how to stop taking ambien cold turkey buy ambien online latest research on ambien

soma contabilidade fortaleza cheap soma como fazer a soma total das notas do enem

tramadol relpax tramadol 50 is there codeine in tramadol 50mg

como se soma o decimo buy soma online função soma ingles excel

soma massage saint louis soma carisoprodol produto notavel o cubo da soma

cefet a soma dos multiplos de 7 generic soma 2410 v soma recreational use

como fazer uma soma de subtração no excel buy soma online curso intensivo soma

tramadol otc us tramadol 50 mg tramadol iupac

tramadol apap 37.5 high tramadol 50mg tramadol withdrawal what to do

calcule a soma dos 50 primeiros numeros naturais pares generic soma colegio soma bh mensalidade

Limba romana este limba de stat a Republicii Moldova – Curtea Constitutionala de la Chisinau

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis ca limba romana si cea moldoveneasca sunt identice. Decizia a fost exprimata de presedintele Curtii, Alexandru Tanase, informeaza Publika.md. Astfel, limba romana este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii, scrie si site-ul Unimedia.

“Declaratia de Independenta face for comun cu Constitutia. In cazul unor divergente, textul Declaratiei de Independenta prevaleaza”, a mentionat presedintele CC, Alexandru Tanase.

Publika.md aminteste ca astazi, Curtea Constitutionala a examinat doua sesizari privind interpretarea articolului 13 din Legea Suprema, care se refera la limba oficiala a tarii. Una dintre sesizari a fost depusa de catre deputatul liberal-reformator Ana Gutu, iar cealalta este semnata de liberalii lui Mihai Ghimpu.

Potrivit Unimedia, Ana Gutu a apelat la Inalta Curte pentru interpretarea articolului 13 din Legea Suprema, solicitand verificarea posibilitatii de echivalare a sintagmei “limba moldoveneasca, functionand pe baza grafiei latine” cu expresia “limba romana”. Gutu a argumentat pozitia sa prin caracterul stiintific nul al articolului. Sesizarea a fost depusa la CC pe 26 martie.

Cea de-a doua sesizare la CC a fost depusa de Partidul Liberal. Autorii solicita magistratilor sa spuna care este denumirea corecta a limbii de stat – limba romana sau limba moldoveneasca, reiesind din preambulul Constitutiei in corelare cu Declaratia de Independenta a Republicii Moldova.

inchide

Comments are closed.