Răzbunarea de la Calafat dovedită de anchetatori. Primarul a fost vânat de fosta angajată pentru a-l implica într-un accident rutier inventat

Preluare: www.ziaruldecraiova.ro

Cazul primarului din Calafat, Lucian Ciobanu, care a fost cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului a fost clasat după ce anchetatorii au stabilit că plângerea și declarațiile împotriva lui au fost mincinoase.

În referatul polițiștilor se menționează faptul că Ionela Popa, angajată dată afară din dispoziția primarului, s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Calafat acolo unde a anunțat că a fost implicată într-un eveniment rutier. Aceasta a susținut că nu a păstrat distanța regulamentară de mers și a intrat în coliziune cu mașina condusă de primarul Lucian Ciobanu. Acesta din urmă și-ar fi continuat drumul fără să oprească, părăsinf astfel locul accidentului.
Pentru că polițiștii ar fi informat-o că sesizarea ei nu îi obligă să îl verifice pe primar chiar în acea seară pentru că era vorba de un accident fără victime omenești, iar primarul avea la dispoziție 24 de ore să anunțe incidentul, femeia a plecat de la secție. Aceasta și-a luat copilul de 17 ani, l-a dus la spital unde le-a povestit medicilor că fiul său a fost victima unui accident rutier și are o contuzie la cap. Cu actele de la medic, s-a întors la secția de Poliție unde a dat o nouă declarație. Conform acesteia, femeia s-ar fi aflat în mașină cu fiul ei în momentul producerii incidentului rutier, el devenind astfel o victimă.

Primarul s-a prezentat și el a doua zi la poliție pentru a le demonstra oamenilor legii că nu a fost implicat în niciun incident. Mai mult decât atât, toate verificările ulterioare ale polițiștilor au arătat că accidentul rutier fusese, de fapt, o invenție a fostei angajata de la primărie.

„În data de 06.04.2018, la sediul poliției municpiului Calafat, s-a făcut un experiment judiciar fiind poziționate față-spate cele două autoturisme, constatându-se că zonele avariate nu au corespondență de la un autoturism la celălalt, rezultând că între ele nu s-a produs o coliziune.”, se arată în referatul înaintat de polițistul anchetator către procurorul.

Și declarația conform căreia fiul femeii ar fi fost victima accidentului a fost demontată de ancheta oamenilor legii.
“…fiind audiat în prezența mamei sale și a apărătorului ales, (…) a declarat că diagnosticul care I s-a stabilit de Spitalul Municipal Calafat este eronat, afecțiunea pentru care s-a prezentat neavând legătură cu evenimentul rutier din data de 01.04.2018 și nu se consideră victimă a unui accident rutier, refuzând să se deplaseze la IML Craiova și nu depune plângere penală”, se menționeaza în același referat.

 

Cu aceste dovezi, procurorul de caz a clasat dosarul, dovedind astfel reaua-voință a Ionelei Popa.

Acum, primarul Ciobanu susține că nu o să lase lucrurile nepedepsite de lege. A mers la Direcția Națională Anticorupție cu rezultatele auditului care o indică pe fosta angajată ca fiind parte a unor fraude imense care au afectat bugetul local. 650 000 de lei s-ar fi scurs din banii contribuabililor către patru firme de construcții din oraș, în baza unor referate de necesitate falsificate de gestionara Ionela Popa, bani care se întorceau apoi către angajață și alți colegi din Primărie care o ajutau. Printre aceștia se află și Dan Vârtopeanu, administratorul orașului, și Camelia Oncică, directorul economic.

La vremea descoperirii fraudei, primarul a dat dispoziție de eliberare din funcție pe numele gestionarei Ionela Popa, iar la două zi după acest eveniment, în seara zilei de Florii, femeia a înscenat întreg accidentul. Scopul ascuns al acesteia ar fi fost acela de a demonstra că primarul se urcase băut la volan după ce ar fi petrecut la ziua primarului din localitatea Ghidici.

 

Comments are closed.