătoare de MDF, un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, în comuna Oarja din judeţul Argeş. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 460.000 de metri pătraţi, fiind situată în apropiere de Piteşti. Investiţia va crea 450 de locuri de muncă şi ar putea genera afaceri de 200 mil. euro.

Convinşi de evoluţia bună a fabricii de frigidere din Găeşti, acţionarii turci ai Arctic au decis să mai investească 100 de milioane de euro în România, tot în judeţul Dâmboviţa, de data aceasta într-o fabrică de maşini de spălat rufe şi vase. Unitatea ar urma să creeze 480 de locuri de muncă până în 2024, potrivit informaţiilor oferite de Arctic.

De altfel, producţia de electrocasnice a fost unul dintre domeniile vedetă în atragerea investiţiilor străine în ultimii ani. Grupul italian De’Longhi a început să producă la Cluj esspresoare de cafea şi a devenit cel mai mare exportator din judeţ în numai doi ani, olandezii de la Philips au extins producţia la Orăştie în judeţul Hunedoara, unde sunt realizate periuţe electrice, iar grupul german Karcher a construit cu 25 mil. euro o fabrică de la zero în judeţul Argeş şi ia în calcul o investiţie într-o a doua unitate de producţie.

Şi grupul german Bosch, unul dintre cei mai activi investitori străini din România în ultimii ani, ia în calcul să producă maşini de spălat în România, dar locaţia acestui proiect de investiţii nu a fost încă anunţată de investitorul german. Bosch are însă în derulare mai multe proiecte de investiţii în industria auto – producţie şi cercetare – o parte dintre ele fiind sprijinite cu ajutoare de stat.

Grupul Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, investeşte 33 mil. euro în uzina de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope pentru segmentul de piaţă intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalău Anvelope va deveni astfel singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în anul 2021.

Grupul turc ETI a început la jumătatea lui 2016 producţia în fabrica construită de la zero în Craiova. Investiţia, estimată la circa 40 de milioane de euro, este cea mai mare fabrică de la zero din industria alimentară din ultimii ani. Fabrica din Craiova a fost gândită să producă iniţial circa 11.000 de produse (biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri) în primul an, după care producţia ar putea fi crescută, potrivit informaţiilor furnizate anterior de companie. Printre cele mai importante branduri de dulciuri din portofoliul ETI sunt Tutku, Topkek, Cin, Puf sau Benim’o.

Anul acesta vor mai intra pe harta de producţie industrială a României şi fabricile Alu Menziken de la Medieşu Aurit (Satu – Mare), care va produce profiluri de aluminiu pentru industria aeronautică şi de automobile şi va avea 250 de angajaţi, dar şi fabrica de căşti audio a grupului german Sennheiser din judeţul Braşov care va începe producţia în vară cu 100 de angajaţi.

Cu finalizare în 2019 este proiectul de investiţii de 50 de milioane de euro al grupului danez Rockwool, cu afaceri totale de peste 2,2 mld. euro, care construieşte o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea 150 de locuri de muncă direct în comuna Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti (jud. Prahova).  Este prima investiţie în producţie pe care grupul danez o realizează în România şi una dintre cele mai mari investiţii străine în producţia de materiale de construcţii.

sursa: zf.ro

Comments are closed.