Exclusiv: Cheltuielile primăriei Calafat au explodat în 2022. Achizițiile directe făcute de primarul Mitulețu într-un singur an cât primarul Ciobanu în 4 ani!

Conform sistemului informatic integrat sicap.ai, în 2022 primăria Calafat a chetuit suma de 6.826.948 până în prezent în 2022. Până la finalul anului vor fi chetuieli de peste 70 de miliarde. Aceste sume sunt acordate direct firmelor pe bază de ofertă, fără a mai trece prin filtrul licitațiilor publice.

De asemenea, o mare parte din sumă merge pe funcțonare, întreținere, etc.

O analiză aplicată asupra sistemlui care oferă date publice mai precizează că în perioada 2016 – 2020 sumele totale chetuite pe achiziții publice sunt de aproximativ 80 de miliarde. Deci în 2022 s-a cheltuit aproape cât în perioada 2016-2020.

https://sicap.ai/achizitii/autoritate/938

Întrebarea este dacă nivelul de trai, nivelul calității lucrărilor publice este cel care să confirme sumele cheltuite?

Această tendiță reprezintă o practică văzută și în trecut la Calafat, dar în curând vor fi publicate toate aceste achiziții, firmele partenere, dar și calitatea lucrărilor executate pe bani mulți după cum se poate observa.

De la transport de lemne, achiziții de carburant până la lucrări de construcții care nu respectă standardele și termenele, la reparații și supraevaluări clientelare, toate vor fi subiectele cheltuirii fără noimă a bugetului local.

Comments are closed.